Reisdromen en vliegangst.. ?

Reisdromen, iedereen heeft ze. Nadat ik twee jaar geleden in het reiswereldje ben gestapt heb ik ze ook. Voorlopig heb ik er echt het geld nog niet voor, maar dromen mag altijd. Gelukkig kan ik al heel wat van de wereldkaart afstrepen: Belgie, Berlijn, Praag, Londen, Wenen, Ljubljana, Kroatie, Florence, Pisa, Lucca, Siena, het Gardameer, veel plekjes in Frankijk, de Costa Brava in Spanje, Bosnie inclusief het prachtige, indrukwekkende Sarajevo, Luxemburg, Zwitserland.

Toch zijn dit landen en steden in Europa, die ik allemaal per auto, bus, trein of boot heb afgelegd. Allen kosten me veel meer tijd, maar de trein heeft me ook mooie gesprekken opgeleverd met mensen die ik in het normale leven nooit zou aanspreken. Waarom dan geen vliegtuig? Dat heeft meerdere redenen:

Hoogte | opstijgen en het hellinggevoel | bochten | dalen lijkt me dan een stuk minder eng, dan ga je naar beneden | tja en de angst voor een crash, maar dat kan ik wel relativeren: als het gebeurd, gebeurd het.  Dus degene die mij hier vanaf kan helpen in een HELD!

Toch heb ik grote dromen wat reizen betreft. De programma’s van Floortje Dessing en 3 op reis inspireren me ALTIJD. Dromen mag, en groot dromen mag zeker. Wie weet welke dromen er uit gaan komen.

 

Continue Reading

Fiducia D3 – Tempo D3

Wedstrijdverslag Fiducia D3 – Tempo D3

Na twee goede wedstrijden staat vandaag Fiducia D3 op het programma. Van deze tegenstander wisten we vrij weinig, maar de lengte van onze dames zou vandaag wel eens goed van pas kunnen komen.

In de D3 is een blessuregolf aanwezig. Jitze ligt er al een tijdje uit, daar is nu Daphne bijgekomen en ook Danique was niet helemaal fit. Met dank aan Patricia gingen Larissa en Nida mee.

Britt gaf het aanvoerderschap door aan Maaike en na een goede warming-up + de voorspellingen van Mart en David had de D3 zin om te knallen.

De wedstrijd kwam een wat lastig op gang. De felheid was er niet bij iedereen en iedereen moest elkaar weer even vinden. Gelukkig was de verdediging scherp, waardoor onze aanval steeds een mogelijkheid kreeg om te scoren. Een mooi afstandsschot van Jordan bracht de stand op 0-1!

Na een paar goede kansen over en weer, want Fiducia deed niks onder voor onze D3. Een aantal goede heren, maakte het David, Mart, Dirk en Jordan knap lastig. We konden dan ook niet voorkomen dat Fiducie de 1-1 en de 1-2 maakte.

Het vak van Mart, Maaike, Britt en David liet zien dat ze elkaar goed weten te vinden en al snel was daar Britt met de 2-2. Een 2e kans prima benut. De mooiste aanval van de ochtend kwam uit dit vak, waarbij ze lieten zien dat je elkaar nodig hebt om te scoren en soms je eigen kans aan iemand anders moet laten.

De verdediging wist het op 2-2 te houden na wat vrije ballen en goede kansen van Fiducia.

In de rust benadrukten wij dat iedereen nog een tandje bij moest zetten, vaker voor de tweede kans moest gaan, maar dat het spel er wel goed uit zag! Waar de D3 eerst moeite had om eerst de rebound neer te zetten en dan pas een aangeef, leek dat deze wedstrijd heel soepel te gaan.

Larissa verliet het veld voor Nida die zich gelijk liet zien met een keurig schot. Net geen doelpunt. Na een paar goede aanvallen was daar Danique met een doelpunt vanuit een tweede kans. Vrijwel direct daarna was daar Dirk met een prachtig schot met de 2-4.

De felheid die in de 1e helft ontbrak was volop aanwezig in de 2e helft. Iedereen was scherp en alert bij de paal. Want niet snel na de 2-4 was daar weer Jordan met alweer een afstandsschot: 2-5! De verdediging liet geen enkele bal door en maakte het Fiducia heel moeilijk om te scoren. De bal was snel bij de aanval, waardoor de aanval opnieuw kon scoren. Ditmaal Danique met haar tweede doelpunt van de wedstrijd: 2-6!

Tussendoor nog een mooi doelpunt van Fiducia: 3-6. De rollen werden omgedraaid en iedereen was positief gestemd. Dit vak weet vrijwel altijd te scoren en dat lieten ze ook nu weer zien. Voordat ze gingen scoren wilde dit vak een beginbal die maandag tijdens de training is aangeboden proberen. Deze mislukte, maar de wil om deze beginbal te leren was zeker aanwezig.

