Happy list #3

Tijd voor een nieuwe lijst met dingen waar ik blij van word. Eigenlijk moet ik weer alles gaan opschrijven, want nu typ ik dit uit de losse pols.

– Maandag werd ik wakker met een flinke verkoudheid. Dus besloot ik rustig aan te doen en de dag door te brengen met het kijken van series.

– Later die middag voelde ik me alweer beter en heb ik een nieuwe pot granola + havermoutkoekjes gebakken. De keuken is dan altijd een bende, maar nog leuker als het na een schoonmaaksessie weer helemaal ‘clean’ is.

– Na lang wachten eindelijk popcorn time gedownload en het bevalt zeer goed. Glee staat er met ondertiteling op en nog veel meer leuke series dan op Netflix. Momenteel kijk ik graag naar New girl. De afleveringen zijn lekker kort en ik moet er flink bij lachen!

– Op de fiets zie ik steeds vaker kleine groene vogeltjes. Ze vliegen in een groep naast elkaar en zijn heel leuk om te zien.

– Dinsdag heb ik een lekker dagje gewerkt.

– Soms zou ik willen dat ik niet zo complex in elkaar zat en alles wat makkelijker zou gaan. Vandaag een gesprekje gehad waar best wel wat ‘rake’ woorden die zijn blijven hangen. En alles wat er wordt gezegd weet ik diep van binnen, maar de knop omzetten en mijn eigen beeldvorming veranderen lukt nog niet. Zo’n gesprek komt best hard aan, maar wat er wel in duidelijk is geworden dat ik een werkgever heb ik die in mij wil investeren, die me de kans wil geven.

Daarbij denk ik dat als alles me makkelijk zou afgaan me dat niet zo ver zou hebben gebracht als waar ik nu ben gekomen.

– Laatst kwam ik dit liedje tegen en WAUW wat een song! Weer zo een die precies slaat op mij en wat ik wil uitstralen dat ik hem wel met jullie moest delen.

– Ik ben klaar voor de 20 van Alphen! Startnummer en t-shirt zijn opgehaald en donderdag heb ik nog een heerlijk rondje gelopen van 10 kilometer. Vorig jaar tikte in deze week voor het eerst de 5km aan met moeite en nu loop ik met gemak een 10 kilometer. TROTS Zondag dus allemaal langs de kant om me naar de finish te schreeuwen. Ik heb er vooral veel zin in.

– De hele week fiets ik al zonder handschoenen. HOERA!

– Ondanks dat ik deze week niemand ‘vrijblijvend’ heb gesproken heb ik mezelf prima vermaakt. Nog steeds vind ik het niet leuk, dat ik vooral op mezelf ben aangewezen, maar ik weet mezelf steeds beter de dag door te laten komen.

– Woensdag weer een heerlijk gesport!

– Het haken heb ik weer opgepakt, hoewel ik nog niet echt overtuigd ben van mijn huidige project.

Er waren denk nog veel meer ‘kleine’ dingen waar ik blij van werd, maar dit is een mooie lijst. Het was een fijne week

 

Liefs, Manon

 

Continue Reading

Waarom Glee mijn favoriete serie is geworden!

Oke, ik moet toegeven. Fan van het eerste uur ben ik niet. Integendeel. Toen Glee naar Nederland kwam leek het me niets voor mij en een te Amerikaans programma. Daar ben ik volledig op teruggekomen. Glee is meer dan alleen een serie geworden, dat klinkt misschien stom, maar ik ben heel blij dat 1 persoon in het bijzonder mij heeft gewezen op het kijken hiervan.

Continue Reading

Yoga challenge: Lets get started!

Al heel lang lees en vind ik van alles van yoga, maar ik heb het nooit aangedurfd om ermee te beginnen. Tot gisteren. Het leek me geen kwaad te kunnen om het eens te proberen en zodoende kwam ik op een yoga challenge via youtube uit. 30 dagen lang elke dag 20-30 minuten yoga. Zelf wil ik nog starten met de ‘zonnegroet’.

