VKS virus: Wat is het en kom je er vanaf?

Niet helemaal in de mood, maar ik begin toch met dit blogje. Nu ik niet kan sporten hoop ik dat schrijven me wat rust in mijn hoofd geeft. Over iets meer dan twee weken begint de leukste week van de vakantie.. Het Vakantiespel! Nu we echt kunnen aftellen beginnen de kriebels weer te komen en leek het me leuk om te schrijven wat dat beruchte ‘vks-virus’ inhoudt.

Continue Reading

Kernkwadranten, wat is het en waarom is het nuttig?

Gisteren schreef ik over mijn kwaliteiten. Vandaag maak ik hierin een slag. Toen ik nog op de PABO zat, moesten we ze regelmatig invullen: kernkwadranten. Dit was vaak een vervolg op het kwaliteitenspel. Bij het kwaliteitenspel kijk je vooral naar elkaars kwaliteiten. Naast kwaliteiten heb je ook je valkuilen, allergieën en uitdagingen. Als je dit met elkaar in verband gaat brengen heb je een kernkwadrant. Daniel Ofman heeft dit concept uitgewerkt. Op de PABO vond ik deze dingen vreselijk, omdat je ze soms wekelijks moest invullen. Nu zie ik het nut er van in.. Vandaag geef ik wat uitleg en vul ik 2 kernkwadranten in. De informatie heb ik uit oude aantekeningen van de PABO.

Continue Reading

Wat te doen bij een blessure en dip.. denken aan sterke kanten!

Nu ik geblesseerd ben is dat enorm frustrerend. Ik mag zeker een week en ik denk langer NIET hardlopen en ik weet niet precies wat ik wel mag doen. Voor iemand die van hardlopen is gaan houden is dat een licht drama. Er zijn genoeg ergere dingen, maar met hardlopen maak ik mijn hoofd leeg en geniet ik vaak de gehele run. Toch weet ik ook wel dat rust belangrijk is voor het herstel. Het komt nu eigenlijk ook op een goed moment. De halve marathon is over 12 weken (18 oktober) en de dam tot damloop over 8 weken (19 september). Nu 1,2 of 3 weken rust nemen is zo erg nog niet. De 16 km heb ik al bereikt. Snelheid moet ik dan maar laten varen. Veel langer zou het niet moeten duren, dan zou de training wel in gevaar lopen en ik wil echt die halve marathon lopen. Al is het kruipend! Wie weet valt het allemaal wel mee, maar mijn schenen/kuiten voelen niet goed. Van allemaal berichten wordt ik wel angstig.. Weer iets waarin ik zal falen? Weer iets wat ik niet af kan maken?

Continue Reading

De dip waar ik bang voor was is gekomen..

Eigenlijk wilde ik vandaag een andere blog plaatsen, maar die past niet echt bij mijn stemming van dit moment. De afgelopen maanden ging het eigenlijk heel goed. Een leuke, tijdelijke baan voor een groot deel van de dag, hierdoor een goed dagritme. Nu heb ik het gevoel dat ik weer terug bij af ben. Dat kan ik natuurlijk lekker voor mezelf houden, maar ik kan ook even alles van me afschrijven, in de hoop dat ik daarna weer wat rust heb en alles op een rijtje heb. Natuurlijk zou ik ook iemand op kunnen bellen om mijn verhaal te delen, maar dat zit er niet in, waarschijnlijk vind de meerderheid dat ik ‘zeur’. Toch blijft dit mijn blog en schrijf ik van mij af.. Weet je nu al dat dit irritaties oproept, lees het dan niet. Die keus ligt niet bij mij..

 

Continue Reading

Diep naar beneden vallen, maar snel weer opkrabbelen!

Maandagavond en dinsdag waren niet mijn beste dagen en zat ik flink in de punt. Een gesprek waarin ik volledig brak door de vragen die gesteld werden waren de boosdoener. Het oude riedeltje herhaalde zich: Heel even dacht ik dat de wereld volledig tegen mij was en ik niets meer waard was. Het is lang geleden dat ik zo ‘down’ was en ik mezelf zo klein voelde. Ik had een muurtje gebouwd en na het moment dat ik brak, leek het of daar niet meer doorheen te komen was.

Continue Reading