Worried about the future… | WORK

The only way to clear my mind when running isn’t possible is writing….

Normaal gesproken zou ik in deze situatie een rondje rennen of een andere vorm van sport doen. Helaas. Nog steeds pijn. Meer wil ik er niet eens meer over kwijt. Dus hardlopend mijn hoofd leegmaken is niet mogelijk. Dan maar een kopje thee erbij, nieuwe album Marco Borsato in mijn oren, een kopje thee en mijn blog.

Voor het eerst weet ik niet zo goed waar te beginnen, maar na even denken kom ik daar ook uit. Gewoon bij het begin.

 

Na het behalen van mijn VMBO-kader diploma, met enthousiasme gestart aan de opleiding PW Kinderopvang. Dat bleek mij na twee jaar niet helemaal te liggen en de laatste 2 jaar haalde ik mijn diploma Onderwijsassistent. In mijn achterhoofd houdende dat ik door zou stromen naar de PABO waar ik vol goede moed begon. Hoe dat is afgelopen weten we allemaal en dat heb ik inmiddels echt geaccepteerd.

Na wat invalwerk in de kinderopvang en in de zorg, maar voornamelijk heel veel thuiszitten kon ik augustus beginnen als onderwijsassistent op een hele leuke school dicht bij Haarlem. Hiervoor stap ik 3 dagen in de week om 5.30 uit mijn bed, zodat ik alle NS problemen zoveel mogelijk voor ben en vooral op tijd ben.

Nog steeds heb ik het er altijd naar mijn zin. Twee top collega’s naast me en een fijn team om me heen. Inmiddels weet ik werk-prive prima gescheiden te houden, waar me dat in het verleden nog wel eens de kop heeft gekost. De kinderen zijn geweldig en dagen me elke dag weer uit. Elke dag wil ik het uiterste uit de kinderen halen. Ik wordt vrijgelaten en neem soms de rol van leerkracht. Zonder enige vorm van druk. NIETS mis mee dus. Wat al dit betreft had ik me geen betere job kunnen wensen.

Gelukkig weegt dit alles uiteindelijk het meest boven de minder leuke kanten die nu komen. Wat hierboven staat moet ik steeds heel goed onthouden.

Maar nu komt het… Vandaag ben ik heel erg geschrokken. Geschrokken van het feit dat als ik deze job fulltime wil gaan doen ik bij lange na niet rond ga komen. Eigenlijk zou ik niemand de opleiding OA willen aanraden. Diep in details over het financiele plaatje ga ik niet. Dat lijkt me niet echt verstandig, maar dat het veel lager is dan verwacht mag ik best zeggen. Naast alles wat je inlevert betaal ik ook nog eens flink reiskosten. Hiervoor reis ik gelukkig een groot deel buiten de spits waardoor de kosten nu al een stuk lager uitvallen dan in de eerste maanden.

Toch schrik ik. Er moeten vaste lasten als: zorgverzekering, telefoon + verzekering + nog wat losse abbo’s betaald worden. Ook wil je het liefst nog wat leuks overhouden en aan het eind van de maand ook nog wat overhouden.

Deze maand had ik voor het eerst wat overgehouden: rond de 100,-. Hiervan kan ik veel dingen besparen die ik nu wel koop, maar al met al komt het erop neer dat ik met dit inkomen NEVER NOOIT op mezelf zou kunnen wonen. Dat is best een pijnlijke conclusie. Daarbij komt dat mijn contract in de kinderopvang bijna afloopt ( daarna heb ik nog een half jaar contract ) en datzelfde geld voor de zorg. Over ongeveer een jaar sta ik dus sowieso met lege handen en werkloos. De kans dat de aanstelling op school verlengd en uitgebreid wordt komend schooljaar acht ik zeer klein. Dat ligt niet aan mij, ik vind mezelf een goede onderwijsassistente, maar zo gaat het eenmaal in onderwijsland. En dan moet je maar hopen dat er weer een leuke vacature ergens ontstaat.

Mocht die ontstaan is de afweging steeds moeilijker, omdat ik nu weet wat ik er aan overhoud. Uiteindelijk zie ik dit nu als een soort bijbaantje, omdat er nog steeds geen mogelijkheid is om te sparen.  Dat baart me echt zorgen.