Eerst was daar Britt met haar tweede doelpunt. Ditmaal een omdraaibal. Daarna Mart met het mooiste doelpunt van de dag. Een echte one-hander zorgde voor de 3-8. Nu moesten alleen David en Maaike nog scoren.

In de laatste minuten wist David nog een prachtig doelpunt te maken wat de eindstand 3-9 maakte.

Een goede overwinning, waardoor we samen met SDO (K) en Atlantis D1 (1 wedstrijd minder gespeeld) op de 1e plaats staan. Volgende week wacht Atlantis D1 om 13.00 in de Limeshal. Onze D1 heeft met een grote uitslag van Atlantis gewonnen, dus iedereen is gespannen wat deze wedstrijd zal brengen!

Larissa en Nida: bedankt voor het invallen en Jitze en Daphne: bedankt dat jullie er weer waren voor de support!

Stijn en Manon

Continue Reading

Een prachtige dag, met een zwart randje… (inclusief wedstrijdverslag Tempo D3 -DKV Victoria D2)

4.45 was het tijdstip dat mijn wekker vanmorgen ging, wel voor een hele fijne reden: Sinterklaas komt weer in het land! En ik heb het voorrecht om bij een fantastische club vrijwilligers te horen die er met elkaar voor zorgen dat de kinderen in Alphen een dag kunnen genieten.

Net zoals elke ochtend begin ik de dag met het checken van het nieuws. Van het nieuws in Parijs werd ik direct stil. Meer dan even doorlezen wilde ik dan ook niet. Vandaag wilde ik gaan genieten met een grote G. Dat je van al deze momenten moet genieten werd weer een extra duidelijk gemaakt.

Met Sinterklaasmuziek in mijn oren stapte ik vervolgens om 5.30 op de fiets richting de ‘pepernotencentrale’.  Iedereen licht geschokt, maar klaar voor een leuke dag. Tot 11.00 heb ik me bezig gehouden met het vastmaken van pruiken, mutsen, kragen, het uitdelen van allerlei kleding. De tijd vloog voorbij en ik had het tempo er lekker in zitten. Alles leek even vanzelf te gaan. Tussendoor las ik het bericht van Jochem Myjer die precies de juiste snaar raakte.

Nadat het meeste was opgeruimd was de volgende bestemming het Rijnplein. Lang kon ik er niet zijn, maar ik wilde al die kinderen zien genieten. In het half uurtje dat ik er was heb ik ook heel bewust genoten. Wat fijn dat het gewoon kan. Sinterklaas en Zwarte Piet zoals het hoort te zijn! Later hoorde ik dat de demonstratie is doorgegaan.. Daar heb ik ook geen woorden voor, maargoed. Het belangrijkste is dat de kinderen hebben genoten.

De volgende bestemming was de Limeshal waar de D3 zijn wedstrijd speelde. Ook hier weer volop van genoten. Zie het wedstrijd verslag later. Later nog twee wedstrijden blijven hangen en bijgepraat.

Eenmaal thuis zag ik de eerste beelden. Bij het horen van de ‘schot’ geluiden stopte ik de vingers in mijn oren. Ik schrok, werd stil en voelde zelfs tranen opkomen toen de nieuwslezer al die plekken opnoemden. Hoe kan het in hemelsnaam mogelijk zijn dat onschuldige mensen op zo’n manier aan hun einde komen. Ik kan er niet bij en dat gevoel zal nog wel even blijven. Ineens moest ik denken aan het beginstukje van Alles is liefde.. Laat deze gebeurtenis een les zijn dat bewust genieten en houden van zo belangrijk is..

 

 

Liefs, Manon

 

Hieronder het beloofde wedstrijdverslag van de D3!

Wedstrijdverslag Tempo D3 – DKV Victoria D2 Vanmorgen werd iedereen met een naar gevoel wakker. De gebeurtenissen in Parijs hebben bij iedereen diepe indruk gemaakt. Ondanks alles is Sinterklaas veilig in het land gekomen, zijn er vele kinderen blij gemaakt en werd er ook nog korfbal gespeeld. Zoals het hoort.

Na de prima wedstrijd van vorige week was de D3 goed gemutst. Niemand sprak over Parijs en iedereen had zin in de wedstrijd. Zoals elke week werden er voorspellingen gedaan, dit keer 3 in totaal. Zo was de kans het grootst dat ze gelijk hadden.

