10 redenen waarom ik zo blij wordt van Gilmore Girls!

Gilmore Girls, alleen al van de intro wordt ik heel blij. Jarenlang wist ik niets van deze serie.. Hoe dan? Na 5 minuten in de Pilot aflevering zat ik er al helemaal in en vanaf september heb ik alle 7! seizoenen van 22 afleveringen gezien. In totaal dus: 154 afleveringen! Een record. Heel blij werd ik dan ook toen net nadat ik begonnen was met kijken het vervolg binnenkort zou uitkomen. Zeven seizoenen lang heb ik genoten van Rory en Lorelei en in deze blog ga ik je vertellen waarom…

 

  1. Als eerste dus de intro. De gedachten gaan gelijk op nul. Een mooi begin van een avondje bingewatchen

 

2. Rory en Lorelei! Echt mijn grootste wens is om ooit zo’n moeder-dochter relatie te hebben. Door het relatief kleine leeftijdsverschil zijn het naast moeder-dochter ook nog eens beste vriendinnen. De grapjes die ze maken de gehele aflevering door zijn hilarisch.

3. De dialogen in deze serie zijn scherp en gaan vooral op hoog tempo. Ik heb me afgevraagd hoe ze zo snel kunnen praten 

4. Alle karakters zijn perfect gecast en hebben iets authentieks en ik ben van allemaal gaan houden.. Lorelei, Rory, Luke, Kirk (wie dat personage heeft bedacht is een held!), de vriendjes van Rory: Dean, Logan en Jess, Taylor met z’n gekke ideeen, miss Patty, Sookie, Jackson en laten we Michel niet vergeten. Om allemaal heb ik zo hard gelachen dat ik maar door bleef kijken.

5. Net als op Bluebell in Hart of Dixie ben ik verliefd geworden op Stars Hallow. Een authentiek stadje met een centraal plein waarin je alles kan vinden. Lukes en Doosey’s komen regelmatig voorbij. Maar ook de townmeetings zijn hilarisch, maar dan ook echt. Hulde aan de schrijvers!

6. Een favoriet personage kan ik eigenlijk niet opnoemen, maar als ik toch moet kiezen ga ik voor Lorelei. Ze wordt zo neergezet dat zowel haar sterke kanten (de zorg voor Rory) als de zwakke (onhandigheid) goed in beeld worden gebracht en wat haar dus zo sterk maakt. Iedereen in Stars Hallow houdt van haar en dat is goed terug te zien in de allerlaatste aflevering van seizoen 7.

7. De friday night dinners zijn ook weer zoiets waar ik van kan genieten. De scherpe gesprekken tussen Emily en Lorelei. Continu veranderend van onderwerp elkaar wijzen op zwakheden. Helaas heel herkenbaar..

8. Kun je je een leven zonder gezondheidsfreaks nog voorstellen? Ik niet, en ik ben er soms zelf net zo een met alle goede bedoelingen, maar Rory en Lorelei laten zien dat je prima kunt leven (alhoewel ik daar mijn twijfels over heb) van een lege koelkast en elke dag een afhaalmaaltijd. Net als al die films die ze kijken en boeken die Rory leest. Heerlijk, je duikt echt even terug naar de tijd waarin iedereen zich niet zo druk maakte.

Is er dan ook nog iets wat NIET leuk is aan Gilmore Girls?
Jazeker, de laatste 4 woorden. Hoe kan je zo een serie eindigen? Er MOET een vervolg komen! I’m in

Afbeeldingsresultaat voor gilmore girls cast

Liefs, Manon

Continue Reading

Wat heb ik de laatste tijd op Netflix gezien?

Het blijft heerlijk. Wanneer er niets op tv is een avondje Netflix een prima vervanger. Toch heb ik de laatste tijd wat moeite om geschikte dingen voor mij te kiezen. Actie/thrillers etc. vind ik niets, want dan lig ik de hele nacht wakker .  In deze blog laat ik je zien wat ik dan wel leuk vind om te kijken en wat ik de laatste weken heb bekeken.

Continue Reading

Kinder tv nu vs kinder tv vroeger

Als ik nu zap langs de zenders waar ik vroeger naar keek (Disney XD, Nickelodeon) dan schrik ik een beetje. Ik zie voornamelijk geweld, grof taalgebruik en slechte na-synchronisatie (oke, misschien was dat vroeger ook, maar valt het nu veel meer op). Ook is er nu ZOVEEL keus. Niet alleen tv, maar ook via het tweede/derde/vierde scherm wat kinderen op steeds jongere leeftijd hebben. Daarnaast is de tv veel sneller geworden en mis ik de echte tv-shows als Telekids waar je voor thuis bleef op zaterdagochtend! Nu is de enige TV show die me daar een beetje aan doet denken: de BZT show, maar echt spectaculair vind ik dat niet.

