Reading challenge 2016

Dit jaar heb ik mijzelf niet al teveel doelen gesteld, wat goed heeft gewerkt. Toch was ik wel in de ban van de ‘reading challenge’. In januari wilde ik aan het eind van dit jaar 25 boeken hebben gelezen. In deze blog ga ik je vertellen of dit gelukt is, hoe ik het ervaren heb en wat mijn favoriete boeken van 2016 waren. Als hulpmiddel kwam ik ergens een mooi vragenlijstje tegen, dus ben je benieuwd Lees dan gauw veder.

Continue Reading

Bookshelf tour | Een kijkje in mijn boekenkast

Zoals al eerder is gezegd: Mijn boekenkast is veel te klein! Dat ik vandaag weer twee nieuwe boeken koop helpt niet echt mee, maar wel dat ik weer een paar boeken weg heb gedaan waar ik geen goed gevoel meer bij had. In deze blog laat ik je zien welke boeken er in mijn kast staan en welke mijn favoriet zijn! De foto’s zijn helaas echt belabberd. Mijn Nikon doet niet wat ik wil en de Iphone is ook niet geweldig;)

Continue Reading

Reading challenge #5 Zolang er leven is…

Een behoorlijke leesdip had ik. Ik mocht van mijzelf geen boeken meer kopen, mits ik de 10 die ik nog heb liggen en wil lezen uit had. Dat is niet helemaal gelukt, van nieuwe boeken wordt ik gelukkig. Van boeken lezen kwam het er niet van. De rust kon ik er niet voor vinden. Toch is het me gelukt om weer een boek uit te krijgen. Stukje bij beetje en zo werd het lezen weer leuk.

Continue Reading

Reading challenge #2 | Het Rosie Effect

Het lezen gaat de goede kant op. Donderdag lag ik in bad en las ik Het Rosie Effect later in bed uit. Door het ‘s morgens lezen in de trein lees ik zeker een boek in twee weken.

 

Het Rosie Effect is het vervolg op Het Rosie Project waar de autistische Don op zoek is naar een vrouw. Hier gebruikt hij een vragenlijst voor die bij elke vrouw die hij tegenkomt invult. Niet de meest succesvolle manier. Ook is hij door zijn sociale onhandigheid nooit verder gekomen dan een eerste date.  Tijdens zijn zoektocht komt hij de verre van perfecte Rosie tegen. Zij is op zoek naar haar biologische vader en naast heel irritant, vooral (volgens Don) bloedmooi.  Don helpt haar bij deze zoektocht en uiteindelijk vinden ze elkaar. Voor beide was dat zeer onverwacht. In Het Rosie Effect zien we hoe het leven van Don en Rosie eruit ziet als ze zijn getrouwd en samenwonen in New York. Dat samenwonen is voor Don best een uitdaging. Die uitdaging wordt groter wanneer Rosie Don verteld dat ze zwanger is. Totaal ongepland en Don is van slag, want vader worden is iets waar hij totaal niet op gerekend had. De eerste weken nadat Rosie dit vertelde kan Don zich dan ook geen houding geven. Wel probeert hij van alles om het ‘vader worden’ te accepteren en probeert op zijn manier hier informatie over te winnen. Helaas, mede door de sociale onhandigheid van Don komt hij op het politiebureau terecht, moet hij zich verantwoorden bij een maatschappelijk werkster en stapelen de problemen zich op. Dit alles vertelt hij niet aan Rosie, wat het allemaal nog ingewikkelder maakt. Ondertussen dreigt hij Rosie kwijt te raken, omdat hij volgens haar geen goede vader zou zijn. Dit zijn gedachtes van Don, die aan het einde van het boek toch ontkracht worden. Het verhaal loopt natuurlijk goed af, maar heeft wel een verrassende toeloop naar het einde!