Maaike, Jitze en Dirk waren er helaas niet bij, maar gelukkig waren daar Mats en Wessel die de D3 kwamen versterken. Ook zij hadden er veel zin in. Tijdens de bespreking werd Britt opnieuw gekozen tot aanvoerder. Dit kiest de D3 sinds kort elke wedstrijd als team! Na de bespreking waarin Stijn en ik vooral benadrukten dat als je na de wedstrijd met een goed gevoel naar huis, alles veroorloofd is, winst of verlies.

Na een warming-up, die nog niet optimaal is (gaan we maandag oefenen!) werd er begonnen in de volgende opstellingen. In de aanval begonnen: Zoey, Danique, Jordan en Mats. In de verdediging Mart, David, Daphne en Britt.

Na het fluitsignaal werd er wat afwachtend begonnen. Het molentje draaien ging in de eerste minuten nog verre van soepel. Gelukkig wist de verdediging steeds de bal snel te onderscheppen, waardoor de aanval uiteindelijk lekker ging draaien en er steeds meer kansen kwamen. Danique had een prachtige doorloopbal bijna gescoord, maar uiteindelijk was daar Jordan met het langverwachte doelpunt. Door goed opletten maakte hij een korte kans onder de korf prima af. Door een ongelukkig botsing met een DKV dame lag Mart even met flink wat pijn op de grond. Nadat de tranen waren gedroogd, zei die: ‘Ik ga door!’. Klasse Mart! Na een mooie, snelle aanval was daar de 2-0 van Jordan.

Na 12,5 minuut mocht het andere vak proberen te scoren. Ook hierin verliep het molentje draaien nog niet vlekkeloos. Door onrustig aanvallen was er snel balverlies. Toch waren er mooie kansen voor Mart en Daphne die elkaar steeds weer wisten te vinden. De complimenten onderling vlogen in het rond. Helaas gingen de ballen er net niet in voor de rust.

In de rust constateerden we dat we best tevreden mogen zijn met een 2-0 voorsprong, maar dat die kansen afgemaakt mogen worden. Geen twijfel, gewoon doen! Dan zie je vanzelf wel wat er van terecht komt. Die overtuiging wilden we zien.

Direct na het fluitsignaal schrokken we even van DKV die fel uit de rust kwamen. Zo groot was het verschil niet. Zeker op felheid troefden ze ons aan het begin van de tweede helft af. Wessel was ondertussen in het veld gekomen voor Mart en liet zich direct zien. Na een mislukte actie liep Wessel goed door en kon van achter de korf de 3-0 binnenschieten. De complimenten onderling vlogen opnieuw in het rond. Ook naar Zoey die de twijfel van zich af had geslagen en met overtuiging langs haar tegenstander kwam en een aantal doorloopballen durfde te nemen. Super Zoey! De felheid van DKV werd beloond met een doelpunt: 3-1.

Door dit ene tegendoelpunt liet de D3 zich nog niet van de wijs brengen en na een flink aantal kansen wist Danique deze omdraaibal prima af te maken: 4-1.

Het andere vak had ondertussen zin om nog meer doelpunten te maken. Gelukkig was het tijd voor een wissel.

Waar de ballen er in de 1e helft niet ingingen lukte het Mart na nog een aantal gemiste kansen toch om die doorloopbal te maken: 5-1. Luid gejuich klonk van de tribune, die ook zichtbaar aan het genieten waren.

Even alle ‘ellende’ op de wereld vergeten en genieten van een mooi potje korfbal.

Naarmate de 2e helft vorderde werd de concentratie in de verdediging iets minder, waardoor DKV de kans had op de aansluiting: 5-2. Op het moment dat ik de 5-2 noteerde hoorde ik alweer gejuich: Daphne met de 6-2. Weer wisten Mart en Daphne elkaar goed te vinden, maar ook David en Britt deden goed mee, waardoor dit vak uitstekend draaide.

In de verdediging was de concentratie tot een klein dieptepuntje beland, twee doelpunten van DKV achter elkaar: 6-3 en 6-4. Voor het eerst in de wedstrijd was het echt even spannend. Dit was ook gelijk het moment dat iedereen elkaar even oppepte om nog even te knallen.

Mart maakte na twee perfecte aanvallen 2 mooie doorloopballen prima af. De eerste overwinning in de zaal was binnen!

Na het laatste fluitsignaal waarin iedereen, inclusief scheidsrechter Pim een hand kreeg, kwam de D3 nog even bij elkaar. Stijn en ik complimenteerde iedereen voor de felheid, het afmaken van kansen en het werken als een team!

Volgende week uit naar Fiducia, laten we hopen op net zo’n leuke pot en weer een overwinning!

Stijn en Manon

Continue Reading