Challenge Day 5: Vrijdag

Vandaag was een dagje met ups en downs, maar de ups hebben het uiteindelijk wel gewonnen!

– Mijn wekker had ik om 8.00 gezet. Na een niet zo’n beste nacht besloot ik te blijven liggen tot 9.30. Gelijk de oorzaak waarom dit niet helemaal mijn dag was. Mijn dagen zijn gewoon beter wanneer ik vroeg op sta.

– Nadat ik was opgemaakt ben ik lekker gaan haken! Ondertussen heb ik mijn favoriete nieuwe serie aan gezet. New girl is het geworden. Heerlijk om niet bij hoeven na te denken en waar ik ook niet over ga nadenken.

– Vanmiddag ging ik wat eerder naar mn werk, zo kon ik wat dingen voorbereiden. Met de kids heb ik pepernoten gebakken. Dit keer veel beter gelukt dan vorige week. Kids vonden het nog net zo leuk!

– Aan het begin van de week had ik met een kind afspraken gemaakt over het lopen van school naar de BSO. Dat ging de hele week zo goed dat hij vandaag zijn beloning kreeg. Fijn om te merken dat je met positiviteit zover komt.

– Vanavond ben ik de sportschool ingedoken. Ik had het nodig en nu was de enige kans dit weekend. Ik heb heerlijk getraind en mijn PR op de leg press verbeterd. Morgen spierpijn dus!

Mindere momentjes:

– Ik merk dat ik tijdens het ontbijt en de lunch toch wat vaker naar het brood grijp de laatste tijd. M’n granola doe ik daar dan ook bij en dat is teveel. Toen ik begon met afvallen liet ik brood vaak staan. Hier moet ik weer even aan werken.

– Door het late opstaan zit ik niet goed in mijn ritme gedurende dag. Ik merkte het vandaag weer. Ik ga nadenken over de afgelopen week. Deze is best goed gegaan, maar ik heb gemerkt dat ik in een oude valkuil stap en ik weet niet hoe ik daar uit moet komen.

– Mijn kamer is weer een rommeltje wat ook zorgt voor chaos. Die gaan we zo eerst opruimen.

– Vlak voordat ik naar de sportschool ging heb ik een zak chips gegeten.. STOM!

 

Om te week toch af te sluiten met een goed gevoel hier een heerlijke plaat!

 

Continue Reading

Challenge Day 4: Donderdag

Vandaag een iets mindere dag, maar wel redelijk tevreden.

Mijn fijne momenten van vandaag:

– Lekker gestruind op het dorp
– Vergadering voor het VKS gehad, altijd leuk om vanuit niets weer tot een spelopzet te komen.
– Stukje verder gekomen met mijn telefoonhoesje wat ik aan het haken ben.
– Geluisterd naar fijne muziek.
– Heerlijke stukjes gefietst.
– Lekker gewerkt op de BSO. Een paar jaar terug had ik niks met oudere kinderen (7+), maar nu werk ik met plezier op een 7+ groep.
– Toen ik alleen thuis was heb ik lekker mijn muziek hard aangezet en heerlijk meegezongen + gedanst. HEERLIJK!
– Blij met mijn nieuwe kleren.

Mijn mindere momenten vandaag:
– Iets teveel lekkers genomen.
– Balen dat ik wat later opstond en daardoor niet kon sporten.
– Weer een besef dat ik op een aantal vlakken nog wel heel veel te leren heb. In dit geval is het dat ik merk dat ik weer in een oude valkuil aan het trappen ben. Dit wil ik niet, maar gebeurt wel.. Hier baalde ik vanmiddag even flink van.

 

Continue Reading

Challenge day 3: Woensdag

En toen was het alweer woensdag! Wat gaat deze week snel voorbij. Vandaag heb ik weer een hoop fijne momentjes beleefd :). Tegenover enkele mindere, maar dat is helemaal niet erg.

 

– Vanmorgen werd ik wakker en zag ik op fb een berichtje voorbij komen van iemand waar ik niet zoveel mee spreek. Het doet me goed dat er gereageerd wordt. Het hoeft natuurlijk niet, want ik schrijf dit eigenlijk puur voor mezelf en in de blog kan ik wat creativiteit kwijt. Het was in elk geval fijn wakker worden.