Natuurlijk is er een optie tot een studie, gelijk een maar. Een studie kost geld. Nu is er nog wat geld, maar niet heel veel.. Een studie kost ook tijd (moet een deeltijdstudie worden) en veel doorzettingsvermogen. Ik weet niet meer of ik dat doorzettingsvermogen heb, maar bovenal kennis. In het begin vertelde ik dat ik met een VMBO diploma ben begonnen. Ik twijfel echt of ik het uiterste uit een studie zal kunnen, zeker als het deeltijd is. Daarnaast heb ik geen flauw idee wat het zal worden, een paar opties: Voeding&dietiek, leraar Nederlands en dat is het wel zo een beetje. Voor beide nauwelijks deeltijd-opleidingen.

Als je nog verder doordenkt komt er volgend jaar een moment dat ik al die zinloze PABO jaren moet gaan terugbetalen. Een behoorlijk bedrag per maand, waardoor er niets meer voor mijzelf over zal blijven.

Nog verder doordenkend vrees ik dat ik op mijn 26,27, misschien 28e nog steeds thuis woon. Nu gaat dat best prima, maar op den duur gaat ook dat een probleem worden.

Een heel verhaal en het heeft zeker geholpen om mijn hoofd iets tot rust te laten komen. Hoe het nu verder moet geen enkel idee. Voor nu neem ik een melatonine tabletje (na 3 nachten niet slapen door het hoesten heb ik die wel even nodig) en ga ik een nacht van 8,5 uur maken.

Liefs, Manon

Continue Reading

Adele vs. Marco Borsato

 

Vrijdag 20 november was zo’n dag in muziekland waar veel mensen naar uitkeken. Er kwamen twee nieuwe albums uit en niet van de minste! Adele en Marco Borsato. Deze twee kan je niet echt vergelijken, maar ik wil wel graag mijn mening geven over beide albums. Mocht je twijfelen kan dat misschien helpen. Zelf heb ik geen spijt van beide albums. Gisteren (21 november) kocht ik beide albums. Later die middag ben ik naar de signeersessie met Marco Borsato gegaan. De rij was behoorlijk, maar spontane, leuke gesprekken maken dat het wachten minder lang duurt. Uiteindelijk een mooi plaatje met mijn favoriete Nederlandse artiest kunnen maken. 2015-11-21 14.45.45 Vandaag had ik eindelijk de tijd om beide albums te luisteren. Een aantal nummers van Marco had ik via Spotify al gehoord en dat beloofde al veel goeds. Laat ik dan ook gelijk met dit album beginnen:

Titel: Evenwicht
Prijs: Ik kocht hem voor 12.00 (aanbieding), bij bol.com kost het album 17,99.
Aantal nummers: 11
Cover: Prachtige cover. Niet teveel poespas, een mooie foto en mooie kleuren. Ook de binnenkant van het album is prachtig weergegeven.

2015-11-22 20.21.12 2015-11-22 20.22.32 2015-11-22 20.22.45
Grootste verrassing: Het duet met Miss Montreal (Sanne Hans). Een typisch ‘Borsato’ nummer met de stem van Sanne die precies bij die van Marco past. Keer op keer weet hij mooie duetten te maken. Daarnaast vind ik Sanne een fijn mens met een fijne stem.
Mooiste nummer: Mooi. Luister maar, dan snap je wat ik bedoel

Fijne nummers: Kleine oneindigheid, Waarom dans je niet met mij, Hoeveel ik  van je hou.
Overall feeling: Een prachtalbum met heel wat pareltjes. De teksten weten me allemaal te raken, hoewel ik nog niet bekend ben met alle onderwerpen, dus me er niet helemaal mee kan identificeren. Dit kan ik toch met twee nummers: Mooi en Neem me mee. Echt een keuze maken tussen de nummers kan ik niet. Dat wil in mijn geval zeggen dat het goed is. Absoluut geen spijt van het kopen!