Vroeger had ik net als nu niet veel vriendjes en keek ik uren tv, naast dat ik uren achter elkaar in een boek verscholen zat. Van mij mogen AL die programma’s terugkomen. De programma’s die gingen over het dagelijks leven van al die typetjes, maar vooral al die leuke tv-tunes. De meeste kan ik nog meezingen en eigenlijk heb ik niet echt een favoriet. Daarom probeer ik overzicht te schetsen van mijn favoriete tv-programma’s  van vroeger. De wikipedia lijst heb ik helemaal doorgespit en dat was zooo leuk! Al die oude tunes, heerlijk! Als dit weer op Netflix zou komen zou ik er dagen zoet mee zijn.

 

tv programma's vroeger

 

Op een rijtje: Zig Zag – Willem Wever – All stars – Bassie en Adriaan – De Droomshow – Saved by the bell – TELEKIDS! – Gemma Glitter – Tweenies – ZOOP – Ome Willem – Ernst Bobbie en de rest – Oppassen – Museumbende

Bij tv horen natuurlijk, tv tunes. Degene die ik letterlijk kan meezingen:

Telekids –  (de intro vond ik niet echt leuk), maar dit liedje wel!! 

Zoop 

Ernst Bobbie en de rest 
https://www.youtube.com/watch?v=P87lHinFYjs

De Droomshow (ook weer geen intro, maar dit was het leukste van de hele show!)

En dan nu alle Tekenfilms en dat waren er behoorlijk wat!

tv programma's vroeger cartoons

 

As told by ginger – BEUGELBEKKIE – Fairly odd parents – The kids from room 402 – Phineas and Ferb – De bende van vijf – De drieling – Hey Arnold! – Shin Chan – Totally Spies – Rocket Power – De Smurfen – The wild Tornberry’s. Geloof me, ik kon bijna de hele lijst wel in de collage plakken, maar dat ging me net te ver. Ook van deze cartoons weer wat intro’s

 

Beugelbekkie
https://www.youtube.com/watch?v=tj_vwhoXIFI

De drieling 

 

Goed, er staat zoals je begrijpt een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kijk hier natuurlijk niet dagelijks naar, maar vandaag heb ik mijn middag gespendeerd met het zoeken naar al deze programma’s!

De volgende zoektocht gaat naar wat de kinderen van tegenwoordig nu kijken.. Al snel zag ik een verschil ik plaatjes die ik op Google zag. Veel meer heldere kleuren en effecten.

tv programma's kinderen nu

 

Konden we maar weer terug naar vroeger, toen was de TV veel beter

Liefs, Manon 

 

Continue Reading

Een ode aan… Floortje Dessing!

Afgelopen vrijdag keek ik naar College tour. Pas op het laatste moment ontdekte ik dat Floortje Dessing te gast was en mijn interesse was gelijk gewekt. Elke week kijk ik vol jaloezie naar Floortje naar het eind van de wereld, en vroeger ook al naar 3 op reis (nu nog steeds overigens). Wat een prachtig programma maakt ze. De verhalen raken me elke keer diep en ik krijg zelf de drang om een reis te maken. Mijn vliegangst helpt daarbij niet echt, hihi.

 

 

 

Van de beelden kan je alleen maar wegdromen en Floortje weet precies de goede vragen te stellen. Een aantal verhalen waarbij ik zeer geboeid zat te kijken, waren: De allerlaatste aflevering, waarbij twee mensen in een tentje door Nieuw-Zeeland wandelen. Ze hebben niet meer dan een tentje en gaan heel erg terug naar de basis. Een stel wat natuurfilms maakt in Namibie en leven in een auto, een Amerikaans meisje wat zorgt voor rond de 50 kinderen en een eigen stichting heeft en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan.  Ik was dan ook zeer benieuwd naar hoe ze in beeld werd gebracht bij College tour. Nou, vanaf moment 1 had ze me.

De allereerste vraag was: Wat voor student was je? Floortje antwoordde dat ze het nog niet zo goed wist. Ze wilde heel erg veel, maar het was nog niet allemaal duidelijk. Precies hetgeen waar ik nu ook nog mee worstel. Ik heb heel veel interesses, maar een duidelijk beeld heb ik nog niet. Mijn interesse was nogmaals gewekt en was benieuwd naar de volgende vragen.

