Kinder tv nu vs kinder tv vroeger

Als ik nu zap langs de zenders waar ik vroeger naar keek (Disney XD, Nickelodeon) dan schrik ik een beetje. Ik zie voornamelijk geweld, grof taalgebruik en slechte na-synchronisatie (oke, misschien was dat vroeger ook, maar valt het nu veel meer op). Ook is er nu ZOVEEL keus. Niet alleen tv, maar ook via het tweede/derde/vierde scherm wat kinderen op steeds jongere leeftijd hebben. Daarnaast is de tv veel sneller geworden en mis ik de echte tv-shows als Telekids waar je voor thuis bleef op zaterdagochtend! Nu is de enige TV show die me daar een beetje aan doet denken: de BZT show, maar echt spectaculair vind ik dat niet.

Vroeger had ik net als nu niet veel vriendjes en keek ik uren tv, naast dat ik uren achter elkaar in een boek verscholen zat. Van mij mogen AL die programma’s terugkomen. De programma’s die gingen over het dagelijks leven van al die typetjes, maar vooral al die leuke tv-tunes. De meeste kan ik nog meezingen en eigenlijk heb ik niet echt een favoriet. Daarom probeer ik overzicht te schetsen van mijn favoriete tv-programma’s  van vroeger. De wikipedia lijst heb ik helemaal doorgespit en dat was zooo leuk! Al die oude tunes, heerlijk! Als dit weer op Netflix zou komen zou ik er dagen zoet mee zijn.

 

tv programma's vroeger

 

Op een rijtje: Zig Zag – Willem Wever – All stars – Bassie en Adriaan – De Droomshow – Saved by the bell – TELEKIDS! – Gemma Glitter – Tweenies – ZOOP – Ome Willem – Ernst Bobbie en de rest – Oppassen – Museumbende

Bij tv horen natuurlijk, tv tunes. Degene die ik letterlijk kan meezingen:

Telekids –  (de intro vond ik niet echt leuk), maar dit liedje wel!! 

Zoop 

Ernst Bobbie en de rest 
https://www.youtube.com/watch?v=P87lHinFYjs

De Droomshow (ook weer geen intro, maar dit was het leukste van de hele show!)

En dan nu alle Tekenfilms en dat waren er behoorlijk wat!

tv programma's vroeger cartoons

 

As told by ginger – BEUGELBEKKIE – Fairly odd parents – The kids from room 402 – Phineas and Ferb – De bende van vijf – De drieling – Hey Arnold! – Shin Chan – Totally Spies – Rocket Power – De Smurfen – The wild Tornberry’s. Geloof me, ik kon bijna de hele lijst wel in de collage plakken, maar dat ging me net te ver. Ook van deze cartoons weer wat intro’s

 

Beugelbekkie
https://www.youtube.com/watch?v=tj_vwhoXIFI

De drieling 

 

Goed, er staat zoals je begrijpt een grote glimlach op mijn gezicht. Ik kijk hier natuurlijk niet dagelijks naar, maar vandaag heb ik mijn middag gespendeerd met het zoeken naar al deze programma’s!

De volgende zoektocht gaat naar wat de kinderen van tegenwoordig nu kijken.. Al snel zag ik een verschil ik plaatjes die ik op Google zag. Veel meer heldere kleuren en effecten.

tv programma's kinderen nu

 

Konden we maar weer terug naar vroeger, toen was de TV veel beter

Liefs, Manon 

 

You may also like

1 reactie

  1. Waar heb je het over? In de jaren 90 was kinder tv geweldadiger an nu. Biker mice from mars, x-men, spiderman, batman, gargoyles. Alles in het engels en vol met geweld. Tegenwoordig is het allemaal zoetsappig, simpel geanimeerd en nederlands

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.