Weekly Favourites #1

Favourite time of the week: Sleeping time 

2017-01-19 15.27.26

Dit was niet echt mijn week. Niet geheel fit, lamlendig, beetje uit mn hum. Op woensdagmiddag heb ik dus weer eens mijn bed opgezocht om wat extra uurtjes slaap te pakken. Ook de rest van de avonden lag ik er voor 20.30 in. Soms heb je van die weken. Kan iedereen gebeuren. Ik ligt er gelukkig niet meer zo snel wakker van.

Continue Reading

Een ode aan PINDAKAAS

Vandaag is het nationale pindakaasdag. Tegenwoordig is overal wel een nationale dag voor, maar ik hou daar wel van. Een beetje extra positiviteit kan geen kwaad, want pindakaas roept bij mij alleen maar positieve gedachtes op.

Continue Reading

10 redenen waarom ik zo blij wordt van Gilmore Girls!

Gilmore Girls, alleen al van de intro wordt ik heel blij. Jarenlang wist ik niets van deze serie.. Hoe dan? Na 5 minuten in de Pilot aflevering zat ik er al helemaal in en vanaf september heb ik alle 7! seizoenen van 22 afleveringen gezien. In totaal dus: 154 afleveringen! Een record. Heel blij werd ik dan ook toen net nadat ik begonnen was met kijken het vervolg binnenkort zou uitkomen. Zeven seizoenen lang heb ik genoten van Rory en Lorelei en in deze blog ga ik je vertellen waarom…

 

  1. Als eerste dus de intro. De gedachten gaan gelijk op nul. Een mooi begin van een avondje bingewatchen

 

2. Rory en Lorelei! Echt mijn grootste wens is om ooit zo’n moeder-dochter relatie te hebben. Door het relatief kleine leeftijdsverschil zijn het naast moeder-dochter ook nog eens beste vriendinnen. De grapjes die ze maken de gehele aflevering door zijn hilarisch.

3. De dialogen in deze serie zijn scherp en gaan vooral op hoog tempo. Ik heb me afgevraagd hoe ze zo snel kunnen praten 

4. Alle karakters zijn perfect gecast en hebben iets authentieks en ik ben van allemaal gaan houden.. Lorelei, Rory, Luke, Kirk (wie dat personage heeft bedacht is een held!), de vriendjes van Rory: Dean, Logan en Jess, Taylor met z’n gekke ideeen, miss Patty, Sookie, Jackson en laten we Michel niet vergeten. Om allemaal heb ik zo hard gelachen dat ik maar door bleef kijken.

5. Net als op Bluebell in Hart of Dixie ben ik verliefd geworden op Stars Hallow. Een authentiek stadje met een centraal plein waarin je alles kan vinden. Lukes en Doosey’s komen regelmatig voorbij. Maar ook de townmeetings zijn hilarisch, maar dan ook echt. Hulde aan de schrijvers!

6. Een favoriet personage kan ik eigenlijk niet opnoemen, maar als ik toch moet kiezen ga ik voor Lorelei. Ze wordt zo neergezet dat zowel haar sterke kanten (de zorg voor Rory) als de zwakke (onhandigheid) goed in beeld worden gebracht en wat haar dus zo sterk maakt. Iedereen in Stars Hallow houdt van haar en dat is goed terug te zien in de allerlaatste aflevering van seizoen 7.

7. De friday night dinners zijn ook weer zoiets waar ik van kan genieten. De scherpe gesprekken tussen Emily en Lorelei. Continu veranderend van onderwerp elkaar wijzen op zwakheden. Helaas heel herkenbaar..

8. Kun je je een leven zonder gezondheidsfreaks nog voorstellen? Ik niet, en ik ben er soms zelf net zo een met alle goede bedoelingen, maar Rory en Lorelei laten zien dat je prima kunt leven (alhoewel ik daar mijn twijfels over heb) van een lege koelkast en elke dag een afhaalmaaltijd. Net als al die films die ze kijken en boeken die Rory leest. Heerlijk, je duikt echt even terug naar de tijd waarin iedereen zich niet zo druk maakte.

Is er dan ook nog iets wat NIET leuk is aan Gilmore Girls?
Jazeker, de laatste 4 woorden. Hoe kan je zo een serie eindigen? Er MOET een vervolg komen! I’m in

Afbeeldingsresultaat voor gilmore girls cast

Liefs, Manon

Continue Reading

Reisdromen en vliegangst.. ?

Reisdromen, iedereen heeft ze. Nadat ik twee jaar geleden in het reiswereldje ben gestapt heb ik ze ook. Voorlopig heb ik er echt het geld nog niet voor, maar dromen mag altijd. Gelukkig kan ik al heel wat van de wereldkaart afstrepen: Belgie, Berlijn, Praag, Londen, Wenen, Ljubljana, Kroatie, Florence, Pisa, Lucca, Siena, het Gardameer, veel plekjes in Frankijk, de Costa Brava in Spanje, Bosnie inclusief het prachtige, indrukwekkende Sarajevo, Luxemburg, Zwitserland.

Toch zijn dit landen en steden in Europa, die ik allemaal per auto, bus, trein of boot heb afgelegd. Allen kosten me veel meer tijd, maar de trein heeft me ook mooie gesprekken opgeleverd met mensen die ik in het normale leven nooit zou aanspreken. Waarom dan geen vliegtuig? Dat heeft meerdere redenen:

Hoogte | opstijgen en het hellinggevoel | bochten | dalen lijkt me dan een stuk minder eng, dan ga je naar beneden | tja en de angst voor een crash, maar dat kan ik wel relativeren: als het gebeurd, gebeurd het.  Dus degene die mij hier vanaf kan helpen in een HELD!

Toch heb ik grote dromen wat reizen betreft. De programma’s van Floortje Dessing en 3 op reis inspireren me ALTIJD. Dromen mag, en groot dromen mag zeker. Wie weet welke dromen er uit gaan komen.

 

Continue Reading

Hoe ik van 2017 een geslaagd jaar ga maken?

Goede voornemens wil ik het niet noemen, maar zo aan het begin van het nieuwe jaar heb ik altijd wel een lijstje in mijn hoofd met dingen die ik anders wil gaan doen. De dingen waardoor het nieuwe jaar een geslaagd jaar wordt. Want uiteindelijk moet je voor een feestje zelf de slingers op hangen. En als je op orde hebt hoe je die slingers wilt gaan ophangen, moet het goed komen. Dus bij deze, lees je mee?

Continue Reading

Bullet journal ’17 | Wat, hoe, wanneer

Het nieuwe jaar is eindelijk begonnen. Niet dat ik er nou met smart op heb gewacht, maar op de een of andere manier kan je weer fris en fruitig beginnen en heb ik alles weer goed op een rijtje staan. Om me daarbij een klein handje te helpen ben ik zondag gestart met een bullet journal. Nog nooit van gehoord? Lees dan snel verder..

Continue Reading