 


 

 

Wat een heerlijk boek om te lezen! Net als bij Het Rosie Project zat ik er gelijk helemaal in en heb ik me geen moment verveeld. De onhandigheden van Don herken ik wel een beetje bij mezelf, wel in mindere mate. En bij mij is het zelfs nog niet eens tot een eerste date gekomen..  De serieuze ondertoon die dit boek heeft bevalt me wel. Het zit vol met humor, maar wel met een boodschap. Ook de overige personages hebben allen een eigen aandeel in het verhaal. Wel had ik het idee dat het veel van hetzefde is. Een beetje hetzelfde idee als bij Shopaholic.  Don komt in de problemen en lost het ook weer op. Toch kwamen er steeds weer verrassende, nieuwe incidenten die de moeite waard waren om te lezen. Nadat ik in het midden een beetje uit het verhaal was geraakt, was daar dan toch de Don die je wil zien en zelf probeert er weer wat van te maken. Het laatste deel heb ik dan ook heel vlot uitgelezen, waaruit blijkt dat ik toch helemaal in het boek verstopt zat. Uiteindelijk is dat ook waarom ik lees. Helemaal in een verhaal verstopt zitten, zodat je je eigen wereldje even kan vergeten.

 

Huilen: Nee
Lachen: Ja, vooral om het Speeltuinincident. De benamingen die Don geeft aan zijn ‘fouten’ zijn hilarisch.
Irritaties: In het midden van het boek leek alles een beetje teveel van het zelfde. Gelukkig duurde dit gevoel niet te lang.
Opvallend: De sociale onhandigheid van Don wordt prima beschreven. Er is op enkele punten ook herkenning bij mezelf.
Aanrader: Ja!

 

 

Hartjes: >3>3>3>3>3>3>3>3/10

 

Het volgende boek wat ik ga lezen is: Meester Mark vraagt door in het onderwijs.

Liefs, Manon 

Continue Reading

Lezen… het nieuwe hardlopen?

Zoals jullie hebben lezen zat ik er afgelopen weekend compleet doorheen. Het is heel frustrerend als je de controle kwijt bent over wat je lichaam doet/niet doet en niet kunt doen wat je het liefste  doet. Hierdoor ben ik heel onrustig in alles wat ik doe, ben sneller boos, sneller verdrietig en kan mijn hoofd maar niet leegmaken. Het is gelukkig lang niet zo erg als dat 2 jaar geleden was en ik wil ook voorkomen dat het weer die kant op gaat. Gelukkig komen er aangemeten zooltjes voor mijn schenen (het grootste probleem waar ik mee worstel) waardoor in het dagelijks leven alles wat makkelijker zou moeten gaan.

Ondertussen probeer ik weer een beetje op te krabbelen door wat meer momentjes van rust te pakken. Ik heb al best veel vrije tijd, maar echt mijn rust nemen vind ik heel moeilijk. Altijd ben ik wel met iets bezig, als het niet met mijn handen is, dan wel in het hoofd.

Aan het begin van dit jaar wilde ik meer tijd investeren in het lezen van boeken..

Continue Reading

Reading Challenge #1 | Pogingen iets van het leven te maken

Binnen 1,5 week mijn 1e boek van 2016 uit! Dat is een goed begin :). Veel lezen in de trein helpt daarbij. Instappen, boek erbij en voor ik het weet ben ik in Aerdenhout. Ook op Leiden Centraal pak ik 15 minuten lezen mee, net als voor het slapen gaan. Per dag lees ik hierdoor ongeveer een uur. En niets is lekkerder dan lezen in de trein. De enige die je stoort is de conducteur (als die al langs komt) en zeker ‘s morgens om 6.38 is het heerlijk rustig.

Continue Reading

Meer lezen in 2016: 25 boeken!

Voor 2016 heb ik weer een prachtig visionboard gemaakt met motiverende teksten en plaatjes die mijn doelen op een visuele manier weergeven. In 2016 wil ik nog meer rust, goede tijdbesteding, balans en sterker worden. Rust krijg ik door boeken te lezen. Vorig jaar was ik veel te druk in mijn hoofd, waardoor ik nooit verder kwam dan 10 minuten met een aantal uitzonderingen. Ik denk dat ik vorig jaar maximaal 10 boeken las. Veel te weinig voor iemand die als kind zeker 1 of 2 boeken per week las. Dit jaar moet daar verandering in komen dus!

Continue Reading