Fotoshoot

Al heel lang roep ik dat ik een fotoshoot wil om mijn progressie vast te leggen. Vorig jaar riep ik dat ik dat wilde wanneer ik mijn streefgewicht van 75 kilo had bereikt. Steeds had ik het uitgesteld, want van progressie is momenteel absoluut geen sprake. Er komt juist alleen maar gewicht aan wat niet heel gek is.  Begin januari hakte ik de knoop door en besloot ik een fotoshoot te boeken. Het zou juist voor een boost kunnen zorgen..

Continue Reading

Ladiesrun Rotterdam 2015 | Sterker en sneller dan ooit!

Gisteravond luisterde ik naar dit nummer en zo voelde ik me precies..

 

Al een paar weken voel ik me supersterk. Kleine problemen los ik beter op en over de wat grotere problemen denk ik op een volwassen manier over na. Realistisch en oplossingsgericht. Soms met een klein beetje hulp, maar alles zonder emotioneel te worden. Daar ben ik al retetrots op.

Continue Reading

Marathon Rotterdam: 1/4 marathon!

Eigenlijk begon het feest vrijdagavond al toen ik mijn startnummer mocht ophalen. Hiervan enorm genoten. Lekker rondgesnuffeld op de Expo en wat geschreven op de mooie muur met mooie woorden.

2015-04-10 18.46.382015-04-10 18.51.532015-04-10 19.05.532015-04-10 19.57.11

Vandaag (zondag) de dag dat ik mocht starten tijdens de Marathon van Rotterdam. Nee, nog niet aan de hele marathon (ooit!), maar aan de 1/4. Heerlijk 10,5 kilometer hardlopen en de laatste 500 meter genieten op de Coolsingel. Genieten was dan ook voor mij het belangrijkste doel vandaag. Ik wist dat het druk op het parcours zou zijn en een goede tijd onmogelijk was.

Nu is dat genieten voor mij vaak lastig en kom ik toch ontevreden thuis. Hoe het vandaag ging zal ik jullie vertellen:

Om 6.00 ging de wekker en gelijk stond ik naast mijn bed. Er stond namelijk een overheerlijk, traditioneel ontbijt op mij te wachten. Ook vandaag smaakten de banaan-ei pannenkoekjes heerlijk. Gisteravond had ik nog wat kledingkeuzestress, maar ik ging uiteindelijk toch voor een korte broek met een top. Uiteindelijk de perfecte keuze.

Om 7.37 had ik de 1e trein vanaf Alphen, maar uiteraard besloot de NS uitgerekend vandaag vervelend te doen door later te vertrekken. Hierdoor de overstap op Woerden gemist, waardoor we een half uur in Rotterdam aankwamen. Genoeg aanspraak onderweg, want 90% van de trein bestaat uit hardlopers. Voor mij een uitdaging om ook mensen aan te spreken. Dit is gelukt en de tijd was zo voorbij!

Eenmaal in Rotterdam snel naar het Schouwburgplein om mijn tas in te leveren en een laatste bezoekje aan de Dixie te brengen. Vervolgens hardlopend naar de start. Een mooie warming-up. De start was zo gevonden en daar kon het grote wachten beginnen. Uiteindelijk stond ik een half uur te wachten voordat ik om 10.15 onder de prachtige kubuswoningen doorliep.

0-2 KM
Doel:  Enjoy! Dit spookte door mijn hoofd. Dat lukte aardig, ondanks dat ik gelijk doorhad dat voor een tijd lopen onbegonnen werk was. Het parcours was smal. Toch was ik vrij rustig en probeerde ik mijn eigen ritme te vinden. Om mij heen hoorde ik heel veel mensen klagen en zeuren (zelfs gelijk uitstappen). Tijdens trainingen loop ik altijd met twee oortjes, maar als ik dat vandaag zou doen had ik alle muziek gemist. Om de kilometer stond er namelijk een DJ, koor om ons muzikaal te ondersteunen. Hier ging ik op mijn manier ook  lekker los. Iets wat ik normaal niet doe (YES!).