 

Soms vraag je jezelf af, waarom Floortje steeds terug komt naar Nederland en hier nog steeds woont. Wat heel veel mensen vergeten is dat Nederland echt een heel fijn land is om in te wonen. Daar ben ik het helemaal mee eens. We hebben zoveel, wat andere landen niet hebben of veel minder. Ze geeft ook heel goed aan dat we zoveel (inclusief Floortje zelf) zoveel ‘zeiken’ om het minste. Helemaal waar, ook ik wordt daar gek van. Terwijl ook ik best veel zeur.

Wat vaker aan denken: ‘We wonen echt in een heel erg mooi land!’

Nog zo’n advies die helemaal bij mij binnen kwam: ‘Leer van andere mensen door alleen maar naar ze te kijken’. Kijken naar hoe iemand anders iets aanpakt. Geloof me, ik heb genoeg mensen die mij veel inspiratie geven en ik denk dat 90% dat niet eens door heeft. Hoeft ook niet, mensen zullen mij ook vast inspirerend vinden.

En na dit advies ging Floortje nog even vrolijk verder. Reizen maakt wijs, zeggen ze wel eens. Dat kan ik na het zien van Floortje in College tour alleen maar bevestigen. Wat een wijze vrouw! Blijf bij jezelf, is een ander het daar niet mee eens. Jammer dan! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en meteen daarop volgend zegt ze dat ze het zelf ook nog niet op de rit heeft. Echt niet zou je denken? Nee, natuurlijk niet. Elke dag leer je een beetje bij.

Een mooie uitspraak van Chris Zegers tussendoor: ”Floortje is geen presentator die op reis gaat, maar een reiziger die presenteert.”

Pas op het einde had ze me helemaal. Heel veel mensen komen met adviezen naar me toe, maar lang niet al die adviezen blijven hangen. Deze wel en door deze uitspraak heb ik een klein stukje van op dit moment een grote kwestie redelijk kunnen afsluiten.

”Zelfs de mensen die eruit zien alsof ze precies weten hoe het zitten en weten wat ze aan het doen zijn, zijn ook onzeker. Die zitten ook op de bank en vragen zichzelf soms af wat ze nou weer hebben gedaan of gezegd.” Als mensen een mening over je hebben kan dat heel beklemmend werken, maar je moet vasthouden aan het gevoel dat je weet waar je mee bezig bent en je daar niet door uit het veld moet laten slaan.” Als je dat zo ziet kan je de boel zo lekker relativeren. 

Op de een of andere manier is dit advies zo bij mij geland dat ik de hele kwestie waar ik weken meer rond heb gelopen in 1x heb afgesloten. Wat maakt nou dat 1 iemand met 1 mening mij laat twijfelen. Ik weet dat ik een goede opdracht heb gegeven, dat ik daar heel veel waardevolle dingen uit haal. Ik weet dat ik volledig achter keuzes sta wat betreft wisselen, reserves en afspraken die ik maak.  En zo zijn er nog een aantal dingen die ik op de een of andere manier heb afgesloten. Reizen maakt dus echt wijs.

Dat maakte gelijk dat ik een heel wild reisplan heb, ondanks mijn vliegangst. Eigenlijk heb ik dat idee al veel langer, maar ik denk dat ik het niet deze, maar volgende zomer echt moet gaan doen: Interrailen. Een paar weken rondreizen met de trein en alle mooie plekjes van Europa bezoeken. Back to basic, geen dure hotels en mooie spullen. Nu eens kijken of dat alleen bij een idee bljft….

Liefs, Manon!

Continue Reading

Mijn favoriete Netflix lijstje

Netflix, wat mij betreft een ideale tijdverdrijf als je je flink verveelt. Zeker nu ik al een half jaar eruit lig door mijn shin splints is Netflix mijn nieuwe partner in crime..  Morgen gaan we naar de sportarts en naar de fysio en dan wordt o.a. een vraag wat ik wel mag doen, omdat zelfs zwemmen en fietsen pijn doen. Goed, Netflix dus…

 

Continue Reading

TV | OBESE | Thoughts

Op dit moment kijk ik naar de herhaling van OBESE. Dit keer een verhaal wat in 90% op dat verhaal van mij lijkt. Meestal kijk ik niet naar OBESE of een soortgelijk programma. Met als belangrijkste reden dat zoveel mensen terugvallen in oude gewoonte. Niet alleen dat, ook veel andere dingen zetten me aan het denken. Met deze blog probeer ik deze gedachten te omschrijven. Wat moeilijk is, aangezien iedereen een mening heeft. Ook bewonder ik de mensen die hier aan mee durven doen enorm en heb ik respect voor ze. Ben je benieuwd waaraan ik denk als ik naar een aflevering OBESE kijk?

Continue Reading