Visonboard 2016

Dit weekend stond net als vorig jaar in het teken van het maken van mijn visionboard. Tijdens het maken van een visionboard zet je als je dromen, wensen, verlangens op een rijtje door middel van het zoeken van plaatjes en quotes uit tijdschriften/pinterest of wat dan ook. Een middagje knippen en plakken, vooral niet nadenken en een prachtig visionboard is geboren.

In deze blog ligt ik mijn visionboard toe, maar ik zal de aankomende weken een paar punten wat uitgebreider toelichten.


Hier is ie dan. In mijn geval pakte ik mijn stapels tijdschriften erbij die ik in de loop van het jaar verzamel. Wat heerlijk om door al die tijdschriften te bladeren:
2016-01-03 14.38.17-1

*  Meer lezen
Dit doel heb ik in mijn blog van gisteren al toegelicht. Dit jaar wil ik minimaal 25 boeken lezen en hierover een review schrijven op mijn blog. Inmiddels is mijn lijstje al aardig lang aan het worden en ben ik aan het 1e boek begonnen. Ik merk dat ik heel rustig wordt van lezen.

* Yoga en/of pilates
NOOIT gedacht dat dit een doel zou worden voor mij, maar ik moet/wil er aan geloven. Door mijn blessure is er niet zoveel meer van me over en heb ik echt sterkere spieren nodig. Ook mist er nog wat rust in mijn hoofd om andere doelen te bereiken. Yoga en of pilates wil ik vanaf volgende week dan ook gaan invoeren in mijn weekplanning. Dit kan ik op de sportschool doen, maar in die groepsleszaal wil ik echt geen yoga en/of pilates volgen. Beide wil ik gaan proberen en dan uiteindelijk mijn keuze gaan maken. Thuis heb ik het al geprobeerd, maar ik ben dan echt aan het klungelen.

* Running goals
Tja, dat blijft een iets lastiger onderwerp. Moet ik hier wel doelen voor gaan stellen? Ja, dat ga ik wel doen. Zo heb ik iets om naar toe te werken en dat hoeft niet volgende week te zijn. De 5 kilometer om te beginnen en eventueel terug naar de 10 kilometer dit jaar, maar bovenal: Langer, beter en sneller rennen. Met de absolute nadruk op BETER. Met mijn looptechniek is van alles mis en met mijn houding ook. Alles met meer geduld en mindere focus op wedstrijden. Die komen wel weer! 6 maart blijft wel een doel: 20 van Alphen. Welke afstand dat dan ook zijn mag.

* Wat minder je best doen
Een fout die ik al mijn hele leven maak. Teveel mijn best doen om aardig gevonden te worden, te veel mijn best doen om gewaardeerd te worden op het werk/bij de korfbal etc. Gewoon mijzelf zijn is al goed genoeg lijkt me.

* MacBook + sparen
Alleen op mijn laptop na heb ik alles van Apple: Een Iphone, Ipod, Ipad. Alleen een MacBook ontbreekt. Mijn huidige laptop is nodig aan vervanging toe en aangezien ik elke maand echt wel wat geld overhoud leek mij dit een mooi doel. Een MacBook is namelijk niet iets wat je zomaar even koopt. Elke maand ga ik wat apart leggen, zodat ik aan het eind van dit jaar een mooie laptop aan mijzelf cadeau kan geven. Sowieso wil ik wat meer op mijn geld gaan letten. Heel veel verdien ik niet en mijn kledingkast blijft een beetje stabiel. Best haalbaar allemaal.

* Vaker de natuur opzoeken
Zodra ik weer wat mobieler ben wil ik vaker het bos ingaan of een bezoekje aan het strand brengen. Heb ik even geluk dat ik zo in Zandvoort ben vanuit mijn werk. Vaak voel ik me herboren en aangezien ik op woensdagmiddag vrij ben is dit ook de moeite waard om uit te proberen. Beter dan een middagje op bed liggen, wedden dat ik me veel beter voel!

* Fotoshoot
Deze staat ook al heel lang op de planning, maar komt er steeds niet van. Toch nog te onzeker, terwijl dat eigenlijk niet zo moet zijn. Ook weet ik niet zo goed wat ik met de foto’s wil. Thuis zal er ‘lacherig’ over gedaan worden, vandaar nog steeds de twijfel. Wie trekt me over de streep?

* Blij zijn en zoveel mogelijk genieten
Heeft verder geen uitleg nodig toch?

* Gezond leven
Dit heb ik echt een beetje laten varen de laatste weken en ja het klinkt heel cliche om dat weer op te pakken in januari, maar het is wel een mooi moment om bij 0 te beginnen. Eindelijk ben ik havermout lekker gaan vinden, wat me veel meer eiwitten brengt. Nu nog wat goede lunchvervangers voor brood bedenken en minder snacken, dan komt het op dat gebied ook helemaal goed.

* Schrijf jezelf gelukkig
Van schrijven word ik blij. En dan vooral het bloggen, mijn hoofd leegmaken. Uit mijn blog wil ik meer gaan halen. Ik weet nog niet zo goed, want ik wil geen kopie worden van andere blogs. Dit wordt dus een mooie uitdaging. Ook ben ik nog steeds niet tevreden over de lay-out, maar zelf kan ik dit niet. Iemand hiervoor inhuren kost geld, maar misschien heb ik daardoor wel nieuwe inspiratie.

Have a great 2016!

Liefs, Manon

 

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.