Travel | Berlijn: Here I come!

Morgenavond is het al zover: Ik ga naar Berlijn! Ik geloof dat ik nog nooit zo onvoorbereid op reis ben geweest en dat maakt me best wel zenuwachtig. Toch weet ik ergens ook wel dat het goedkomt, dat kwam het in Londen uiteindelijk ook.

 

Morgen overdag staat voornamelijk in het teken van inpakken. Inmiddels heb ik een eigen backpack, maar die ga ik nog niet gebruiken. Rond een uur of 17.00 ga ik richting Amsterdam. Daar vertrekt de Flixbus. Voor wie nog nooit van de Flixbus heeft gehoord: Dit is een busmaatschappij die o.a. de concurrentie aangaan met de NS door korte lijndiensten te rijden voor een zeer goedkoop bedrag. Ook kan je voor vrij weinig geld naar Europese bestemmingen. Omdat ik te laat was voor een goedkoop treinticket, was dit mijn optie om toch voor een fijn prijsje naar Berlijn te gaan. Voor 50,- euro ben ik heen en weer! Over die busreis maak ik me eigenlijk weinig zorgen, behalve dat de maatschappij mij onbekend is. Gewoon lekker gaan zitten, muziekje op, filmpje kijken (WIFI in de bus) en lekker slapen.

‘s Morgens kom ik heeeeel vroeg aan in Berlijn (6.40) en ik ga zondagnacht (00.15) weer naar huis. Dat betekent dat ik 3 volle dagen in Berlijn heb. Ik slaap in het Plus Berlin hostel. Dat hostel vind ik heel erg spannend. Gelukkig is een hostel geen vreemde plek, maar ik sliep er altijd met bekende (familie of klasgenoten). Dit is anders, maar ik denk dat dit een kwestie van wennen is. Het ziet er allemaal modern en schoon uit, dus dat moet goedkomen. Het is tevens een mooie testcase voor mijn Interrail trip van 3 weken, waarin ik alleen maar slaap in hostels.

 

 

 

Het sociale stukje is voor mij hetgeen waar ik het meest tegenop zie. Onzeker over mijn Engels etc. etc. Aan de andere kant: De meeste mensen die daar slapen, zijn ook alleen en hebben waarschijnlijk ook een lichte vorm van spanning. Het ergste wat me kan overkomen is een slapeloze nacht (nou die heb ik wel vaker) of mensen die niet met me willen praten (maakt niet uit, want ik zie ze daarna toch niet meer).

 

Het meest waar ik me druk om maak is of ik Berlijn zelf wel leuk ga vinden. Ik heb niet zoveel met de Duitse geschiedenis en ik ben helemaal niet bekend met de bezienswaardigheden. In Londen had ik veel meer een idee wat ik wilde doen en wat ik wilde zien. Daarnaast ben ik vrij laat met alles opzoeken op internet wat het niet echt makkelijker maakt. Gelukkig heb ik wat boekjes en heb www.berlijn-blog.nl ontdekt waardoor ik iets meer een idee heb wat ik wil gaan doen.

Donderdag
– Duits Historisch museum
– Inchecken hostel
– Uitgebreid ontbijten
– Spielwise (spelletjes cafe)
Bezoek Sachenhousen (dat verplicht ik mezelf en is een mooi moment om te starten in Berlijn).
Vrijdag
– Fietstour Baja Bikes 
– Highlights bezoeken ( Brandenburger Tor, Berlijnse muur, Holocaustmonument, Reichstag
– Bezoekje zwembad/sauna van het hostel. Of het de moeite waard is weet ik niet, maar ik neem mn spullen in elk geval mee!

Zaterdag 
– Winkelen
– Street Art workshop of andere alternatieve tour
– Eventueel bioscoop. Ik ga ‘s avonds heel laat weer wegen dit is een alternatief als ik me verveel.

 

Dit lijkt toch al meer op een fijne planning! Deze kan natuurlijk helemaal veranderen afhankelijk van wie ik tegenkom of als ik plots wat anders bedenk. De dikgedrukte oranje dingen wil ik echt zien. De rest laat ik volledig open. Donderdag wordt de minste dag wat betreft het weer. Vrijdag en zaterdag schijnt het best oke te worden. Rond de 15 graden en in elk geval droog met een kleine neerslagkans. Prima omstandigheden dus voor een citytrip. Hoewel ik gezonde spanning heb (voor het hostel en de busreis + het OV in Berlijn) maak ik me voor de rest niet zoveel zorgen.

 

Al met al heb ik vooral veel zin om weer alleen weg te gaan en een nieuwe stad te ontdekken. Reizen alleen vind ik heel fijn, omdat je met helemaal niemand rekening hoeft te houden. Doen waar alleen JIJ zin in hebt. Ik heb tijd om te lezen (geloof me, ik moet nog HEEL VEEL lezen), om te schrijven in mijn nieuwe reisdagboekje, om na te denken, om mensen te kijken en om nieuwe mensen te ontmoeten.

 

Heb jij nog leuke tips voor Berlijn? Do’s, don’t. Ik laat me ook gewoon verrassen door deze voor mij onbekende stad!

 

 

Liefs, Manon 

You may also like

1 reactie

  1. Hoi! Ik ken Berlijn ook niet dus heb helaas geen tips. Wel wens ik je heel veel plezier. 😊

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.