– Om 9.00 moest ik weer schoonmaken. Het is niet het leukste werk, maar wel heel dankbaar werk. Met een kleine inspanning heb ik iemand een lach op zijn gezicht bezorgd.

– Het gezonde eten ging vandaag goed. Die extra boterham is dan helemaal niet erg. Mijn lunch zag er groot uit: 2 tosti’s (bruin met 18 procent vet kaas), een gekookt eitje en een peer. Het zorgt er wel voor dat ik niet snel naar slechte tussendoortjes grijp. Op 2 mandarijntjes en rijstewafels met appelstroop en appel heb ik niets meer gegeten.

– Op woensdag step ik altijd. Omdat ik vorige week niet helemaal fit was, heb ik weinig kunnen sporten. Maandag heb ik een rondje hardgelopen, maar nu mocht ik de sportschool weer in. Het was zoals altijd heel gezellig en ik kan even al mijn energie kwijt in het dansen.

– Een frisse salade daarna is altijd goed.

– Toen ik thuiskwam stond De wereld draait door aan. Bianca Krijgsman (van Plien en Bianca) heeft een Emmy award gewonnen. Op het eind van het filmpje zie je dat haar man wat tegen haar vertelt.  Wat dat betreft ben ik een sentimentele dweil die hier om huilt. Ik werd er blij van en stiekem hoop ik dat ik ooit iemand vind die dat tegen mij zegt (en andersom)..

– Nu zit ik lekker in mijn pyjama met een kopje thee te beseffen dat ik het eigenlijk best goed voor elkaar heb en dat ik trots ben dat ik uit een groot dal ben geklommen. Nog lang niet waar ik zijn wil, maar al heel wat stapjes verder!

 

De mindere momentjes waren er ook vandaag. Ik was wat belangrijke papieren kwijt. Ik ben vrij chaotisch en dat vind ik op dat moment heel stom!

 

Continue Reading

Challenge Dag 2:

Vandaag een nieuwe dag met nieuwe kansen om de fijne momenten te laten winnen van de mindere momenten. Het is weer goed geluk!

– We begonnen de dag met de wekker om 6.00. Vervelend, maar over het algemeen mijn beste dagen waarin ik happy ben.

– Om half 8 moest ik weer beginnen met werken. Het is heerlijk om in de drukte van de kleintjes een serieus en goed gesprek te hebben met een wat ouder kind terwijl ze haar broodje opat.

– Daarna was het 9.00 en had ik mijn hele dag nog voor me. Ook een fijn moment!

– Omdat ik nog postzegels moest hebben besloot ik om naar het dorp te gaan, vervolgens daar iets te lang rond gehangen en voor mezelf geshopt. Het is zo lekker dat ik nu de winkel in kan lopen en vrijwel altijd slaag! Dat is wel eens anders geweest.

– Eenmaal thuis heb ik dit filmpje aangezet met Disney songs. I love it!

– Vervolgens moest er gewerkt worden. Heerlijk een stukje fietsen met muziek op en daarna rustig opstarten. Na een paar maanden merk ik dat ik helemaal los kom en veel meer dingen aanpak, dat kinderen ook naar mij toekomen en ik er weer plezier uit haal!

– Gezellig gekletst met een fijn persoon

– Opgepast op twee hele lieve jongetjes

– Gestart met het haken van een telefoonhoesje!

 

En wat minder momentje tijdens het oppassen, omdat ik van het lekkere eten verloor. Maakt niet uit, halen we morgen wel weer in. Ook een kleine teleurstelling vandaag, maar hier had ik maar heeel even last van gehad.

 

Kortom een fijne dag! Op naar morgen

 

 

Continue Reading

Challenge: Goede momenten laten winnen van de slechte momenten op een dag!