 1. Mooi
 2. Waarom dans je niet met mij?
 3. Kleine oneindigheid
 4. Hou me vast
 5. Tweede kans
 6. Neem me mee (met Sanne Hans)
 7. Breng me naar het water
 8. Om je heen
 9. Hoeveel ik van je hou
 10. De cirkel rond
 11. Betover me
  Cijfer: <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 10/10

 

 

Adele – 25

Titel: 25
Prijs: 12,99
Aantal nummers: 11
Cover: Een mooi plaatje van het gezicht van Adele. Prima cover. Er zit een boekje bij met foto’s uit de studio.

2015-11-22 20.23.04 2015-11-22 20.23.13

Lengte nummers:  Alle nummers zijn gemiddeld zo’n 4/5 minuten.
Grootste verrassing:
Heel moeilijk kiezen…
Fijne nummers: Ook een moeilijke keuze, maar dan ga ik toch voor:  Hello, Million years ago, All I ask.
Overall feeling: Een heerlijk album wanneer je een boek leest. Kaarsje erbij, dekentje, licht gedimd en genieten maar. Ook voor in de auto of op een ander moment. Vanaf het 1e tot het laatste nummer genoten van de geweldige strot die deze vrouw heeft. Een favoriet nummer kiezen is dan ook heel moeilijk. Heb je nog geen sinterklaascadeautje: Dit is echt een must-have!

Cijfer: <3<3<3<3<3<3<3<3<3<3 10/10

 1. Hello
 2. Send my love (to your new lover)
 3. I miss you
 4. When we were young
 5. Remedy
 6. Water under the bridge
 7. River Lea
 8. Love in the dark
 9. Million years ago
 10. All I ask
 11. Sweetest devotion

Liefs, Manon

Continue Reading

Fiducia D3 – Tempo D3

Wedstrijdverslag Fiducia D3 – Tempo D3

Na twee goede wedstrijden staat vandaag Fiducia D3 op het programma. Van deze tegenstander wisten we vrij weinig, maar de lengte van onze dames zou vandaag wel eens goed van pas kunnen komen.

In de D3 is een blessuregolf aanwezig. Jitze ligt er al een tijdje uit, daar is nu Daphne bijgekomen en ook Danique was niet helemaal fit. Met dank aan Patricia gingen Larissa en Nida mee.

Britt gaf het aanvoerderschap door aan Maaike en na een goede warming-up + de voorspellingen van Mart en David had de D3 zin om te knallen.

De wedstrijd kwam een wat lastig op gang. De felheid was er niet bij iedereen en iedereen moest elkaar weer even vinden. Gelukkig was de verdediging scherp, waardoor onze aanval steeds een mogelijkheid kreeg om te scoren. Een mooi afstandsschot van Jordan bracht de stand op 0-1!

Na een paar goede kansen over en weer, want Fiducia deed niks onder voor onze D3. Een aantal goede heren, maakte het David, Mart, Dirk en Jordan knap lastig. We konden dan ook niet voorkomen dat Fiducie de 1-1 en de 1-2 maakte.

Het vak van Mart, Maaike, Britt en David liet zien dat ze elkaar goed weten te vinden en al snel was daar Britt met de 2-2. Een 2e kans prima benut. De mooiste aanval van de ochtend kwam uit dit vak, waarbij ze lieten zien dat je elkaar nodig hebt om te scoren en soms je eigen kans aan iemand anders moet laten.

De verdediging wist het op 2-2 te houden na wat vrije ballen en goede kansen van Fiducia.

In de rust benadrukten wij dat iedereen nog een tandje bij moest zetten, vaker voor de tweede kans moest gaan, maar dat het spel er wel goed uit zag! Waar de D3 eerst moeite had om eerst de rebound neer te zetten en dan pas een aangeef, leek dat deze wedstrijd heel soepel te gaan.

Larissa verliet het veld voor Nida die zich gelijk liet zien met een keurig schot. Net geen doelpunt. Na een paar goede aanvallen was daar Danique met een doelpunt vanuit een tweede kans. Vrijwel direct daarna was daar Dirk met een prachtig schot met de 2-4.

De felheid die in de 1e helft ontbrak was volop aanwezig in de 2e helft. Iedereen was scherp en alert bij de paal. Want niet snel na de 2-4 was daar weer Jordan met alweer een afstandsschot: 2-5! De verdediging liet geen enkele bal door en maakte het Fiducia heel moeilijk om te scoren. De bal was snel bij de aanval, waardoor de aanval opnieuw kon scoren. Ditmaal Danique met haar tweede doelpunt van de wedstrijd: 2-6!

