Dream | Perfect nails

Vroeger deed uiterlijke verzorging mij niet zoveel. Ik was niet van de make-up en al het andere wat met beauty te maken had. Daar begint langzaam verandering in te komen. Nog steeds gebruik ik vrij goedkoop spul, maar wanneer ik meer aandacht aan mijn uiterlijk besteed voel ik me zelfverzekerder en ook beter.

Bij beauty horen ook mooie nagels. Helaas is dat voor mij een groot probleem. De huidige situatie ziet er zo uit:

2015-03-30 20.31.26Het is maar goed dat je niet teveel kan zien, want hier schaam ik me best wel voor. Het staat beter bij een sollicitatie en tegenwoordig zijn er zoveel leuke dingen die je kan doen om je nagels mooi te maken.

Het probleem
Voor de duidelijkheid: Ik bijt geen nagels, ik pulk nagels. Afleiding, verveling, stress zijn momenten waarop de verleiding te groot is en ik begin te pulken. Achteraf is er weer veel schaamte aanwezig net als vandaag. Waarom? Mooie nagels staan zoveel beter. Het doet overigens geen enkele pijn. Iets wat veel mensen zich afvragen.

Droom

De ultieme droom is om mijn LANGE nageltjes elke week mooi te lakken i.p.v. dat ik nu met schaamte hier naar moet kijken. Zoiets als dit.. 

perfect nails

 

Hoe dit ooit mogelijk wordt is mij de vraag. Afblijven is zoveel makkelijker gezegd als gedaan, maar ooit gaat het me lukken!

 

Liefs, Manon

 

 

Continue Reading

Wat er zo mooi is aan het training geven.

16 jaar en ik vond dat het tijd werd om training te geven bij de korfbal. ”Het leek me wel leuk”. Je geeft je op en voor je het weet staan er 4 enthousiaste kids van 8,9 jaar voor je neus die verwachten dat jij ze gaat leren korfballen. Allemaal met hun eigen mooie gebruiksaanwijzing. De een is wat dromerig, de ander ratelt door met de mooiste verhalen, weer een ander staat wat onzeker naar je te kijken en nog een ander vind het allemaal wel prima. Allemaal klaar voor hun 1e training.

Daar stond ik dan. Training netjes voorbereid op papier en met goede moed. Als ze ineens voor je staan is het toch anders. Je probeert de oefeningen door de training te jagen en hoopt dat je individueel nog wat tips kunt geven. Tijdens de wedstrijden help je ze verder, maar meer dan dat was het nog niet. Onzeker sta je langs de kant. Positief blijvend en enthousiast, maar wel onzeker.

Als je denkt alleen met de kids te maken te hebben heb je het mis. Bij die 4 kids horen ook nog 8 ouders. En die 8 ouders hebben ook hun gebruiksaanwijzing. Als 15-jarige is dat best een klus.

Met veel plezier sloot ik mijn 1e jaar af. Volgend jaar weer? Zeker weten.

Het volgende team was de E5. Dit keer stond ik er niet alleen voor, maar deed ik het samen met iemand die al jaren training gaf. Weer die onzekerheid. ”Doe ik het wel goed??” Nee, tuurlijk deed ik het nog niet goed. Maar ik deed het nu samen met iemand die mij bij het training geven betrok en me af en toe lekker in het diepe gooide, maar ook tips gaf om me daar weer uit te halen, We werden kampioen! Een mooie ervaring. Paar talentjes in het team die nu leuk meedraaien in de C2 en B2. Ondertussen werd ik steeds wat zekerder en begon ik het nog leuker te vinden. Waarom? Omdat er stappen gemaakt werden. Er gingen dingen beter en de dankbaarheid daarvoor is groot. De groep ouders was gezellig en ook in de zaal werden we kampioen.

Nog steeds had ik moeite. Hoe zorg je ervoor dat ze precies doen wat je wilt, hoe zorg je voor variatie, hoe analyseer ik een bepaalde techniek etc. etc.