De afgelopen weken waren niet echt mijn weken. Ik had veel ups en downs en bleef voor mijn gevoel te lang in de downs hangen.
Ik kon minder genieten en goede adviezen van andere wuifde ik weg. Ook was ik de afgelopen twee weken niet helemaal fit. Om weer in de goede vibe te komen waar ik in zat wil ik twee weken elke dag de goede momenten afwegen tegen de mindere. Hier ben ik natuurlijk al mee bezig met de #100happydays die bijna zijn afgelopen, maar ik wil hier nog bewuster van worden door alle fijne momenten op een dag op een rij te zetten.

Dit zal ik elke dag op de komende twee weken op mijn blog doen. Te beginnen met vandaag. Hier komen de goede momenten:

– Vanmorgen moest ik om 6.30 de deur uit om de voorschoolse opvang te draaien. De tijd is niet leuk, maar als je een half uur mag fietsen terwijl boven je een prachtige sterrenhemel hangt mag je niet klagen.

– Na het werken heb ik mijn hardloopkleren aangetrokken en een rondje van 6,5 kilometer gelopen. Het ging niet best, maar ik heb genoten van het laaghangende zonnetje in combinatie met het frisse windje.

– Daarna heb ik heerlijk zitten haken. Vandaag maak ik mijn 1e haakproject af en daar ben ik best trots op!

– Het halen van scholen verliep niet soepel, maar daarna afspraken met het betreffende kind gemaakt op een hele positieve manier! De beste tip die ik ooit heb gehad kwam hierbij goed van pas: ”Zie in alle kinderen en jezelf de goede dingen, dan kan je zelfs van een ‘lastig’ kind toch heerlijk genieten.”

– Ook heb ik genoten tijdens het geven van de training. Een meisje wat zaterdag 2x scoorde en daarvoor bijna nooit wat zei, hoorde je nu uitgebreid verhalen vertellen en aanwijzingen geven aan teamgenoten.

– Nu heb ik een avondje voor mezelf met een kop thee, een serie en mijn haakproject!

 

Woow, dat waren best veel fijne momenten op een dag. Het enige wat minder was, dat er bij thuiskomst door bepaalde personen steeds iets gezocht wordt om commentaar op mij te hebben. Dit kan niet normaal gecommuniceerd worden en dat blijft lastig.

Eindstand: 6 -1!

 

Fijne avond allemaal

Continue Reading

Een complimentje aan mijzelf..

Begin november schreef ik een blog over mijn doelen voor deze maand. Een daarvan was het geven van complimentjes aan mijzelf. Dat bleek in deze periode toch wat lastiger dan gedacht. Ik heb een periode waarin ik wat meer downs dan ups heb. Toch wilde ik proberen om een compliment aan mijzelf te maken wat niet te maken heeft met mijn lichamelijke gezondheid. Daar kan ik namelijk niet omheen..

Dat is nog best een opgave, want aan bijna alles hang ik een ‘maar’. Het is me wel gelukt:

 

‘Ik vind dat ik heel hard aan het werk ben om mijn doelen te behalen.”

Eigenlijk wilde ik hier nog een heel verhaal omheen gaan typen om uit te leggen waarom ik dit vind. Echter laat ik dat achterwege, omdat ik merkte dat ik alweer een ‘maar’ ging toevoegen.

 

Slaap lekker allemaal!

Continue Reading

Ja maar…

Ja maar… Iedereen zegt het wel eens of je hoort het anderen zeggen. Vandaag werd ik er op gewezen hoe vaak ik eigenlijk ja maar op iets zegt. Dit wordt wel eens vaker tegen mij gezegd. Nu drong het eigenlijk pas echt tot mij door door de manier waarop diegene het bracht.

Tijdens het oppassen vanavond bleef dit gesprek in mijn gedachten, maar kon ik het nog niet zo goed loslaten. Daarom besloot ik om er maar een blog aan te wijden. Schrijven gaat me beter af dan erover te praten heb ik vandaag ook weer gemerkt.

Terug naar het vele ja maar zeggen. Ik weet niet zo goed waar te beginnen in het verhaal, maar ik denk dat ik het toch gebruik om mezelf weg te cijferen. Met heel veel ben ik heel goed bezig en kan ik goed benoemen. Dat komt omdat daar heel veel zichtbaar resultaat is waar ik niet omheen kan.