Tussendoor nog een mooi doelpunt van Fiducia: 3-6. De rollen werden omgedraaid en iedereen was positief gestemd. Dit vak weet vrijwel altijd te scoren en dat lieten ze ook nu weer zien. Voordat ze gingen scoren wilde dit vak een beginbal die maandag tijdens de training is aangeboden proberen. Deze mislukte, maar de wil om deze beginbal te leren was zeker aanwezig.

Eerst was daar Britt met haar tweede doelpunt. Ditmaal een omdraaibal. Daarna Mart met het mooiste doelpunt van de dag. Een echte one-hander zorgde voor de 3-8. Nu moesten alleen David en Maaike nog scoren.

In de laatste minuten wist David nog een prachtig doelpunt te maken wat de eindstand 3-9 maakte.

Een goede overwinning, waardoor we samen met SDO (K) en Atlantis D1 (1 wedstrijd minder gespeeld) op de 1e plaats staan. Volgende week wacht Atlantis D1 om 13.00 in de Limeshal. Onze D1 heeft met een grote uitslag van Atlantis gewonnen, dus iedereen is gespannen wat deze wedstrijd zal brengen!

Larissa en Nida: bedankt voor het invallen en Jitze en Daphne: bedankt dat jullie er weer waren voor de support!

Stijn en Manon

Continue Reading

Heb het leven lief!

De gebeurtenissen in Parijs houden me meer dan ik wil bezig, terwijl ik ondertussen zo min mogelijk probeer te lezen en te kijken. Daar wordt ik zelf alleen maar ‘angstig’ van.  Afgelopen vrijdag heeft me wel weer doen beseffen dat het leven in 1 klap voorbij kan zijn en dat we ons heel erg bewust moeten zijn van de mensen waar van houden en van de fijne momenten waarvan er zoveel zijn!  Een mooi moment voor zo’n lijstje:

Mezelf een cadeautje gegeven van Rituals, de geurkaars ruikt heerlijk Een geweldige intocht gehad gister, de honderden blije kindergezichtjes maken het vroege opstaan meer dan goed Spontane knuffels van kids uit de klas Relaxed blijven tijdens oponthoud bij de NS, meer kan je niet doen Kleine rondjes hardlopen Uitjes plannen met mams, zo ontzettend belangrijk! Na 4 dagen vroeg de wekker, uitslapen tot een uurtje of 11 Energie overhebben na een drukke dag Het eerste stukje uit de film Alles is liefde: ‘Liefde is als Sinterklaas’ Sinterklaasliedjes van Jochem van Gelder <3 Trainer zijn van een zeer gemotiveerd team wat steeds beter gaat spelen Kort haar Uitgebreide ontbijtjes op vrije dagen Chocoladekruidnootjes, dat de hele zak op is, laten we maar even achterwege Gezelligheid bij de korfbal <3 Complimentjes uitdelen Complimentjes ontvangen Meditatie Stiltes Bewust genieten lukt steeds beter <3 Nieuwe recepten uitproberen Het kopje thee in de ochtend om 6.00 Een mooie zonsondergang <3 Een lach van wie dan ook Kinderen die aan het zingen zijn Rondstruinen in een boekenwinkel Uitkijken naar Wie is de mol, die zaterdagavond moeten we nog even oplossen, maar ik heb er zin in! Alle lijstjes die over ‘vroeger’ gaan! Op de markt een mango vinden, die perfect rijp is! Kaki fruit Inspiratie opdoen

Liefs, Manon

Continue Reading

Een prachtige dag, met een zwart randje… (inclusief wedstrijdverslag Tempo D3 -DKV Victoria D2)

4.45 was het tijdstip dat mijn wekker vanmorgen ging, wel voor een hele fijne reden: Sinterklaas komt weer in het land! En ik heb het voorrecht om bij een fantastische club vrijwilligers te horen die er met elkaar voor zorgen dat de kinderen in Alphen een dag kunnen genieten.