SNC00019

De jaren daarna bleef ik het moeilijk hebben met als hoogte (eigenlijk dieptepunt) de C4. Ga er maar aanstaan: 12 pubers die jij in je eentje onder je hoede hebt. 10 meiden en 2 jongens, waar het niveau niet heel hoog is. Gewoon een team wat lekker wilt korfballen, maar wel onder goede begeleiden. Al snel werd duidelijk dat ik ze die begeleiding niet kon bieden. Wat heb ik afgezien dat jaar. Achteraf heel veel geleerd en ik ben er sterker uit gekomen. Al die meiden spreken me nog regelmatig aan op het korfbalveld.

Gelukkig zijn er genoeg andere die wel het beste uit dit soort groepen kunnen halen, want als trainer is dat wat je wilt: Het beste eruit halen!

Vorig jaar ging ik terug naar de plek waar ik hoorde: de E-teams. Inmiddels een stuk wijzer op korfbalgebied. De E4: Een heerlijk team met enthousiaste kids. Dit jaar ging ik ook echt training geven. Individueel analyseren, het team analyseren, heel veel kijken, steeds meer weer positief corrigeren, een kaartje bij de verjaardag (ook dat hoort erbij), er elke wedstrijd zijn, troosten, grapjes tussendoor en ga maar door.

Vorig jaar heb ik gezien hoe mooi het is om na een jaar een hecht team voor je te hebben staan wat elkaar helpt, positieve feedback geeft aan elkaar, ook wel eens boos wordt op elkaar, maar vooral heel veel willen leren. Dat je zelf aan het eind van het jaar kan zeggen dat je dit team verder hebt geholpen om een betere korfballer te worden, maar ook om een beter mens te worden.

Want de scheidsrechter maakt echt wel eens foutjes, maar er staat wel iemand die onze wedstrijd wilt fluiten op zijn vrije zaterdag. Je mag er best een beetje boos op zijn, maar hou dat altijd in je achterhoofd.

404569_126057894237533_672991795_n

Als je merkt dat de kids van vorig jaar dat nu tegen hun teamgenoten zeggen weet je dat je het goede voorbeeld hebt gegeven.

Dan dit jaar weer een nieuwe uitdaging. Een team waar ik best tegenop zag en weer even moest wennen, maar waar ik nu zoveel plezier aan beleef.

September 2014Tempo E4Juni 2014

Plezier omdat er stappen gemaakt worden. De kinderen worden individueel beter, maar ook als team. Dit zien ze zelf en willen elke training beter worden. Dat is het leuke aan de E-teams: Er valt zoveel te leren op deze leeftijd.

Om een lang verhaal heel kort te maken:

Training geven is een mooi vak. Steeds weer dat stapje verder in hun prille korfbalcarriere, waar ze hun hele leven iets aan hebben! Dat kwartje wat valt als de eerste goal uit een doorloopbal wordt gescoord en de blijheid op ieder gezicht. Daar doe ik het voor!

 

Liefs, Manon

Continue Reading

15x gedachten tijdens een run!

Vandaag heb ik weer een heerlijk rondje van 5,6 kilometer gerend. Achteraf wat last van de rug, maar dat mag de pret niet drukken. Het leek me leuk om jullie laten mee te nemen in mijn hoofd tijdens een run. Dit keer niet een heftig gesprek met mezelf, maar typische gedachten van een hardloper:

Continue Reading

Hardloopagenda

Ooit loop ik de marathon van Rotterdam, echt! Voorlopig is het een fijne droom die misschien werkelijkheid wordt. Zo niet, geen probleem, want dromen mag altijd!

Dit jaar richt ik me op de 10&15 km waarna ik langzaam train naar de halve marathon (21,1km). Zoals jullie weten hou ik ervan om wedstrijden te lopen. Ik krijg er een kick van en ik loop altijd net wat harder dan normaal. Dit jaar was het doel om elke maand een race te lopen. Zo, ziet mijn agenda er voor de komende periode uit:

29 maart 2015: Zandvoort Circuit run 12km
Besloten om niet voor een tijd te gaan, maar lekker te genieten van het zware parcours. Die gaat namelijk over het heuvelachtige circuit, het strand en door Zandvoort zelf.