Alles wat kleiner is wimpel ik blijkbaar af met ‘ja maar’ omdat ik hierin nog niet kan benoemen wat goed gaat. En benoemen, daar bedoel ik niet mee het opschrijven, maar echt tegen iemand vertellen wat goed gaat en waar ik trots op ben.

Ik schrok van de manier waarop ik reageerde in dit gesprek. Het kwam precies zo aan op de manier waarop het volgens mij bedoeld was en heeft me doen beseffen dat ik er nog lang niet ben.

Wat ik er precies mee moet weet ik niet daar ga ik over nadenken. Wat ik met deze blog wilde bereiken weet ik ook niet, want heel veel zinnigs staat er niet volgens mij niet in.

Het heeft me in elk geval heel erg aan het denken gezet.

Nu is het hoog tijd om te gaan slapen. Morgen begin ik aan mijn nieuwe baan wat altijd voor wat extra spanning zorgt.

 

Continue Reading

Waar word ik rustig van?

De laatste tijd merk ik dat een hele goede periode met veel rust in 1 moment voorbij kan zijn, waardoor er weer een hoop onrust in mij zit. Mijn dagen worden steeds voller wat ik heel leuk vind, maar ik merk wel dat ik weer snel moe ben. Omdat het van helemaal niets in de week naar een volle week is gegaan! Vroeger zou ik dat de hele wereld in detail laten weten, langzaam ben ik dat gaan minderen en op zoek aan het gaan naar activiteiten die zorgen voor rust in mijn hoofd. Nog steeds vind ik het fijn om aan iemand te vertellen wat er aan de hand is, maar ik probeer erachter te komen wanneer bij iemand een grens bereikt is. Dat is nog heel moeilijk, maar hierin ga ik vooruit.

Waar ik 1,5 jaar geleden nog niet kon ontspannen bij het kijken van een stukje film is er een mooie lijst waar ik uit kan kiezen:

– een kopje thee
– mijn kamer opruimen, hoe minder rommel, hoe rustiger het in mijn hoofd is
– kleuren in een kleurboek voor volwassenen
– haken staat momenteel absoluut op 1!
– buiten een rondje lopen
– foto’s maken
– badderen
– bekijken van quotes
– lezen
– schrijven
– Hardlopen

Dit deed ik vanavond. Ik voelde een lichtelijke stress bij mijn moeder, waardoor mijn gedachten weer helemaal de verkeerde kant op begon te gaan (onrust). Na mijn werk had ik chips bij de supermarkt gehaald, maar daar had ik eigenlijk gelijk spijt van. Mijn morningrun die ik had overgeslagen (en vervolgens voor op m’n kop heb gekregen, hihi!) heb ik verplaatst naar de avond. Het was heerlijk en mijn hoofd was leeg. Vervolgens heb ik me toch naar die zak chips vergrepen. Hoe dit komt weet ik niet. Misschien omdat er een drukke periode aankomt met de Sinterklaasactiviteiten, maar waar ik (vraag me niet waarom) ook lichtelijk gespannen voor ben. Ik hoop met het tikken van dit berichtje dat ik deze onzingedachte uit mijn hoofd haal.

– Gezond eten geeft mij dan wel weer heel veel rust. Gewoon volhouden dus!
– Een goede nachtrust, logisch!
– Lezen van blogs
– Koken en nieuwe recepten uitproberen
– De glimlach van een kind!
– Muziek
– Geurkaarsen

Toch weer lekker om dit getypt te hebben zo vlak voor het slapen! Morgen staat mijn wekker om 6.00 om 1,5 uur VSO te draaien op een nieuwe locatie. Spannend, want openen is niet mijn ding. Maar die 1,5 uur op een heel mensenleven overleven we ook wel!

Nog een mooie quote ter afsluiting:

 

download (10)

Continue Reading

Opzien tegen de feestdagen..

Het is weer november, dus de tijd van de feestdagen komen er weer aan. En eerlijk is eerlijk, dat is niet mijn tijd van het jaar. We vieren het nauwelijks of maar heel kort, terwijl ik de feestdagen wel leuk vind!

