Quotes | You’re love it, or you hate it

En ik hou ervan! Zeker als ik in een wat mindere periode zit, zoals nu, zijn quotes ideaal om je een reminder te geven voor je eigen geluk. Op dit moment kan ik die kleine reminder best wel gebruiken, omdat ik die negativiteit zat ben. Hierbij mijn lijstje van dit moment:

– If it makes you happy, do it. If it doesn’t, then don’t.

– Sometimes you create your own Sunshine

– Life begins at the end of your comfort zone

– Different is beautiful!

– A run begins the moment that you forget you are running!

–  Today I choose joy!

 

Zomaar een lijstje met fijne quotes

 

Liefs, Manon

Continue Reading

Mijn favoriete Netflix lijstje

Netflix, wat mij betreft een ideale tijdverdrijf als je je flink verveelt. Zeker nu ik al een half jaar eruit lig door mijn shin splints is Netflix mijn nieuwe partner in crime..  Morgen gaan we naar de sportarts en naar de fysio en dan wordt o.a. een vraag wat ik wel mag doen, omdat zelfs zwemmen en fietsen pijn doen. Goed, Netflix dus…

 

Continue Reading

Writersblock | What to do?

Zo’n 1,5 jaar geleden ben ik deze blog begonnen met het idee een soort dagboekje te hebben waarin ik van me af kon schrijven. Dit op de momenten waarop ik er met mezelf niet uit zou komen, maar ook om over leuke dingen te bloggen. Inmiddels weet ik niet meer zo goed waarvoor en voor wie ik nog blog. In deze blog probeer ik er achter te komen.

 

Continue Reading

Evening routine

Woensdag, donderdag en vrijdag zijn mijn werkdagen. Deze beginnen tussen 5.15 en 5.30, althans dan gaat mijn wekker af. Elke ochtend een behoorlijk opgave moet ik je zeggen. Zeker in deze donkere maanden. Met de nodige tips en tricks lukt het me toch 9 van de 10 jaar om uitgerust en vrolijk naar mijn werk te gaan.  Om dit te bereiken tref ik de avond van tevoren al de nodige voorbereidingen. Ik neem je vandaag mee naar mijn avond routine.

 

Wij eten vaak (net als heel Nederland) tussen 17.30 en 18.30. Na het eten maak ik mijn ontbijt/lunch zoveel mogelijk klaar. Op mijn werkdagen heb ik een vaste ontbijt/lunch menu:

Woensdag:
Ontbijt – Appelcrumble met yoghurt of wat fruit met 1 boterham
Lunch – 3 speltboterhammen met wat fruit

Dit maak ik allemaal na het eten op dinsdag klaar en zet ik in de koelkast.

2015-12-08 19.23.102015-12-08 19.23.15
De bakjes die ik gebruik zijn van Sistema en SUPER-handig!

2015-12-08 19.23.35
Appel crumble!

Donderdag en vrijdag ontbijt ik met banaan-ei-havermout pannenkoekjes en lunch ik met yoghurt, zelfgemaakte granola, appel en granaatappelpitjes. De yoghurt etc. gaat ook mee met de bakjes van Sistema. Vorige week is dit heel goed bevallen en wil ik er voorlopig inhouden. De pannenkoekjes maak ik weer op de avond van tevoren. Dit spaart ‘s morgens VEEL tijd.

Nadat de keuken weer clean is ga ik naar boven en doe ik mijn raam dicht. Deze staat vanaf het eind van de middag open om de boel lekker te laten luchten. Dit doe ik zowel ‘s middags en ‘s avonds. Op mijn vrije dagen ‘s morgens. Doe ik dit niet slaap ik slecht en wordt mijn kamer binnen de kortste keren een muffe bende.

Daarna douch ik of neem ik een bad en alles wat daarbij hoort.. Vooral op woensdag en donderdag zijn dat echt even momentjes voor mezelf.

Vaak haal ik een doekje over m’n bureau of stofzuig ik de boel zodat alles weer fris ruikt. Daarna trek ik mijn ‘huispak’  met heerlijke sokken+sloffen aan. Daarbij steek ik de kaarsjes aan en maak ik alles goed aan kant. Ook pak ik meestal mijn tas in, leg ik mijn kleren klaar voor zover dat kan. Ook dit scheelt zoveel tijd ‘s morgens. Dat ik ‘s morgen last minute vaak verander van plan, laat ik even achterwege

2015-12-08 19.41.132015-12-08 19.29.432015-12-08 19.40.40
Van mijn Olaf sloffen wordt ik heel blij!

Vervolgens bedenk ik wat ik ga doen. Het is nooit 1 ding, want ik moet altijd meerdere dingen te doen hebben… Leer mij kennen! Vanavond schrijf ik dit blogje, maak ik een start met het schrijven van kerstkaarten (dit jaar persoonlijke zonder standaard tekst) en luister ik naar een Christmas playlist op spotify! Vanavond is er ook voetbal op tv, dus daar kijk ik straks ook een stukje van. Dit alles onder het genot van een kop thee en straks een lekkere gezonde snack.

2015-12-08 19.50.182015-12-08 19.41.07

 

Omdat die wekker zo belachelijk vroeg gaat is het voor mij heel belangrijk om echt 8 uur slaap te pakken (minimaal 7,5). Dit betekent dat ik er rond 21.00 in lig en maximaal om 22.00 het licht uit doe. Omdat ik zo vroeg moeilijk slaap kan vatten neem ik op werkdagen 2,5 gram melatonine, zodat ik iets geholpen wordt in het in slaap vallen. Heel fijn!

2015-12-08 19.40.49
Mijn overlevingspakket voor de nacht: misselijkheidpilletjes, hoesttabletjes en strepsils + de melatonine. Nooit alles tegelijk, maar in deze maanden heb ik het altijd wel een keer nodig.