12 april 2015: Marathon Rotterdam 10,5km
Geen marathon voor mij, maar de 1/4 marathon. Daarna lekker in Rotterdam blijven hangen om de sfeer van de Marathon zelf mee te pakken. Ook hier is gezien de mensenmassa een goede tijd niet haalbaar, maar als ik me goed voel zal ik er zeker voor gaan.

17 mei 2015: Marathon Leiden 10km
Dicht bij huis en kans om voor een PR te gaan! Lekker met de trein of als het weer goed is met de fiets naar de wedstrijd, heerlijk

7 juni 2015: Marathon Amersfoort 10km
Oude studiegenootjes in Amersfoort opgelet: 7 juni loop ik de 10km. Start en finish direct naast mijn oude school, waar ik niet echt een super tijd heb gehad, maar wel veel heb geleerd. Leuk om weer terug te gaan.

14 juni 2015: Ladiesrun Rotterdam 10km
Knallen tijdens een leuk evenement!

In juli en augustus zijn er niet zoveel loopjes, vandaar dat ik sommige maanden 2 loopjes doe.

5 september 2015: Strongmanrun 21,1 km 
Ik heb het nog niet gedurfd om me in te schrijven, omdat ik eigenlijk nog een maatje zoek. Niemand wilt, maar dat zal meer aan de afstand liggen dan aan mij. Ook die grote glijbaan van 10m hoog houd me nog tegen.

12 september 2015: Dam tot damloop 10EM (16,1 km) 
Hier schijn je bij geweest te moeten zijn. Eerst op 11 april maar een startbewijs bemachtigen.. Met de laptop, telefoon en IPAD zal ik klaarzitten.

18 oktober 2015: Marathon Amsterdam 8km 
Geen idee wat ik moet verwachten. Lekker een korte afstand voor een PR!

15 november 2015: Zevenheuvelenloop 15km 
Die zal pittig worden, maar ik ga een sportieve uitdaging niet in de weg.

13 december 2015: Bruggenloop Rotterdam 15km 
En de laatste van dit hardloopjaar!

Kortom een druk jaar. De aankomende weken moet ik het iets rustiger aan gaan doen i.v.m. mijn rug. Duidelijk is waar de klachten vandaan komen. Nu zorgen dat mijn onderrug sterker wordt.

Wie zie ik waar?

Liefs, Manon

Continue Reading

Music of the moment!

Een dag zonder muziek is niet voor te stellen. Bijna altijd staat er muziek aan Ik geef jullie nu een kijkje in mijn playlist. Al jaren gebruik ik Itunes en spotify om nieuwe muziek te ontdekken.

Als je Itunes opent zie je gelijk dat ik een liefhebster ben van Glee. Ik ben dan ook een soort rouwig dat er geen nieuwe muziek meer komt. Ook moet ik echt in een nieuwe serie duiken, zodat ik niet alleen maar naar de dvd’s blijf kijken.  Enkele favorieten:

– Paradise by the dashboardlight
– Popular
– Homeward Bound/Home
– Just the way you are (seizoen 5)
– This time
– I lived
– Teach your children

Naast de afspeellijsten van Glee word ik heel blij van mijn Running playlist die regelmatig aangevuld wordt. Ook hier staat veel in van Glee, maar ook van deze nummers wordt ik de laatste tijd erg blij. Het zorgt ervoor dat ik een fijne versnelling kan maken of dat ik gewoon met een glimlach in de sportshool sta of loop.

* Nielson – Sexy als ik dans
* Sheppard – Let me down easy
* Avicii – Addicted to you
* Avicci – Wake me up
* Walk the moon – Shut up and dance
* Imagine Dragons – On top of the world
* Gotye – I feel better

Momenteel heb ik weer een fase waarin ik graag naar Jason Mraz luister. Geen uitgesproken favoriete nummer.