2-4 KM
Dit waren drama kilometers als je het over het tempo hebt. Continu was ik bezig om mensen in te halen. Dit geeft een goed gevoel, maar ik heb ook regelmatig flink in moeten houden omdat ik niet kon inhalen. Dit is frustrerend. Zeker omdat mijn benen verrassend goed voelden. We gingen het Kralingse bos in waar we langs de plas liepen. Hier moest ik ineens aan mijn beide opa’s denken die alle 2 een groot Rotterdams hart hebben en waarvan er 1 uit Kralingen komt. Toch wel speciaal, er kwam zelfs een klein traantJe. Ook het besef dat ik hier ooit de maraton ga lopen. Voor mezelf, maar ook zeker voor hun. Langs de Kralingse plas was het heerlijk lopen, vooral het moment dat je aan de andere kant iedereen zag lopen. Een magisch moment. Veel mensen hebben een hekel aan zulke massa’s, maar ik hou ervan. Er komt zoveel energie vrij. Nog steeds was ik dus aan het genieten en had ik geen enkele vorm van pijn of vermoeidheid.

4-5 KM
Nog steeds geen lekker ritme, maar de drankpost kwam dichterbij en toen die ik het bekertje in handen had was ik blij verrast. HULDE voor het drinksysteem. Op dit bekertje zit namelijk een spons met twee happen erin waar je uit kan drinken. De spons houdt het water tegen, waardoor je niet morst en ik voor het eerst in een wedstrijd het hele bekertje kon leegdrinken. YES!

6-8 KM
EINDELIJK kwam er ruimte om een lekker tempo te zoeken. Nog steeds was ik nog niet moe of had ik last van pijn. Daarom extra zin om te knallen. Op runkeeper is te zien dat het vanaf nu ook ging lopen. Ik genoot volop en was alleen maar mensen aan het inhalen. De muziek langs de kant was geweldig en het voelde alsof ik nog zeker 8 kilometer verder kon. Ik vloog!

8KM
BAM! Heel even was daar de man met de hamer. Ik bleef doorlopen in hetzelfde tempo en tegelijkertijd was ik nog steeds aan het genieten. De Coolsingel is dichtbij

8-FINSIH
Mijn snelste kilometers ooit. Man, wat gingen deze lekker en wat was het zwaar tegelijk. Iets wat ik in het eerste deel gemist had, heb ik in de laatste 2 kilometers goed gemaakt. Voor de tweede keer onder de kubuswoningen door en toen wist ik dat de Coolsingel in zicht was. Tijd om echt te genieten.

Coolsingel
WAUW! Ik heb niet zoveel met Rotterdam als Ajax-fan, maar wat is die Coolsingel magisch. Je naam wordt van alle kanten geroepen en je wilt alleen maar harder lopen wat weer te zien was op Runkeeper. De handjes gaan in de lucht en je voelt je een echte winnaar.

Na de finish: 
Toch een lichte teleurstelling na de finish. Mijn tijd was namelijk schrikbarend. Snel mezelf een peptalk gegeven: ‘Het doel was toch genieten? Dat heb je toch 10,5 km lang gedaan? Waarom dan ontevreden zijn? Vorige week riep je nog tegen iedereen dat je niet voor een tijd zou gaan!’ Dit hielp enigzins. Omdat mijn benen beter waren dan verwacht, had het er namelijk wel ingezeten. Toch heb ik van de race enorm genoten en daarmee is het grootste doel bereikt vandaag.

Voor sommige lijkt het alsof de vele loopjes die ik doe ‘gewoon’ zijn geworden, maar daar ben ik het niet mee eens. Elke wedstrijdloop is anders. Ik leer er ontzettend veel van. Zowel lichamelijk als geestelijk. Elke keer is het hard werken en elke keer barst ik dagen daarna van de energie. Vandaag was het een mentale strijd!

De dag zat er nog lang niet op. Mijn tas gehaald en lekkere warme kleding aangetrokken om vervolgens weer richting de Coolsingel te vertrekken. Alles heel rustig en zonder stress. Vandaag merkte ik wat een enorme vooruitgang ik heb geboekt op dit vlak.

Op de Coolsingel even wachten voor ik een goed plekje had op de sta-tribune. Hier heb ik nog zo’n 3,5 uur gebivakkeerd. De winnaar en de laatste loper heb ik zien finishen, kippenvel momenten gehad, tranen gelaten, gedanst, gejuigd, nagedacht (meer dan dat ik zou willen), maar vooral genoten. De tranen waren van besef over sommige dingen, gebeurtenissen van vroeger die allemaal samenkwamen toen ik al die marahtonlopers zag finishen.

Daarna met een tevreden gevoel naar huis. Een dag waarin ik met bijna niemand gesproken heb, maar wel heel veel heb geleerd!

Straks op tijd naar bed, want morgen start ik met de 1e ochtend bij mijn nieuwe baan! Een nieuw hoofdstuk begint.