Sinterklaas
Gelukkig staat er een leuke Sint periode voor de deur waar ik steeds een beetje meer naar uitkijk. Normaal gesproken vierde ik altijd Sinterklaas op mijn stagescholen, maar dat is nu niet meer het geval. Gelukkig hebben we nog Sint in Alphen! Geen cadeau’s, maar wel veel gezelligheid gedurende een paar weken.

Kerst
Als je mijn kerstfoto vorig jaar bekijkt kan je wel concluderen dat ik geen leuke kerst heb gehad. Vol afschuw over mezelf. Daarbij was het niet gezellig thuis, nou ja.. gemaakt gezellig. Ook nu zal ik gewoon weer thuis zijn met de kerst en hoop ik op het beste. Echt veel zin heb ik er nog niet in..

Oud&Nieuw
Al mijn 22 levensjaren heb ik de jaarwisseling tuis gevierd. Twee jaar terug zou ik het eindelijk met een vriendin vieren, maar dat werd op het laatste moment afgezegd. Ook dit jaar zal het waarschijnlijk gewoon thuis zijn en lig ik om uiterlijk 01.00 weer op bed.

 

Laten we eerlijk zijn: Verschrikkelijk is het niet, maar ik zou mijn feestdagen wel eens op een andere manier willen vieren. Gelukkig merk ik dat ik de laatste tijd heel veel terugkrijg van allerlei mensen om me heen wat ik niet verwacht, dus misschien valt het wel heel erg mee! Let’s hope..

Continue Reading

Healthy food!

De afgelopen tijd ben ik steeds gericht op zoek naar healthy recepten. Ook heb ik een aantal superfoods waaronder chiazaad en lijnzaad in huis gehaald. Ik eet lang niet altijd helemaal ‘clean’, maar sommige recepten zijn echt de moeite waard. De recepten die ik nu met jullie deel komen van www.optimavita.nl. Marloes is dietiste en schrijft ontzettend leuk over een gezonde leefstijl. Hier haal ik veel inspiratie vandaan. We beginnen met een recept wat ik vanmiddag probeerde: Een heerlijk gevulde wrap

 

Wat heb je nodig?
– 100 gram gerookte kipfilet in blokjes
– ijsbergsla (naar wens)
– meergranen wrap: deze vullen beter dan een gewone
– 1 tot 2 eetlepels yoghurt
– komkommer
– peper
– ui (ik heb 2 uienringen gebruikt)

Om te beginnen snij je de gerookte kip in blokjes, de appel in stukjes en de uienringen. Dit doe jebij elkaar in een grote kom.

2014-11-10 11.49.00

 

 

 

 

 

 

 

 

Daar doe je de eetlepels yoghurt en peper bij, waarna je het door elkaar roert. De yoghurt moet over het hele mengsel verdeeld zijn.

 

2014-11-10 11.50.31

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens haal je een wrap uit de verpakken en stop je die 20 seconden in de magnetron om de wrap soepel te houden.

2014-11-10 11.51.11

 

 

 

 

 

 

 

In de tussentijd kan je mooi de komkommer snijden en de sla wassen.

 

2014-11-10 11.49.08

 

 

 

 

 

 

 

 

Wanneer de wrap klaar is kun je hem gaan vullen. Als eerst doe je er wat blaadjes sla op en daarna de plakjes komkommer.

2014-11-10 11.52.43

 

 

 

 

 

 

 

 

Om het af te maken schep je er wat van het kipmengsel op en vouw je de wrap dicht. Ik had een kleine wrap dus hij zat al snel vol. Uiteindelijk heb ik twee kleintjes gegeten.

2014-11-10 11.53.23

2014-11-10 11.54.11

 

 

En klaar is je heerlijke wrap met een geweldige vulling. Voor mij was echt even heaven op een bordje! Bijkomend voordeel was dat ik de hele middag geen trek meer heb gehad.  Ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Morgen een zelfgemaakte granola, ook van www.optimavita.nl!

 

Alle eer gaat uit naar Marloes die dit geweldige recept heeft bedacht!

Eet smakelijk!
Liefs, X

Continue Reading