Een ode aan PINDAKAAS

Vandaag is het nationale pindakaasdag. Tegenwoordig is overal wel een nationale dag voor, maar ik hou daar wel van. Een beetje extra positiviteit kan geen kwaad, want pindakaas roept bij mij alleen maar positieve gedachtes op.

Continue Reading

Video | What I eat in a day! #1

Een video? Wat?! Ja, nog zonder voice-over, daar vind ik mijn stem niet leuk genoeg voor, maar zonder voice over kan je prima video’s maken! Ik filmde wat ik zoal at gisteren (vrijdag 30 oktober). Doordeweekse dagen zijn vrij gezond, althans dat probeer ik. De laatste weken gaat dit weer prima en ik zit gelijk veel beter in mijn vel! Dit is wat voor mij werkt, dat betekent niet dat het voor jou werkt. Ik ben ook nog steeds aan het experimenteren. Laat je inspireren!

 

 

Nieuwsgierig?? Kijken maar, en laat even weten of het leuk is, dan neem ik er meer op!

 

Liefs, Manon

Continue Reading

Appeltjestijd!

De mango’s, aardbeien en meloenen verdwijnen voor heerlijk herfstfruit! Een echte favoriet op dit moment is appel. Je kan het in heel veel dingen verwerken en momenteel is er geen dag waarop ik geen appel eet.

Continue Reading

Voedingsdagboek #1

Naast de weekoverzichten zie ik ook overal voedingsdagboekjes. Natuurlijk geven deze mij veel inspiratie. Omdat ik ook veel vragen krijgen over wat ik allemaal eet leek het me een goed idee om dit eens bij te houden. Helaas was deze week niet echt een perfecte week. Het was een beetje 50/50. Wel hield ik een goed ritme aan, wat inhoudt dat ik op de volgende tijdstippen eet en veel drink. Toch wilde ik jullie deze week laten zien. Normaal hou ik de slechte calorieën achter, maar jullie mogen best zien dat het bij mij ook niet altijd makkelijk gaat.

Ontbijt: Tussen 08.00 en 09.00
Tussendoor : Alleen als ik trek heb en dat gebeurd alleen als ik heel vroeg ontbijt
Lunch: Tussen 12.00 en 13.00
Tussendoor 2: 16.00
Diner: Tussen 17.30 en 18.30
Tussendoor 3: Rond 21.00, maar alleen als ik trek heb

Continue Reading

Afvalupdate

Een kleine update over het afvallen.. De teller staat inmiddels op 77 kg.
Dit is natuurlijk een fantastisch getal, maar zo voelt dat momenteel even niet. Het gaat heel moeizaam. De kilo’s zakken langzaam, maar als je kijkt naar mijn vetpercentage en spiermassa moet ik echt een stapje harder werken. Die laatste twee vind ik namelijk een stukje belangrijker! Daarbij is het ook belangrijk om je goed te voelen. En ik weet dat zodra ik het sporten combineer met gezond eten ik me het best voel. Een reminder voor mezelf dus!

Continue Reading

Welke producten liggen er in mijn koelkast+voorraadkast?

Vaak krijg ik de vraag hoe het me lukt om zoveel af te vallen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit voornamelijk door het sporten komt. Dat gezonde voeding het belangrijkste is weten we allemaal, maar dat is mijn grootste struikelblok. Door het sporten houd ik alles in balans, maar ik grijp de laatste tijd steeds vaker naar de slechte dingen.

Natuurlijk is dat niet erg, maar ik voel me energieker, beter, fitter wanneer ik de chips, koekjes en lekkere broodjes laat staan. Gelijk de eerste tip die ik mezelf ook weer wat vaker moet geven:

‘Waar voel ik me beter door? Door nu voor een zak chips te gaan of voor een net zo lekkere speltcracker?’ 

