Personal update | Manon 2016 vs. Manon 2013

Op dit moment ben ik op een punt gekomen in mijn leven waarop het tijd wordt eens goed naar mezelf te kijken en dit te vergelijken met een aantal jaren geleden. Soms vergeet ik waar ik vandaan ben gekomen. Welke weg heb ik ook al weer afgelegd. Het is fijn als heel veel lieve mensen om mij heen mij hier attent op maken, maar uiteindelijk moet ik zelf dat knopje aanzetten waardoor het lichtje gaat branden. Dat lukt het beste door te gaan schrijven!

Manon 2013 vs. Manon 2016

Zoals je kan lezen ben ik flink aan de slag gegaan en is er echt een lijst uit gekomen om heel erg trots op te zijn. Een mens blijft altijd in ontwikkeling, ik ook, maar de Manon van 2013 is in verre wegen te bekennen. Op een paar kleine puntjes na dan, maar daar gaat op korte termijn verandering in komen.

De Manon die je in 2013 zat, zat heel erg diep in de put. Soms zo diep dat ik het positieve helemaal niet meer zag. Afgelopen maandag heeft mijn overbuurman zelfmoord gepleegd. Gelukkig heb ik nooit, maar dan ook nooit die gedachte gehad. Er is zoveel moois om voor te leven. Het is lang niet altijd makkelijk, maar als je de moed maar niet opgeeft, komt het altijd goed. Dat duurt misschien iets langer dan je zou willen en soms met heel veel obstakels, maar elk obstakel is een test om te zien of je wel echt wilt waarnaar je onderweg bent. Deze quote kwam ik vandaag tegen net als: ‘Als je de sprong niet waagt, kom je nooit verder.’ Deze passen zo mooi in de situatie waar ik me nu in bevind.
De komende tijd heb ik mijn doelen ietsje kleiner gemaakt: 

– Aankomend weekend op kamp ga ik ‘mezelf zijn’ en er met de kinderen een geweldig weekend van maken. De rest waar ik me zorgen over maak komt vanzelf wel goed..
– Ik wil een vast ritme gaan ontwikkelingen wat betreft mijn voeding, vooral op niet werkdagen. Doordeweeks echt gezond, in het weekend zijn er niet echt regels. Als er dan al een paar kilo vanaf zou zijn is dat heel fijn.
– In de sportschool richt ik me op mini-workouts. Maximaal 30-45 minuten, maar dan moet ik wel alles eruit halen wat erin zit. Aantal x per week leg ik niet vast.
– Elke dag mijn oefeningen doen, zodat er zo min mogelijk spanning op mijn onderbenen staat en ik redelijk kan functioneren.
– Wat het bloggen betreft ga ik de komende tijd eerst eens informatie inwinnen en vooral bloggen over mijn reis die over een paar weken begint.
– Ik ga werken aan mijn liefdesleven In hele kleine stapjes, maar dat is beter dan geen.
– Ik maak een offline dagboek voor minder leuke zaken en deel dit eventueel aan een handjevol mensen.
– Ik ga elke dag maximaal genieten van mijn 8 werkdagen die ik nog heb. Genieten van onze 37 kleuters die me zoveel energie geven, van mijn collega’s die me het hele jaar door gesteund hebben/maar ook veel mee gelachen heb en van de bijzondere werkomgeving.

Is dit zoals ik het me had voorgesteld? Nee, absoluut niet.. Ik had gehoopt veel verder te zijn, maar ik ga er vanaf nu mee dealen. En doe ik dat een xtje niet.. help me dan herinneren. Heb je aanvullingen op mijn eerdere lijst? Ik ben heel erg benieuwd, maar ook als die aanvullingen niet komen ben ik ook trots op deze lijst. Dat ik zelf tot deze punten ben gekomen is al een hele vooruitgang met 2013. Toen kon ik deze lijst echt niet maken.

 

 

Liefs, Manon 

 

 

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.