INTERRAIL 2016 | Gezonde spanning neemt toe..

Iedereen die mij een beetje kent, weet dat een paar dagen voor een ‘groot iets’ de spanning enorm toeneemt. Gisteren is dat bij mij begonnen en ik twijfel aan werkelijk alles. Ik weet dat 95% van die twijfels onzin zijn en dat ik een mooie reis ga maken, maar het blijft moeilijk. Gelukkig mag het ook. Ik mag die spanning hebben, dat is niet gek, is heel gezond en hoort er allemaal bij. Omdat ik alleen thuis ben en niemand heb om tegenaan te praten is deze blog zo fijn. Laten we vooropstellen dat ik er vooral heel veel zin in heb! Die zin staat echt op nummer 1, ik heb me goed voorbereid en ik moet nu alleen aan genieten denken. Toch zijn er die spanningen:


– Wat er gisteren in Nice is gebeurd heeft de spanning alleen maar meer toegenomen. Nu is het niet zo dat ik naar hele grote steden ga, maar ik begin wel in Berlijn, in het Mauerpark waar heel veel mensen zijn. Dat maakt me ergens angstig. Ik reis wel helemaal alleen. Aan de andere kant: Het kan ook hier gebeuren, dat hebben we een paar jaar geleden gezien. We moeten ons hiervoor niet bang laten maken, maar de beelden van gisterenavond raken me diep.

– Hoe zal het gaan met mijn budget? Kom ik uit? Ik heb nog geen baan na de vakantie en moet nog wel wat over kunnen houden om mee rond te komen. Ik denk dat het wel gaat lukken. Ik heb een mooi budget per dag waarmee ik op andere dagen weer kan compenseren. Het is een leuke uitdaging zullen we maar zeggen..

– Kan ik met mijn gebrekkige Engels communiceren? Hele vloeiende zinnen gaan het niet worden, want ik struikel nog veel over woorden, maar een simpel gesprek zou toch nog wel moeten lukken. Toch hier ook: Twijfels..

– De grootste uitdaging zit hem op het sociale gebied. Ik zou het geen probleem vinden om veel alleen te zijn. Dat gaat me goed af, maar het zou toch leuk zijn als er leuke/spontane ontmoetingen zullen plaatsvinden zonder dat ik dichtklap of onzeker ben over taal of mezelf.

– Gaat alles goed met mijn Interrailpas, het vinden van de juiste zitplaatsen, invullen van de reisdagen en alles wat daarmee te maken heeft. Een foutje zou zonde zijn.

Uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Een aantal zorgen zijn terecht. Ik zal wat moeten inleveren wat betreft budget, maar met een appel/banaan als onbijt of lunch red ik me ook prima. En dat kost nog geen 2 euro. Dat geld wat ik bespaar kan ik weer gebruiken voor musea in de grotere steden: Florence/Praag en Wenen.

Overal zijn oplossingen voor en al deze spanning hoort erbij. De stiltes in huis en mijn karakter zorgen er alleen voor dat die spanning soms iets teveel wordt. Zoals ik al eerder zei heb ik er vooral veel zin in. Ik ga genieten, nieuwe mensen leren kennen, geen haast hebben, ook proberen om te relaxen en een paar uur in een parkje te zitten, de technologie proberen met rust te laten en vooral veel mooie herinneringen maken zodat ik met een rugtas vol moois weer terugkom.

 

 

Liefs, ManonĀ 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.