Vaak helpt me dat om voor de speltcracker te gaan. Soms is het maken van die keuze lastiger en kies ik of voor die hele zak chips of voor een middenweg. Een schaaltje chips en wat paaseitjes.

Goed, maar wat zijn de producten waar ik dan uit kan kiezen? Omdat ik nog thuis woon heb ik het diner niet in eigen hand, maar mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes kan ik zelf bepalen. Hierbij een impressie wat voor producten ik allemaal in huis heb.

– Homemade granola
– Pure chocolade (meer dan 76% cacao)
– Veel fruit (kaki, appels, kiwi, banaan, sinaasappel, frambozen, aardbeien)
– Speltcrackers met lijnzaad (te koop bij de bio afdeling van zowel AH/Hoogvliet
– Rijstewafels
– Speltbrood
– Eieren
– Kipfilet (zowel vlees als beleg)
– Volkorenwraps van de AH
– Crackers vezelrijk WASA
– Roomboter (is echt niet zoveel slechter dan margarine)
– Kaas
– Noten (amandelen, ongezouten cashewnoten)
– Kaneel (ik hou van kaneel!)
– Tegenwoordig bak ik in kokosolie
– Magere yoghurt
– Granaatappel (lekker door de yoghurt)

Hier maak ik allerlei recepten van. Deze recepten bedenk ik niet zelf. Op internet surf ik heel wat af om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. Net zo lang tot ik het lekker vind. Misschien plaats ik binnenkort wel wat recepten.

Liefs, Manon

Continue Reading

Healthy food!

De afgelopen tijd ben ik steeds gericht op zoek naar healthy recepten. Ook heb ik een aantal superfoods waaronder chiazaad en lijnzaad in huis gehaald. Ik eet lang niet altijd helemaal ‘clean’, maar sommige recepten zijn echt de moeite waard. De recepten die ik nu met jullie deel komen van www.optimavita.nl. Marloes is dietiste en schrijft ontzettend leuk over een gezonde leefstijl. Hier haal ik veel inspiratie vandaan. We beginnen met een recept wat ik vanmiddag probeerde: Een heerlijk gevulde wrap

 

Wat heb je nodig?
– 100 gram gerookte kipfilet in blokjes
– ijsbergsla (naar wens)
– meergranen wrap: deze vullen beter dan een gewone
– 1 tot 2 eetlepels yoghurt
– komkommer
– peper
– ui (ik heb 2 uienringen gebruikt)

Om te beginnen snij je de gerookte kip in blokjes, de appel in stukjes en de uienringen. Dit doe jebij elkaar in een grote kom.

2014-11-10 11.49.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar doe je de eetlepels yoghurt en peper bij, waarna je het door elkaar roert. De yoghurt moet over het hele mengsel verdeeld zijn.

 

2014-11-10 11.50.31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens haal je een wrap uit de verpakken en stop je die 20 seconden in de magnetron om de wrap soepel te houden.

2014-11-10 11.51.11

 

 

 

 

 

 

 

In de tussentijd kan je mooi de komkommer snijden en de sla wassen.

 

2014-11-10 11.49.08

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer de wrap klaar is kun je hem gaan vullen. Als eerst doe je er wat blaadjes sla op en daarna de plakjes komkommer.

2014-11-10 11.52.43

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het af te maken schep je er wat van het kipmengsel op en vouw je de wrap dicht. Ik had een kleine wrap dus hij zat al snel vol. Uiteindelijk heb ik twee kleintjes gegeten.

2014-11-10 11.53.23

2014-11-10 11.54.11

 

 

En klaar is je heerlijke wrap met een geweldige vulling. Voor mij was echt even heaven op een bordje! Bijkomend voordeel was dat ik de hele middag geen trek meer heb gehad.  Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Morgen een zelfgemaakte granola, ook van www.optimavita.nl!

 

Alle eer gaat uit naar Marloes die dit geweldige recept heeft bedacht!

Eet smakelijk!
Liefs, X

Continue Reading