Life goals | Wat wil ik bereiken?

Laatst schreef ik dat ik persoonlijk bloggen niet echt zag zitten. Na een break, waarin ik heb kunnen nadenken wat bloggen betreft en feedback hierop heb gehad, ben ik tot de conclusie gekomen juist wel persoonlijk te bloggen, maar alleen waar ik ook echt achter sta. Hierin moet ik uitdagingen zoeken, maar daar hou ik van. Vandaag dus gewoon weer een wat persoonlijker verhaal, want ik heb het idee weer op de goede weg te zijn. Vandaag de hoofdvraag: Wat wil ik bereiken?

De afgelopen weken heb ik goed kunnen nadenken over wat ik nou eigenlijk wil, daar zijn een aantal punten naar voren gekomen. Punten waarin ik mijn passie terug zie. Dat was de hoofdvraag die mij de afgelopen weken bezig hield. Waardoor ben ik zo gemotiveerd, dat het me niet uitmaakt onder welke omstandigheden ik daarvoor iets moet bereiken. Vrijdag keek ik college tour met Jochem Myjer en hij beschreef dit zo mooi, dat ik het heb onthouden en vertaald naar mijn eigen situatie. Ik ga uit van mijn ideaalbeeld, omdat dit mij helpt in het realiseren hiervan..

 • Fit worden, blijven en een halve + hele marathon rennen. 
  Gezien mijn blessureleed en status van fitheid nu (met bijbehorend gewicht) is dit het belangrijkste voor mij om me weer gezond te voelen. Die halve- en uiteindelijk hele marathon komen daarna? Over 2 jaar, 4 jaar of 10 jaar..? Het maakt mij niet uit, maar het gaat er komen!
 • Mijzelf meer profileren tijdens mijn vrijwilligerswerk bij Tempo en het Vakantiespel.
  Bij beide ben ik al heel wat jaren actief, maar heb ik mezelf echt sterk kunnen maken? Niet helemaal. Ik wil meer dingen leren. Bij Tempo krijgen de trainers hiervoor een hele mooie kans, waar ik razend enthousiast over ben. Bij het Vakantiespel ga ik mijn 5e jaar in, in de club van 40 en begin langzaam 1 van de oude rotten in het vak te worden. Dat klinkt heel gek, zo voel ik het nog niet. Ik voel wel dat ik mezelf echt moeten laten zien en mijn kwaliteiten eindelijk eens moet benutten.
 • Een boek schrijven
  Ja, ook dit staat al heel lang op mijn bucketlist. Wat ik daar nu voor aan het doen ben is heel veel boeken lezen om zo te kijken welke kant ik op wil. Wil ik een persoonlijk verhaal maken? Of juist een verhaal bedenken en helemaal tot in de puntjes uitwerken? Schrijven op deze blog vind ik heel leuk. Ik haal er nog niet uit wat ik echt wil, maar ik voel wel een passie die diep van binnen zit.. (en daar ben ik naar op zoek).
 • Een stralende glimlach
  Dit klinkt misschien een beetje vreemd, maar al mijn hele leven lang ben ik een bijzonder geval bij de tandarts. Duimzuigen staat een mooi gebit in de weg. Eindelijk ben ik me van een goede mondverzorging bewust, maar ik ben me ook bewust van de stand van mijn kaken en dat ik dit echt niet mooi vind op foto’s. Het traject is heel erg heftig en lang (kaakoperatie breken beide kaken, beugeltraject), maar als dit vergoed wordt (en die kans is er) wil ik binnen nu en 10 jaar de kans aangrijpen om dit heftige traject in te gaan, zodat ik eindelijk echt kan stralen op foto’s.

2016-09-19-21-44-52

 

 • De perfecte combinatie van werken-studeren: 4 dagen werken als onderwijsassistent en 1 dag studeren: 
  Het werken als onderwijsassistent vind ik zo fijn en leuk om te doen. Het past precies binnen mijn kwaliteiten en mogelijkheden. Daarbij heb ik een sterke drive om te willen leren. Dit wil ik oppakken met een nieuwe studie, mits de mogelijkheden er zijn.
 • Een ‘gezond’ sociaal leven opbouwen 
  Nu is mijn sociale kring nog heeel klein. Dat zal waarschijnlijk niet binnen no-time veranderd zijn, maar uiteindelijk is dat wel mijn ideaalbeeld. Het liefst wil ik een paar goede vriendinnen, waar beide achterstaan, in plaats van heel veel mensen kennen, maar geen enkele echt goede vriend. Iets wat nu het geval is. Daar zal ik heel hard voor moeten werken, uit mijn comfort zone moeten stappen. Maar het begint met het beantwoorden van vragen waar ik nu mee zit. Vragen die liggen op de basisschool, waar mijn angsten zijn begonnen. Kleine stapjes zetten is het devies hierbij..

 

Nu ik dit zo teruglees realiseer ik me hoe ‘mooi’ deze doelen en dat ik in tegenstelling tot wat ik dacht, best een goed beeld heb over mijn eigen toekomst. Ik heb gezocht naar wat mij tot het uiterste drijft, mijn passie. Het zou zomaar kunnen zijn dat over een jaar, maand deze doelstellingen weer helemaal anders. Dit komt dan omdat ik die passie nog meer heb gevonden.

 

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.