Voordat ik ga slapen schrijf ik nog wat op in een notitieboekje en probeer ik mijn telefoon zo min mogelijk te gebruiken. Ik zet (en controleer) zo veel mogelijk mijn wekker, lees nog wat, drink vaak in bed nog een kop thee om te ontspannen en ga daarna slapen. Voor dit alles haal ik mijn make-up af, smeer wat nachtcreme op etc.

Vooral op dinsdag (vandaag) dus is het in slaap vallen extra lastig, omdat ik uitgeslapen heb en niet veel heb uitgevoerd. Op woensdag en donderdag is het meestal geen probleem en lig ik er vaak nog eerder in, omdat ik dan echt gesloopt ben!

 

Morgen mijn ochtend-routine!

Liefs, Manon

Continue Reading

De weg naar boven vinden…

Momenteel zit ik in een blogdip (geen inspiratie), sportdip (kan nog steeds niet door die stomme shin splints), energiedip (geen energie dus) en in nog wat andere dipjes. Het is zo langzamerhand een vicieuze cirkel aan het worden. Zo legde ik vanmiddag aan mijn huisarts uit. Ik probeer positief te blijven, maar bij alles wat ik probeer wordt ik tegengewerkt door die stomme schenen. Zij zijn de hoofdreden van mijn dipjes. De week begon ik echt positief door met mezelf af te spreken 15 minuten extra naar buiten te gaan met een extra flesje water zodat mijn energiepijl weer wat opgekrikt zou worden. Helaas zijn 15 minuten wandelen al een hele opgave, dus ook dat plan valt in duigen.

Ook de huisarts vind dat die schenen wel heel lang duren en begrijpt mijn frustratie en de neerwaartse spiraal waar ik in terecht ben gekomen. Sporten is bij mij gaan horen, maar inmiddels kan ik de minste inspanning niet meer uitvoeren. Daarnaast blijft een verkoudheid wekenlang aanhouden. Mijn weerstand is dramatisch en 31 dagen in een kleuterklas helpen ook niet echt
Ondertussen wordt ik het zeuren + mijn humeur behoorlijk zat en ik denk dat ik niet de enige ben. Als sporten en naar buiten gaan om alleen te wandelen/fietsen eigenlijk niet kunnen, moet ik mijn happiness maar ergens anders vinden. Dat is moeilijker dan gedacht en ik ben er nog steeds niet helemaal over uit, maar door dit blogje wil ik weer op wat ideeen komen, waar ik nog meer blij van wordt. Ik zou daarvoor ook lijstjes kunnen teruglezen, maar ik kies ervoor om een nieuw lijstje te maken, dus bij deze:

– Het lezen van de nieuwste Flow
– Nog steeds complimentjes krijgen over mijn ‘nieuwe ik’, terwijl ik juist nu in een moeilijke periode zit.
– Mijn nieuwe ‘juffenmok’ van Blond. Op naar heel veel kopjes thee.
– Om 21.00 in slaap vallen en de volgende morgen uitgerust wakker te worden.
– Een lieve actie van mijn broertje die even een paar behandelingen voor de fysio regelt.
– Een begripvolle huisarts
– Een fijne sinterklaasavond met familie
– Complimentjes ontvangen is heel fijn, maar uitdelen is voor mij best lastig. Als het dan lukt geef ik mezelf weer een complimentje.
– Door het schrijven van deze blog heb ik ineens weer inspiratie voor het maken van andere blogs
– Nieuwe muziek ontdekken en dat de hele dag kunnen luisteren
– Standaard, maar elke keer echt een geluksmomentje: een gewassen en opgemaakt bed >3
– Kaartjes besteld voor Miss Montreal
– Lezen, ik doe het veel te weinig, maar word er zo rustig van.
– Random youtube filmpjes kijken
– Uitkijken naar Wie is de mol 2016!
– Uitkijken naar de top 2000
– Zelf koken en allerlei nieuwe combinaties uitproberen
– Alle kerstbomen die voorbij komen
– Mijn jurkje voor de kerst, is het al kerst? Dan mag die aan

 

Zo, dat was het weer even, lekker wat geschreven. Kwalitatief is het schrijven niet, maar er weer wat ruimte in mijn hoofd

Liefs, Manon

 

 

Continue Reading

Alleen op stap..

Mijn sociale kring is niet heel groot en vaak genoeg ben ik teleurgesteld als ik eens samen met iemand op stap/vakantie wil.  Vroeger ging ik dan in zak en as zitten en vond ik mezelf zielig. Tegenwoordig ga ik steeds meer alleen op pad. Als ik een avondje plezier wil hebben moet dat toch gewoon kunnen? Ook al is dat alleen? Wat het uitstapje dan ook mag zijn?

Veel mensen zullen dit niet ‘durven’, bang om aangekeken te worden, raar gevonden te worden en hierdoor het plezier te laten verdwijnen. Dit heb ik in het begin ook zeker gehad. En eerlijk is eerlijk. Samen iets delen is veel leuker. Dat zit er voor mij niet altijd in en dan moet je naar oplossingen zoeken.

Inmiddels wordt het lijstje met uitstapjes die ik alleen heb gedaan een stuk groter en wordt alles een stuk minder eng:

–  Theatershow Jochem Myjer
– LONDEN als absolute uitschieter
– Saunabezoek
– Naar hardloopwedstrijden
– Shoppen

Gisteren kwam er een punt bij op dat lijstje. In april ga ik alleen naar het concert van Miss Montreal. Spannend? Nee, als ik wil genieten van de muziek moet ik toch gewoon gaan? Anders zit ik die avond te balen op de bank dat ik er niet bij was. 22 april dus. Ik heb er zin in!

Liefs, Manon

Continue Reading