Bookshelf tour | Een kijkje in mijn boekenkast

Zoals al eerder is gezegd: Mijn boekenkast is veel te klein! Dat ik vandaag weer twee nieuwe boeken koop helpt niet echt mee, maar wel dat ik weer een paar boeken weg heb gedaan waar ik geen goed gevoel meer bij had. In deze blog laat ik je zien welke boeken er in mijn kast staan en welke mijn favoriet zijn! De foto’s zijn helaas echt belabberd. Mijn Nikon doet niet wat ik wil en de Iphone is ook niet geweldig;)

Continue Reading

Geen EK voetbal, maar genoeg andere Nederlandse sporthelden!

Terwijl ik hoestend en proestend deze blog schrijf (ik heb ergens weer eens een virusje opgelopen) heb ik vanmiddag heel de middag naar hele fijne sport gekeken!

Dat ik sportliefhebber ben weten de meeste mensen wel. Absoluut meegekregen van mijn vader. Van bijna alle sporten kan ik genieten en vind ik spannend.. Ik zit niet net als mijn vader voor elke sport op mijn knietjes voor de tv, maar veel scheelt het niet. Boeken over sport lees ik ook graag. De biografie van Louis van Gaal en Zlatan staan bijvoorbeeld nog op mijn lijstje. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat ik net als heel veel andere flink chagrijnig was toen Ajax geen kampioen werd en dat we niet naar het EK gaan. Maar waar de een valt, staan er gelukkig heel veel andere sporthelden op. Dat is de afgelopen weken weer gebleken…

 

Continue Reading

Summer 2016 | Interrailen! | Voorpret en planning

Aankomende zomer ga ik interrailen door Europa! Op mijn blog neem ik jullie mee met mijn avontuur. Een avontuur dat ik heel spannend vind, maar tegelijk heel erg tof. Voornamelijk stoer. Mijn tripjes Londen en Berlijn zijn op alle vlakken goed gegaan, dus ik heb er het volste vertrouwen in dat ik ook dit aankan.

Al jarenlang staat Interrailen op mijn lijstje wat reizen betreft. Ik hoef niet in een vliegtuig, kan veel steden in korte tijd bezoeken en nieuwe mensen leren kennen. De laatste twee jaar is de drang om te reizen veel groter geworden en heb ik alleen al tripjes naar Berlijn en Londen gemaakt. Tripjes die goed zijn bevallen.

De definitieve beslissing om te gaan interrailen maakte ik in april. Ik wist dat ik in de zomer flink wat budget ter beschikking heb en omdat mijn plannen nu vorm gaan krijgen moest ik dit doen van mezelf.

Wat is interrailen? 
Interrailen is reizen met de trein! Je kan via interrai.eu verschillende passen bestellen voor een aantal dagen. Zelf ga ik voor15 reisdagen in 1 maand. Dat betekent dat je 15 dagen kunt reizen met de trein waar je een maand over mag doen. Je reist met de trein, wat ik een fijn vervoersmiddel vind en ziet zo veel meer dan bijvoorbeeld in een vliegtuig. Mijn planning is om 3,5 week weg te gaan. Mijn 1e vakantiedag wil ik gelijk weg. Zo heb ik alle tijd en ben ik een week van tevoren terug voor het vakantiespel begint.

 

Alleen reizen?
Eerst was het alleen reizen iets waar ik behoorlijk tegenop zag. Nu vind ik het heerlijk. Je kan doen en laten wat je wilt. Als je naar links wilt ga je naar links, wil je naar rechts, dan ga je naar rechts. En wordt het toch rechtdoor, dan ga je lekker rechtdoor. Er is niemand waar je rekening mee hoeft te  houden en wanneer ik alleen ben praat ik makkelijker met onbekende. Het is nog steeds niet iets waar ik ‘goed’ in ben, maar na twee tripjes gaat het me een stuk beter af.

Mijn dramatische Engels? 
Mijn Engels is inderdaad vrij dramatisch. Ik heb me aardig weten te redden in Berlijn en Londen, maar dat heeft me wel moeite gekost. Tijdens mijn middelbare schooltijd kreeg ik niet tot nauwelijks goed Engels, waardoor ik achterstand heb. Dat wil ik oplossen door een cursus van de NTI of de LOI te gaan doen. Daarnaast lijkt het me leuk om nog een korte cursus van een bepaalde taal te volgen. Bijvoorbeeld Italiaans of Spaans.

 

Backpacken?
Je begrijpt dat ik deze reis niet ga maken met een koffer aan de hand. Voor mijn verjaardag heb ik een mooie backpack gekregen. Deze heb ik zorgvuldig uitgezocht en gepast en voor een redelijk prijsje meegenomen. Minimalistisch inpakken wordt nog een hele uitdaging, maar met 60+10 liter hoop ik genoeg mee te kunnen nemen. In de sportschool ga ik mijn onderrug en schouders extra goed trainen om al deze spullen goed te kunnen dragen. Na drie weken wil ik niet met een versleten rug thuiskomen

 

De route
Een gave route uitstippelen is het leukste, maar ook het meest ingewikkelde van het hele interrailen. Waar wil ik heen? Oost-Europa, West-Europa, Centraal Europa? En hoe lang in welke steden. Ik weet dat ik in elk geval naar Italie en Barcelona wil en in Londen wil eindigen. Hoewel dat niet eens hoeft wat mij betreft. In Londen ben ik natuurlijk al geweest en hoewel dit een geweldige stad is, kan ik ook in Spanje blijven hangen. Ook wil ik starten in Berlijn. Uiteindelijk ben ik op deze route terecht gekomen. Alles vastleggen wil niet, maar mezelf kennende ga ik niet heel veel van de route afwijken.

 

Berlijn – 1 dag
Praag – 2 dagen
Wenen – 1 dag
Venetie – 1 dag
Pisa/Lucca/Sienna – 2 dagen
Eventueel Rome – 2 dagen
Barcelona – zeker 2 dagen
Valencia – 2 dagen
Ibiza – 1 of 2 dagen | omdat ik ook wel even wil relaxen en het vanaf Valencia maar 3 uur met de boot is ;) 
Parijs – tussentop |  ik heb niet zoveel met Parijs, maar de Eifeltoren wil ik toch wel even zien :) 
Londen – 2 dagen

Eventueel andere steden als ik van mijn route uitwijk:
– San Sebastian – Spanje
– Ljublijana – Slovenie (maar de reistijden zijn daar veel langer )
– Florence
– Madrid

 

 

Interrail route

Natuurlijk is er een vorm van gezonde spanning, maar al met al kijk ik er enorm naar uit! Ik zal jullie meenemen in de voorbereiding en uiteindelijk ook tijdens mijn reis (waar en wanneer het kan), want ik wil tijdens mijn reis niet vastzitten aan die mobiele telefoon!

 

Liefs, Manon 

 

Continue Reading