Continue Reading

Happy list #2


Mijn plan was om deze lijst eens in de maand te gaan schrijven, maar dit wordt elke week! Deze week waren er weer genoeg redenen om blij te zijn, ondanks dat ik maandag en dinsdag een beetje heb verpest! Bij deze de dingen waar ik blij van werd deze week:

Continue Reading

Verveling en het missen van structuur om de dag door te komen…

Hier loop ik de afgelopen week weer eens tegenaan. Alle tips die ik van een ieder heb meegekregen probeer ik mee te nemen, maar soms is het niet zo makkelijk.
‘s Morgens neem ik me voor om mijn wekker vroeg te zetten en echt wat van mijn dag te maken, maar als dan eenmaal de wekker gaat speelt de volgende zin door mijn hoofd:

‘ Voor wie zou ik in hemelsnaam mijn bed uit gaan?’ Ik hoor jullie allemaal zeggen: ‘Voor jezelf!’. Dat klopt natuurlijk, maar er is niemand die zich druk om mij maakt, niemand die op je wacht, niemand die oprechte belangstelling heeft (zo voelt het soms) en dan maakt het me allemaal niks meer uit en blijf ik zo de hele ochtend op bed liggen. De eenzaamheid speelt een grote rol op het moment.

Gisteren moest ik er wel vroeg uit voor de VSO, maar daarna was ik zo chagrijnig dat ik weer mijn bed in dook. Wat moet ik doen dan heel de dag? En geloof me een dag duurt dan heel lang. ‘s Middags was ik nog chagrijnig en heb ik gepiekerd op de bank.

Ik kan echt wel dingen benoemen die ik zou kunnen doen, maar het is allemaal niet inspirerend of iets waar ik me voldaan van voel. Er komt niets uit mijn handen.

Op deze momenten komt het gevoel van falen van de PABO ook weer terug. Daar had ik de uitdaging die ik nodig had, maar nee Manon kan niet rekenen, dus de kans op een mooie toekomst is verkeken. Ik hoop dat mijn sollicitatie van vrijdag wat wordt, want ik weet niet meer in welke hoek ik moet zoeken als het om vacatures gaat.  En dat is frustrerend. De kinderopvang is leuk, maar toch mis ik iets.

Als deze gedachtes komen probeer ik mezelf daar uit te praten desnoods met behulp van muziek of een aflevering van Glee (geloof me, die serie heeft heel wat voor me betekend).

Soms lukt dat echter niet. Uiteraard heb ik het sporten achter de hand, maar ik kan niet 7 dagen in de week 24 uur per dag sporten. Dat gaan mijn spieren niet tof vinden.

Vandaag ben ik weer te laat uit bed gekomen, maar wel op tijd genoeg om wat van de dag te maken. Zometeen ga ik hardlopen om te hopen dat er weer wat rust in mijn lijf komt.

Dit zijn niet de leukste blogjes om te schrijven, maar wel de reden waarom ik de blog ben gestart. Wat ieder er van vind moet hij zelf weten. Ik ben al bezig om mijn vriendenlijst te updaten, want er staan veel te veel mensen in die niet eens in de buurt komen van vrienden.

Grootste conclusie is dat ik structuur mis. Een reden om mijn bed uit te gaan, dingen om handen hebben waar ik mezelf mee kan vermaken. Ik voel me nu soms een vrouwtje die achter de geraniums zit..

Nee, het valt niet mee soms. Maar dit is wel mijn leventje nu. Gelukkig lukt het me steeds beter om er snel weer uit te stappen en duren de dipjes minder lang dan voorheen, maar toch..

Liefs, Manon

Continue Reading

11 km in de pocket!

Op zondag staat er altijd een lange afstand op het programma. Vandaag was dat 11 km. Gisteren zag ik al dat het heerlijk weer zou worden en toen ik vanmorgen uit het raam keek was het inderdaad heerlijk weer. Ik besloot de gok te wagen om mijn lange, vervelende, veel te grote lange broek in de kast te laten liggen en te gaan voor een 7/8 broek. Nog wat nieuwe nummers aan mijn afspeellijst toegevoegd, schoenen aangetrokken en ik was klaar om te gaan! Met heel veel zin!

Een warming-up is heel belangrijk, maar met hardlopen ben ik daar een ramp in. Ik denk dat die nu nog geen 1 minuut heeft geduurd, ik wilde zo graag lopen. Dus heel rustig gestart, zodat ik in een lekker tempo kon lopen. Dit kon ik eigenlijk de hele tijd volhouden.