Net zoals elke ochtend begin ik de dag met het checken van het nieuws. Van het nieuws in Parijs werd ik direct stil. Meer dan even doorlezen wilde ik dan ook niet. Vandaag wilde ik gaan genieten met een grote G. Dat je van al deze momenten moet genieten werd weer een extra duidelijk gemaakt.

Met Sinterklaasmuziek in mijn oren stapte ik vervolgens om 5.30 op de fiets richting de ‘pepernotencentrale’.  Iedereen licht geschokt, maar klaar voor een leuke dag. Tot 11.00 heb ik me bezig gehouden met het vastmaken van pruiken, mutsen, kragen, het uitdelen van allerlei kleding. De tijd vloog voorbij en ik had het tempo er lekker in zitten. Alles leek even vanzelf te gaan. Tussendoor las ik het bericht van Jochem Myjer die precies de juiste snaar raakte.

Nadat het meeste was opgeruimd was de volgende bestemming het Rijnplein. Lang kon ik er niet zijn, maar ik wilde al die kinderen zien genieten. In het half uurtje dat ik er was heb ik ook heel bewust genoten. Wat fijn dat het gewoon kan. Sinterklaas en Zwarte Piet zoals het hoort te zijn! Later hoorde ik dat de demonstratie is doorgegaan.. Daar heb ik ook geen woorden voor, maargoed. Het belangrijkste is dat de kinderen hebben genoten.

De volgende bestemming was de Limeshal waar de D3 zijn wedstrijd speelde. Ook hier weer volop van genoten. Zie het wedstrijd verslag later. Later nog twee wedstrijden blijven hangen en bijgepraat.

Eenmaal thuis zag ik de eerste beelden. Bij het horen van de ‘schot’ geluiden stopte ik de vingers in mijn oren. Ik schrok, werd stil en voelde zelfs tranen opkomen toen de nieuwslezer al die plekken opnoemden. Hoe kan het in hemelsnaam mogelijk zijn dat onschuldige mensen op zo’n manier aan hun einde komen. Ik kan er niet bij en dat gevoel zal nog wel even blijven. Ineens moest ik denken aan het beginstukje van Alles is liefde.. Laat deze gebeurtenis een les zijn dat bewust genieten en houden van zo belangrijk is..

 

 

Liefs, Manon

 

Hieronder het beloofde wedstrijdverslag van de D3!

Wedstrijdverslag Tempo D3 – DKV Victoria D2 Vanmorgen werd iedereen met een naar gevoel wakker. De gebeurtenissen in Parijs hebben bij iedereen diepe indruk gemaakt. Ondanks alles is Sinterklaas veilig in het land gekomen, zijn er vele kinderen blij gemaakt en werd er ook nog korfbal gespeeld. Zoals het hoort.

Na de prima wedstrijd van vorige week was de D3 goed gemutst. Niemand sprak over Parijs en iedereen had zin in de wedstrijd. Zoals elke week werden er voorspellingen gedaan, dit keer 3 in totaal. Zo was de kans het grootst dat ze gelijk hadden.

Maaike, Jitze en Dirk waren er helaas niet bij, maar gelukkig waren daar Mats en Wessel die de D3 kwamen versterken. Ook zij hadden er veel zin in. Tijdens de bespreking werd Britt opnieuw gekozen tot aanvoerder. Dit kiest de D3 sinds kort elke wedstrijd als team! Na de bespreking waarin Stijn en ik vooral benadrukten dat als je na de wedstrijd met een goed gevoel naar huis, alles veroorloofd is, winst of verlies.

Na een warming-up, die nog niet optimaal is (gaan we maandag oefenen!) werd er begonnen in de volgende opstellingen. In de aanval begonnen: Zoey, Danique, Jordan en Mats. In de verdediging Mart, David, Daphne en Britt.

Na het fluitsignaal werd er wat afwachtend begonnen. Het molentje draaien ging in de eerste minuten nog verre van soepel. Gelukkig wist de verdediging steeds de bal snel te onderscheppen, waardoor de aanval uiteindelijk lekker ging draaien en er steeds meer kansen kwamen. Danique had een prachtige doorloopbal bijna gescoord, maar uiteindelijk was daar Jordan met het langverwachte doelpunt. Door goed opletten maakte hij een korte kans onder de korf prima af. Door een ongelukkig botsing met een DKV dame lag Mart even met flink wat pijn op de grond. Nadat de tranen waren gedroogd, zei die: ‘Ik ga door!’. Klasse Mart! Na een mooie, snelle aanval was daar de 2-0 van Jordan.