Liefs, Manon!

P.S Alvast excuses voor de spelling, maar de adrenaline is nog behoorlijk hoog! Foto’s komen later

Continue Reading

Hardloopagenda

Ooit loop ik de marathon van Rotterdam, echt! Voorlopig is het een fijne droom die misschien werkelijkheid wordt. Zo niet, geen probleem, want dromen mag altijd!

Dit jaar richt ik me op de 10&15 km waarna ik langzaam train naar de halve marathon (21,1km). Zoals jullie weten hou ik ervan om wedstrijden te lopen. Ik krijg er een kick van en ik loop altijd net wat harder dan normaal. Dit jaar was het doel om elke maand een race te lopen. Zo, ziet mijn agenda er voor de komende periode uit:

29 maart 2015: Zandvoort Circuit run 12km
Besloten om niet voor een tijd te gaan, maar lekker te genieten van het zware parcours. Die gaat namelijk over het heuvelachtige circuit, het strand en door Zandvoort zelf.

12 april 2015: Marathon Rotterdam 10,5km
Geen marathon voor mij, maar de 1/4 marathon. Daarna lekker in Rotterdam blijven hangen om de sfeer van de Marathon zelf mee te pakken. Ook hier is gezien de mensenmassa een goede tijd niet haalbaar, maar als ik me goed voel zal ik er zeker voor gaan.

17 mei 2015: Marathon Leiden 10km
Dicht bij huis en kans om voor een PR te gaan! Lekker met de trein of als het weer goed is met de fiets naar de wedstrijd, heerlijk

7 juni 2015: Marathon Amersfoort 10km
Oude studiegenootjes in Amersfoort opgelet: 7 juni loop ik de 10km. Start en finish direct naast mijn oude school, waar ik niet echt een super tijd heb gehad, maar wel veel heb geleerd. Leuk om weer terug te gaan.

14 juni 2015: Ladiesrun Rotterdam 10km
Knallen tijdens een leuk evenement!

In juli en augustus zijn er niet zoveel loopjes, vandaar dat ik sommige maanden 2 loopjes doe.

5 september 2015: Strongmanrun 21,1 km 
Ik heb het nog niet gedurfd om me in te schrijven, omdat ik eigenlijk nog een maatje zoek. Niemand wilt, maar dat zal meer aan de afstand liggen dan aan mij. Ook die grote glijbaan van 10m hoog houd me nog tegen.

12 september 2015: Dam tot damloop 10EM (16,1 km) 
Hier schijn je bij geweest te moeten zijn. Eerst op 11 april maar een startbewijs bemachtigen.. Met de laptop, telefoon en IPAD zal ik klaarzitten.

18 oktober 2015: Marathon Amsterdam 8km 
Geen idee wat ik moet verwachten. Lekker een korte afstand voor een PR!

15 november 2015: Zevenheuvelenloop 15km 
Die zal pittig worden, maar ik ga een sportieve uitdaging niet in de weg.

13 december 2015: Bruggenloop Rotterdam 15km 
En de laatste van dit hardloopjaar!

Kortom een druk jaar. De aankomende weken moet ik het iets rustiger aan gaan doen i.v.m. mijn rug. Duidelijk is waar de klachten vandaan komen. Nu zorgen dat mijn onderrug sterker wordt.

Wie zie ik waar?

Liefs, Manon

Continue Reading

Wat neem je mee naar een hardloopwedstrijd?

De afgelopen weken is het stil geweest op mijn blog. Ik zat in een flink dipje en had ook geen zin om te schrijven. Daarom heb ik heel veel andere blogs gelezen en zo heb ik weer wat inspiratie voor een aantal artikelen. Vandaag eentje over wat je meeneemt naar een hardloopwedstrijd. Het lijstje is deels gebaseerd op artikelen van andere, maar grotendeels door eigen ervaringen.

Het fijne van een lijstje is dat je wat meer rust hebt tijdens het inpakken. Vaak ben je (ik zeker) de dag voor de race wat gespannen. Ik raad je dan ook aan om het inpakken de avon van tevoren te doen, zodat op de dag zelf alleen de laatste dingen mee moeten.

Voor mij handig om erbij te pakken bij een volgende race, want ik heb er dit jaar nog zo’n 12 te gaan! En misschien om jullie over te halen om ook je eens aan te melden voor een race, het is zo leuk

2015-02-01 00.11.15

Continue Reading