Met als resultaat dat ik kon genieten van het heerlijke zonnetje! Wat kan een mens daar blij van worden zeg

Vandaag liep ik naar het verpleeghuis, zodat ik gelijk oma kon bezoeken. Altijd fijn om haar even te zien. Bij thuiskomst heb ik banaan-ei pannenkoekjes gebakken die heerlijk waren.

Al met al 11 fijne kilometers. Morgen staat er een lesje INSANE op het programma in de sportschool. Op naar 1 maart! Doel is om binnen de 65 minuten te lopen.

2015-02-15 11.24.21 2015-02-15 11.24.39

Liefs, Manon

Continue Reading

De redenen waarom ik naar Londen zou willen?

Vorige week schreef ik over het plan om naar Londen te gaan. Inmiddels is dit plan steeds meer concreet geworden en sta ik zelfs op het punt om te boeken. De afgelopen week heb ik nagedacht over waarom dit goed voor me zou zijn, naast dat het natuurlijk gewoon LEUK is! Tijdens het schrijven van dit lijstje werd me al snel duidelijk dat deze trip uit mn gedachten halen onmogelijk, dat blijkt uit de volgende opsomming:

Continue Reading

BAM!

BAM! Opeens ging het helemaal mis vanmiddag. Inmiddels lig ik rustig in bed na het opruimen van de grote chaos en na wat ontspannen te hebben.

Tegen 16.00 was ik helemaal niet zo rustig en kreeg ik te maken met een flinke woedeaanval waar ik heel erg van geschrokken ben.

Op woensdag is het altijd een beetje haasten met eten en er moest nu ook nog veel gebeuren. Aan mijn broertje had ik gevraagd om eieren te halen. Hier begon de discussie. Rustig praten veranderde in schreeuwen en random met spullen gooien. Eens in de zoveel tijd is de rem eraf en ben ik het zat.

Intussen ging het allang niet meer over de eieren, maar over alles wat er nu bij mij speelt. Het was geen fijn gesprek, want ik kon alleen maar schreeuwen.

Na een paar keer van boven naar beneden te zijn gerend en weer terug kwam ik op mijn kamer en deed ik het stomste wat ik op dat moment kon doen. Ik schoof mijn mobiel in de richting van mijn laptop. Mobiel was heel en ik ging naar beneden om te eten. Hier sneed ik me (omdat ik ook het eten aan het klaarmaken was) mezelf 2x in mijn vingers. Heel fijn.

Eenmaal boven deed ik mijn laptop open en zag ik een kapot scherm en dat was net de druppel. Het enige wat ik kon was huilen. En flink ook. Waarom moest ik dit nu weer doen? Waarom word ik zo boos?

Snel mn phone gepakt en een berichtje op fb geplaatst waar ik gelijk spijt van had, want wie interesseert het nou? Toch moest ik het kwijt. De enige manieren waarop ik emoties kwijt kan zijn Facebook en mijn blog.

Er ging van alles door m’n hoofd. Natuurlijk over het oplossen van mijn laptopprobleem, maar het ergste vond ik mijn woede. Wat maakt mij zo boos dat ik dit kan doen?  Ergens maakt het me ook bang.

Nu zit ik vrijwel de hele week zonder werk en zou ik super relaxed moeten zijn. Wat nou als ik wel fulltime werk. Kan ik dat wel aan? Immers is de PABO mede niet gehaald, omdat ik er compleet doorheen zat.

Gelukkig stond er om 18.00 een steples op het programma met aansluitend GRIT. Dat had ik nodig en was heel fijn.

Thuis ging het weer mis. Nog steeds zat die laptop me dwars en daarbij had ik een ontzettend onrustig gevoel. Na het sporten eet ik altijd banaan-ei pannenkoeken. Dat feest ging niet door. Ik was niet relaxed en moest huilen van het feit dat de pannenkoeken niet lukte. Dit was de drempel voor mijn moeder en het feestje begon opnieuw. Schreeuwen, springen, stampen etc.

Ik mocht niet meer koken en heb het beslag in de gootsteen gegooid en mezelf volgepropt (want van eten was geen sprake) met stokbrood en kruidenboter. Slechter na een training kan niet. Door al dit gezeur heb ik ook nog een vergadering van morgen moeten afzeggen waar ik heel erg van baal en was ik nog onrustiger dan voor het sporten.