Na 12,5 minuut mocht het andere vak proberen te scoren. Ook hierin verliep het molentje draaien nog niet vlekkeloos. Door onrustig aanvallen was er snel balverlies. Toch waren er mooie kansen voor Mart en Daphne die elkaar steeds weer wisten te vinden. De complimenten onderling vlogen in het rond. Helaas gingen de ballen er net niet in voor de rust.

In de rust constateerden we dat we best tevreden mogen zijn met een 2-0 voorsprong, maar dat die kansen afgemaakt mogen worden. Geen twijfel, gewoon doen! Dan zie je vanzelf wel wat er van terecht komt. Die overtuiging wilden we zien.

Direct na het fluitsignaal schrokken we even van DKV die fel uit de rust kwamen. Zo groot was het verschil niet. Zeker op felheid troefden ze ons aan het begin van de tweede helft af. Wessel was ondertussen in het veld gekomen voor Mart en liet zich direct zien. Na een mislukte actie liep Wessel goed door en kon van achter de korf de 3-0 binnenschieten. De complimenten onderling vlogen opnieuw in het rond. Ook naar Zoey die de twijfel van zich af had geslagen en met overtuiging langs haar tegenstander kwam en een aantal doorloopballen durfde te nemen. Super Zoey! De felheid van DKV werd beloond met een doelpunt: 3-1.

Door dit ene tegendoelpunt liet de D3 zich nog niet van de wijs brengen en na een flink aantal kansen wist Danique deze omdraaibal prima af te maken: 4-1.

Het andere vak had ondertussen zin om nog meer doelpunten te maken. Gelukkig was het tijd voor een wissel.

Waar de ballen er in de 1e helft niet ingingen lukte het Mart na nog een aantal gemiste kansen toch om die doorloopbal te maken: 5-1. Luid gejuich klonk van de tribune, die ook zichtbaar aan het genieten waren.

Even alle ‘ellende’ op de wereld vergeten en genieten van een mooi potje korfbal.

Naarmate de 2e helft vorderde werd de concentratie in de verdediging iets minder, waardoor DKV de kans had op de aansluiting: 5-2. Op het moment dat ik de 5-2 noteerde hoorde ik alweer gejuich: Daphne met de 6-2. Weer wisten Mart en Daphne elkaar goed te vinden, maar ook David en Britt deden goed mee, waardoor dit vak uitstekend draaide.

In de verdediging was de concentratie tot een klein dieptepuntje beland, twee doelpunten van DKV achter elkaar: 6-3 en 6-4. Voor het eerst in de wedstrijd was het echt even spannend. Dit was ook gelijk het moment dat iedereen elkaar even oppepte om nog even te knallen.

Mart maakte na twee perfecte aanvallen 2 mooie doorloopballen prima af. De eerste overwinning in de zaal was binnen!

Na het laatste fluitsignaal waarin iedereen, inclusief scheidsrechter Pim een hand kreeg, kwam de D3 nog even bij elkaar. Stijn en ik complimenteerde iedereen voor de felheid, het afmaken van kansen en het werken als een team!

Volgende week uit naar Fiducia, laten we hopen op net zo’n leuke pot en weer een overwinning!

Stijn en Manon

Continue Reading

De tijd van mezelf ‘groot’ houden is geweest, even wat van me afschrijven

Ken je dat? Je wilt aan alles en iedereen laten zien dat het goed met je gaat, maar eigenlijk is dat schijn. Als ik terugkijk op mijn blog zie ik dat het eigenlijk een hele tijd goed met me is gegaan. Het is ook weer niet zo dramatisch, maar echt lekker in mijn vel zit ik op het moment niet. Iemand opbellen om mijn verhaal te doen is er nog steeds niet, thuis kan ik ook niet mijn verhaal kwijt, dus dan maar in mijn ‘eigen online dagboekje’. Geen zin in een verhaal waarin ik wat klaag, lees dan vooral niet verder…

Continue Reading