Appeltjestijd!

De mango’s, aardbeien en meloenen verdwijnen voor heerlijk herfstfruit! Een echte favoriet op dit moment is appel. Je kan het in heel veel dingen verwerken en momenteel is er geen dag waarop ik geen appel eet.

Continue Reading

LOVE

Al die mooie herfstkleuren Eerste hardlooprondjes buiten, puur genieten met een grote smile Een succeservaring geven aan een kleuter Zomaar ineens een knuffel van een kleuter Gezond bakken en koken Een laatje herorganiseren met weckpotjes Boerenkool Masterchef Australië Mijn thermoskan Kaarsjes aan Wandelen in een mooi gebied en genieten van de complete stilte Uitkijken naar de Strong Viking run Mijn nieuwe achtergrond op m’n telefoon Treinverbinding die heel soepel gaan Een week lang alleen in een schoon en opgeruimd huis Hardlopen in de regen Vakantiegevoel Avondje lachen met de leukste whatsapp groep Geurkaarsen Rita, New girl en Hart of Dixie Het gevoel zoveel lekkerder dan vorig jaar in mijn vel te zitten Het theemomentje vlak voor schooltijd (stilte voor de storm) Clipper thee Het nieuwe thema voor VKS 2016 Lezen in de trein Het kopen van nieuwe boeken, of alleen al het kijken naar nieuwe boeken in de boekhandel Mijn nieuwe trui van de Primark Wekelijkse uitjes met mams

 

Best een prima lijst denk ik zo

 

Liefs, Manon

Continue Reading

Klaarstomen voor de Strong Viking met veel obstacels!

Het is een zware periode, een periode waarvan ik dacht dat die zou gaan komen. Ergens moest ik een keer geblesseerd gaan raken. Dat het deze vervelende blessure is had ik niet verwacht, want inmiddels lig ik er toch zo’n 3 maanden uit. Het is moeilijk om gezond te blijven eten, omdat je weet dat er geen gewicht af gaat. Nu valt dat uiteindelijk mee, maar ik merk het wel in centimeters. Je ziet het ook in m’n gezicht. Niemand hoeft dat te ontkennen. Deze week heb ik aardig het ritme opgepakt, maar gister- en vanavond ging het toch weer mis en daar BAAL ik van!

Inmiddels volg ik een speciale behandeling voor mijn shin splints. Hiervoor reis ik elke dinsdag naar Capelle voor een zeer pijnlijke behandeling van 15-20 minuten. Thuis moet ik 4x per dag oefeningen doen. Langzaam merk ik verschil en komt het vertrouwen een klein beetje terug. De eerste kilometers zijn inmiddels weer gemaakt. Met nog 2 behandelingen te gaan moet ik er daarna vanaf zijn..

2015-10-11 12.34.162015-10-15 17.37.08

Tijdens deze rondjes was ik enorm aan het genieten. Zelfs gisteren toen de regen met bakken uit de lucht kwam. Met de snelheid gaat het langzaam weer de goede kant op en ik verwacht niet dat het lang duurt dat ik weer op mijn oude niveau ben met een pace van 6.20-6.15 min/km.

 

 

 

 

 

 

Volgende week zondag staat de Strong Viking op het programma. De dam tot damloop en halve marathon van Amsterdam heb ik al moeten missen, maar daar heb ik me vrij snel overheen kunnen zetten. De Strong Viking kan ik niet loslaten. Dat komt omdat we dat met een grote groep van de sportschool gaan doen waar ik in het voorjaar bootcamp bij volgde. Een hele leuke enthousiaste groep.

Inmiddels heb ik de knoop doorgehad en ga ik gewoon starten. Ben ik fit? NEE, heb ik getraind? NEE! Ik hoop het vooral op basisconditie te redden. Ook ga ik niet de 13 kilometer lopen. Dat lijkt me niet verstandig. Waarschijnlijk moet ik een deel van het groepsproces dan gaan missen, maar ik probeer zoveel mogelijk van het parcours te lopen.

 

Een groot deel van de obstacels zal ik niet kunnen doen, omdat ik hiervoor teveel kracht moet zetten, MAAAR dit is de Brother edition, dus wat mij part tillen ze me met 6 man over een muurtje heen en vangen me ook weer op, ik ga ervoor. We zien wel waar het schip strand. Mijn gevoel zegt dat ik gewoon moet gaan, omdat ik enorm uitkijk naar de modder en voornamelijk het groepsgevoel.

                   

 

Verder moet ik ook weer een ritme vinden in krachttrainingen en vooral het plezier terugvinden. Ik mis het plezier wat ik vorig jaar had. De sportschool wordt nu een ‘moetje’ en ik hang liever op de bank met een serie. Is niets mis mee, maar ik weet dat wanneer ik iets wil bereiken, ik daar hard voor moet werken. Op dit moment werk ik er niet hard genoeg voor. Hier wordt ik enigszins door beperkt, maar toch.