Nu een paar uur later probeer ik het te zien als een leermoment, maar dat gaat niet eenvoudig. Het is stom wat ik heb gedaan, maar morgen beginnen we opnieuw. Elke dag is een nieuwe kans.

De dagen in je eentje doorkomen zonder het idee te hebben dat iemand aan je denkt zijn zwaar, maar ik kom ze door en elk stapje verder is er 1.

Nu ga ik slapen, want om 6.15 staat de wekker voor een uurtje VSO!

 

Liefs, Manon

 

 

 

 

 

l

Continue Reading

Vision board – Stap gewoon uit je comfort zone…

Aan het begin van dit jaar maakte ik een visionboard met daarin doelen/dromen voor 2015. Een tekst die ik vond was: ‘Stap gewoon uit je comfort zone’.

Omdat ik me behoorlijk verveel en gewoon niet de rust kan vinden om langer dan 15 minuten een boek te lezen ben ik maar wat aan het internetten. Zo kwam ik op weekendjes weg..

En dan niet weekendjes weg in Nederland, maar in een stad waar ik nog niet geweest ben en wat ook nog een beetje te betalen is. Zo kwam ik uit op Londen.

Ik denk dat het heel goed voor mij zou zijn om zoiets te doen, 2/3 dagen alleen in een vreemde stad waar ik de taal niet goed spreek en mezelf dan zien te redden…

Nu nog durven en uiteindelijk doen…

 

Liefs, Manon progr-engeland-londen

Continue Reading

Happy things #1

Twee weken geleden zat ik drie weken lang in een flinke dip. Alles was weer negatief en wist niet zo goed wat ik met de zeeën van vrije tijd aanmoest. Hier ben ik (met enige hulp) weer uitgeklommen en nu maak ik een stuk blijere dagen mee. Eens in de maand wil ik daarom een blije lijst maken met wat hoogtepuntjes en gewoon met dingen waar ik blij van wordt.

– Er begint een slaapritme te komen van minimaal 8 uur per nacht. Ik ga niet later dan 24.00 naar bed en sta niet voor 8en op, tenzij ik vroeg moet werken! Als ik niet werk moet ik er wel om denken dat ik niet te lang blijf liggen!

– Het zonnetje wat de afgelopen dagen zo lekker fel schijnt. Koud is het dan wel, maar de zon maakt heel veel goed.

– Hardlopen, lezen over hardlopen, naar dingen kijken over hardlopen en dromen over de marathon. Of die er ooit gaat komen; ‘geen idee’, maar dromen mag altijd!

– Lea Michele | Brunette Ambition 
Iedereen heeft wel een rolmodel/iemand die je inspireert. Voor mij is dat Lea Michele. Het boek is in het Engels, maar elke keer als ik er een klein beetje in lees schiet mijn motivatie omhoog.

1398878478_lea-michele-brunette-ambition-zoom

 

 

– In het stoplichtrijke Alphen is heel fijn als je tijdens een ritje alle stoplichten (stuk of 7) mee hebt!

– Mijn warme badjas..

– Als het me lukt om een kwartiertje te haken! Momenteel is mijn spanningsboog vrij laag en heb ik moeite me ontspannen. Haken heb ik al heeel lang niet gedaan, maar als het me een kwartiertje lukt ben ik blij.

– Omdat mijn broertje in Oostenrijk zit voor school zit ik veel alleen thuis. Gisteren was ik ontzettend blij en vrolijk (mede door de zon) dat ik mn IPOD aanloot aan de tv, de tv heel hard zette en lekker ben gaan dansen en meezingen! Heerlijk

– Blogs lezen

– Thee en water drinken

– Dat afgelopen zondag mijn treinreis vlekkeloos verliep!

– De leuke complimentjes op mijn blog van afgelopen maandag.

– Nieuwe afleveringen van Glee, nog maar acht te gaan voordat de serie stopt! (mehh:()

Zo dat was mijn lijstje voorlopig! Vanavond duik ik weer de sportschool in voor een flinke krachttraining sessie!

Liefs, Manon

Continue Reading