 

Op spotify vind ik het heerlijk om de afspeellijsten door de bladeren om zo nieuwe muziek te ontdekken wat afgelopen zondag weer gebeurde. Sheppard kennen we allemaal van het nummer Geronimo, maar Let me down easy mag er ook zeker weten. Perfect voor de lente, want je wordt er vrolijk van.

Voor elke gelegenheid is er reden voor muziek. Als ik complete rust wil zet ik meditatie muziek aan. Bijvoorbeeld als ik in bad zit of als ik naar bed ga.

Welke nummers zijn nog meer aanraders en moet ik echt naar luisteren?

Liefs, Manon

Continue Reading

Welke producten liggen er in mijn koelkast+voorraadkast?

Vaak krijg ik de vraag hoe het me lukt om zoveel af te vallen. Nu moet ik eerlijk zeggen dat dit voornamelijk door het sporten komt. Dat gezonde voeding het belangrijkste is weten we allemaal, maar dat is mijn grootste struikelblok. Door het sporten houd ik alles in balans, maar ik grijp de laatste tijd steeds vaker naar de slechte dingen.

Natuurlijk is dat niet erg, maar ik voel me energieker, beter, fitter wanneer ik de chips, koekjes en lekkere broodjes laat staan. Gelijk de eerste tip die ik mezelf ook weer wat vaker moet geven:

‘Waar voel ik me beter door? Door nu voor een zak chips te gaan of voor een net zo lekkere speltcracker?’ 

Vaak helpt me dat om voor de speltcracker te gaan. Soms is het maken van die keuze lastiger en kies ik of voor die hele zak chips of voor een middenweg. Een schaaltje chips en wat paaseitjes.

Goed, maar wat zijn de producten waar ik dan uit kan kiezen? Omdat ik nog thuis woon heb ik het diner niet in eigen hand, maar mijn ontbijt, lunch en tussendoortjes kan ik zelf bepalen. Hierbij een impressie wat voor producten ik allemaal in huis heb.

– Homemade granola
– Pure chocolade (meer dan 76% cacao)
– Veel fruit (kaki, appels, kiwi, banaan, sinaasappel, frambozen, aardbeien)
– Speltcrackers met lijnzaad (te koop bij de bio afdeling van zowel AH/Hoogvliet
– Rijstewafels
– Speltbrood
– Eieren
– Kipfilet (zowel vlees als beleg)
– Volkorenwraps van de AH
– Crackers vezelrijk WASA
– Roomboter (is echt niet zoveel slechter dan margarine)
– Kaas
– Noten (amandelen, ongezouten cashewnoten)
– Kaneel (ik hou van kaneel!)
– Tegenwoordig bak ik in kokosolie
– Magere yoghurt
– Granaatappel (lekker door de yoghurt)

Hier maak ik allerlei recepten van. Deze recepten bedenk ik niet zelf. Op internet surf ik heel wat af om er vervolgens mijn eigen draai aan te geven. Net zo lang tot ik het lekker vind. Misschien plaats ik binnenkort wel wat recepten.

Liefs, Manon

Continue Reading

Reading + review: Wild – Cheryl Strayed

Als klein meisje heb ik vele boeken verslind. Het was in groep 2 de vraag of ik nog een jaar in groep 2 zou blijven of dat ik door zou gaan. Nu had ik liever gehad dat ik nog een jaar had gekleuterd, maar omdat ik in groep 2 al hoog in mijn AVI zat (volgens mij AVI 7) mocht ik door. Ik  vond het heerlijk om weg te dromen in de wereld van anderen. Nu besef ik me dat dit deels was om mijn eigen wereld en dagelijkse gevechten die ik toen al had even te vergeten. Lekker in een hoekje wegkruipen met een boek! Net als wat ik het met Glee: wegdromen in een wereld die het voor jou zou moeten zijn en even aan nergens anders hoeven denken..

Continue Reading