 

Toch gaan we ervoor, want opgeven komt niet in mijn woordenboek voor. Een weekje rustig trainen, wat extra kilometers en dan volgende week zondag knallen!

Liefs, Manon.

 

 

 

 

Continue Reading

De perfecte vrije dag..

Het is woensdag, normaliter geen vrije dag, maar door een ruil dit keer wel. Mams en haar vriend zijn een weekje weg en dus ben ik samen met mijn broertje alleen thuis. Om 8 uur hoor ik de wekker van mijn moeder, ik trek snel de stekker er uit en draai me nog een paar keer om. Om 10.00 vind ik het welletjes en stap relaxed mijn bed uit. Op de weegschaal zie ik 72 kilo staan, dat doet me goed. Ik doe de oefeningen voor mijn schenen en merk dat het links echt verbeterd. Rechts nog niet helemaal..

We ontbijten rustig, zonder muziek en tv met yoghurt met verse granola, appel en kaneel, een geroosterd speltbroodje met kaas en een kop thee. Even niks en genieten van het eten terwijl ik wat blog lees. Op facebook lees ik bij de herinneringen wat berichten van vorig jaar. Wat een verschil, ik zit nu zoveel lekkerder in mijn vel. Heel fijn!

Vervolgens doe ik heel relaxed wat klusjes en langzaam trek ik wat comfy kleding aan. Make-up laat ik achterwege.

Ik klets wat met m’n broertje en besluit om wat boodschapjes te gaan doen. Ik ben zo lekker aan het koken deze week dat ik vanavond bloemkoolpizza wil gaan maken. Ook is het plan de oven schoon te maken met citroenen, maar die moesten nog wel gehaald worden. Op het dorp koop ik een blazer die ik echt nodig heb en de boodschapjes. Een rondje dorp is altijd fijn.

Eenmaal thuis begin ik aan de oven en is het alweer tijd voor de lunch. Ik ga voor een gekookt eitje, wat druiven met mandarijn en 2 geroosterde speltbroodjes. Het broodrooster is mijn nieuwe grote vriend!

De oven wordt door de citroenen schoongemaakt en ondertussen begin ik aan mijn marathon van Masterchef. Tegelijk maak ik de oven schoon, doe ik de bloemkool alvast in de blender en geef ik de keuken een opruimbeurt. Nog steeds heel relaxed. Ik geniet ervan.

De ramen worden gezeemd van binnen en buiten en zo af en toe kruip ik op de bank om een stukje Masterchef te kijken.

Op deze manier vliegt de tijd en begin ik aan mijn bloemkoolpizza. Dit vergt wat tijd, maar het resultaat is heerlijk. Daarna een warme douche en het maken van mijn lunch etc. voor morgen. Dit worden banaan-ei-havermout pannenkoekjes en fruit voor tussendoor.

Nu zit ik weer op de bank en kijk ik naar Masterchef.

Een vrije dag als deze is een vrije dag zoals hij hoort te zijn. Niets moet, alles mag. Waar ik vorig jaar baalde als ik te lang had geslapen, kan ik er nu alleen maar van genieten. Waarom zou ik ervan balen? Het is toch mijn vrije dag Nu heb ik weer genoeg energie voor de komende twee dagen. Er staan weer 28 kleuters voor mijn neus die een uitgeruste juf (onderwijsassistent) verdienen die het geduld heeft om ze net dat stapje verder te brengen dan gisteren.

Op tijd naar bed en om 5.30 gezond en met volle energie weer op!

 

Liefs, Manon

Continue Reading

Loslaten, na 3 jaar kan ik het ook!

Afgelopen zomer zag ik steeds meer berichtjes voorbij komen van oud PABO klasgenootjes die na 4 jaar hard werken hun diploma eindelijk hebben gehaald. Ook ik had daar tussen kunnen zitten. 4 jaar geleden begon ik ook aan dat avontuur in de hoop om ‘echte’ juf te worden. 3 jaar lang was dat een grote strijd met cijfertjes, maar ook een strijd tegen mezelf. Op mijn tenen lopen, maar dat niet toe willen geven, omdat ik zo graag wilde. De wil was sterker dan het realisme.  Niet gek als je mij een beetje kent..

Continue Reading

Wishlist

collage-2015-10-05

Iedereen heeft graag dingen die hij/zij hebben wilt. Die heb ik ook.. Momenteel is het ernstig gesteld met mijn bankrekening en kan ik alleen maar dromen. Gelukkig mag dromen altijd, hierbij mijn dus wishlist.

 

Continue Reading

Waarom…

Wees gerust, het gaat nog steeds prima, maar ook bij mij zijn er nog steeds veel waarom vragen. Een mooie gelegenheid deze nu op papier te zetten. Fijn voor het slapen gaan, zodat ik niet wakker lig

Continue Reading