Interrail | NOG 2 WEKEN!

Over 2 weken is het zover, dan gaat mijn eerste grote reis beginnen! Spannend…

Het gaat ineens wel heel erg hard. Over 2 weken ben ik al in Berlijn. Gelukkig ben ik er klaar voor, zijn de meeste dingen geregeld en heb ik er vooral heel veel zin in. Daar hoort wat spanning bij, maar dat mag ook. Dit is immers mijn eerste grote reis. En dat alleen. Mijn planning tot nu toe is als volgt:

Berlijn – 1 dag
Praag – 2 dagen
Wenen – 1 dag
Ljubljana – 1 dag
Zagreb – paar uur
Split – 2 dagen
Plitvice – 1 dag                                           los kaartje bus in Kroatie
Venetie – 1 dag
Florence – 2/3 dagen
Siena of Lucca – 1 dag                              losse kaartjes in Italie

Misschien nog een bezoek aan Pisa of andere stad.

Barcelona – 3 dagen

Vanaf daar nog geen idee, misschien duik ik Spanje verder in Richting Sevilla/Cordoba, misschien ga ik gelijk door via Parijs naar Nederland of bezoek ik nog een stad in het noorden van Spanje of Zuiden van Frankrijk. Ligt er volledig aan hoe het gaat, hoe ik het treinen vind en niet onbelangrijk: hoe het weer is.Berlijn, Praag, Wenen en Ljubljana liggen al vast. Net al de treinreservering naar Zagreb. Een fijn idee om het eerste gedeelte vast te hebben liggen.

Toch ligt het niet helemaal vast, want wat nou als ik Wenen of Ljubljana of Praag zo leuk vind dat ik er langer wil blijven, is er geen man overboord.

In de steden heb ik nog geen programma. In de trein heb ik genoeg tijd om daar wat voor te plannen en ik wil ook eens dingen doen zonder vooraf een hele planning te hebben en gewoon te zien wat er op mijn pad komt. Dat is ook meteen de grootste uitdaging. Soms laat ik de interrail pas ook los en koop ik losse treinkaartjes. In Italië en Kroatië is dat namelijk veel goedkoper. Ook zal ik vanaf Zagreb met de bus naar Venetië moeten, omdat een treinroute dagen kost. De langste treinroute wordt die van Italië (Milaan) naar Barcelona. Daar ben ik wel een dag mee zoet, maar ik wil heel graag wat langer in Barcelona zijn.

Nu 17 juli dichterbij komt wordt het ook tijd om na te gaan denken over het inpakken. Een lijst is gemaakt en die wil ik met jullie delen. De kunst is om zo min mogelijk mee te nemen. Dat lijkt met deze lijst onmogelijk, maar dit is wat ik meestal meeneem op reis. Kleding wil ik elke week ergens gaan wassen. Als het goed is reis ik naar bestemmingen waar het wel zomer is, dus de kleding hoeft niet veel te wegen. Ook mijn lange broek wordt geen spijkerbroek, dit scheelt veel in gewicht.

Er staan ook wat sportgerelateerde dingen in de paklijst. Ik wil zeker 1x in de week buiten gaan trainen. Daarvoor heb ik minibands aangeschaft, want dit neemt geen ruimte in beslag en je kan er eindeloos in varieren. Verder zullen het vooral oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht zijn. Ik loop heel wat af en mocht er geen ruimte/geen zin/geen tijd zijn om te sporten is dat ook niet erg. Ik ben immers op vakantie.

Algemeen
ID kaart
Kopie van ID kaart, bankpas, creditcard in reisdagboek/e-mail/dropbox
Interrail papieren incl. reserveringen trein
Reserveringen hostels
Telefoon + oplader
Camera + oplader
Go Pro (nog lenen)
IPOD shuffle 
Mini weerstandsbanden voor training
IPAD
Klein tasje voor onder kleren
Geldriem
Slotjes backpack
Medicijnen/EHBO
*ibuprofen
*primatour
*pleisters
*vitamine nagels + magnesium
*ehbo setje
Wereldstekker
Vermaak voor in de trein: 3 tijdschriften, e-reader, reiskleurboek+etui met stiften en kleurpotloden, 7 dwarsliggers, 3 fysieke boeken, puzzelboek
Reisdagboekje
Lonely planet on a shoestring
Flesje water
SMART Bars – eiwitrepen
Ziplock met home made granola
Trainingsschema voor vakantie
Wastas
Verzorging
Mini douchegel 2x
Mini deo
Mini shampoo
Zonnebrand+aftersun
Micelair water
Parfum
Wattenschijfjes+staafjes
Mascara
Oogpotlood
Oogschaduwpalette mini
Borstel
Haarspray
Haarspray duo mist andrelon
Tandenborstel
Tandpasta
Nagelvijl/nagelriemknipper, pincet, nagelriemolie, potje nagellak
Oorddoppen 
Muggenspray 

Kleding
8 t-shirts/topjes/jurken
2 korte broeken
1 lange broek
1 VKS vest
2 BH’s
1 setje sportkleding (korte broek, sportsokken, sport BH,  topje)
7 onderbroeken
7 paar sokken
1 pyjama
1 bikini
1 kleine reishanddoek + 1 grote reishanddoek
1 paar slippers voor douchen
1 paar birkenstocks
1 paar gympen
zomerjas/poncho
eventueel fleecekleed

Voordat ik wegga komen er nog een aantal blogs over mijn Interrailreis:

– Budget
– Persoonlijke doelen
– Hoe ga ik fit blijven op reis?
– Blogonderwerpen voor op reis!

Ik heb er heel veel zin in!

Liefs, Manon 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.