Dit was mijn 2016

En toen zaten we alweer in de laatste weken van 2016. Cliche maar waar: Het is snel gegaan dit jaar! Ondanks een paar kleine tegenslagen kan ik best tevreden zijn waar ik nu sta. Geen ellendig lang verhaal, maar van elke maand een aantal hoogtepunten, want in 2016 zaten vooral hoogtepunten.

Januari
Als ik januari teruglees op facebook word ik niet zo heel gelukkig. Ik zat duidelijk niet lekker in mijn vel. Ondanks vele pogingen van collega’s en bekenden bleef ik in de negatieve sferen hangen. Gelukkig toch nog wat hoogtepuntjes:

 • Ik besloot een middag alleen naar een koffietentje te gaan en daar te genieten met een warme kop chocolademelk en een goed boek wat me heel goed heeft gedaan.
 • Om al die chaos in het hoofd wat te minderen las ik heel veel in januari. Geloof dat er wel 5 boeken doorheen zijn gegaan.

Februari
Ook februari was niet echt succesvol.. Wat een gezeur zeg! Blijkbaar had ik alles niet zo goed onder controle. Ziek, veel ziek, veel chaos in mijn hoofd en meer downs dan ups. Maar gelukkig waren er ook fijne dingen:

 • Veel fijne zaterdagen bij Tempo gehad. Het 1e werd kampioen en de D3 speelde mooie wedstrijden
 • Ik deed een fotoshoot, niet echt mijn ding, maar met het resultaat ben ik echt wel tevreden. Misschien moet ik de foto’s toch maar eens gaan inlijsten en ophangen

foto van Manon Bouman.

Maart
In maart, de maand waarin de lente langzaam zijn intrede doet begon ik ook weer wat te ontdooien. Op een paar momenten na had ik een prima maand, zonder teveel bijzondere dingen. Wat waren dan de twee hoogtepunten?

 • We hadden een fantastische dag met de bijenbrigade in Wolvega! Het was het ritje van bijna 3 uur meer dan waard.
 • Ik besloot weer lekker te gaan sporten, vond er plezier in en zag snel resultaat.

April
Ook april begon net zoals maart met ziek zijn. Bah! Gelukkig in april meer hoogte, dan dieptepunten. Eindelijk! #5

 • De Ziggodome korfbal finale!
 • Eindelijk ging ik wat aan mijn nagels laten doen
 • Ik was 3 dagen in Berlijn en daar heb ik van genoten!

foto van Janke Vd M.

Mei
Mei is mijn favoriete maand. Ik ben jarig, de zon schijnt vaker. Reden genoeg om blij te zijn..

 • Op mijn verjaardag lag ik in de tuin, in bikini! Dat is niet vaak gebeurd
 • Pinksteren bij Tempo was weer een feestje
 • Meer positieve dan negatieve berichten op facebook!

Juni

 • Opnieuw een dag met de bijenbrigade, dit keer in Tilburg!
 • Voor het eerst mee als leiding tijdens het Tempo-kamp.

Juli

 • Laatste werkweek op school. Ups en downs, maar heel veel geleerd.
 • het ABSOLUTE hoogtepunt van 2016: mijn Interrailtrip. Nog steeds vertel ik vol trots over deze mooie reis.

AugustusĀ 

 • Ook augustus bestond voor een groot deel uit mijn Interrail vakantie. Wat word ik blij als ik daaraan terugdenk.

 

foto van Manon Bouman.foto van Manon Bouman.

 • Een mooie editie van het Vakantiespel.

 

foto van Manon Bouman.

 

Aan het eind van augustus was ik het positieve gevoel even kwijt. Geen werk, waardoor de verveling en dus het piekeren snel toeslaat. Toch kon ik me er snel weer overheen zetten. Iets wat voorheen echt niet lukte.

September
Weer een aantal afwijzingen van sollicitaties, ook na een aantal gesprekken. Langzaam kroop ik uit het dipje van eind augustus. Tussendoor genoot ik net als heel Nederland van het mooie zomerweer.

 • Gestart met een nieuw Tempo-seizoen. Opnieuw de D3: een gezellig groepje kids die heel snel een team geworden zijn.

foto van Manon Bouman.

 

 • Tempo bestaat 60 jaar en dat vierden we met een mooi weekend.

foto van Manon Bouman.

Oktober
Een maand waarin ik heel veel nieuwe recepten uit heb geprobeerd, waarvan een aantal nu elke week op het menu staan. Ik werkte veel op de BSO en solliciteerde er rustig op door. Verder:

 • Ik ontdekte Gilmore Girls op Netflix. Heerlijk… !
 • Ik schoot een paar mooie herfstplaatjes.

foto van Manon Bouman.

November
It’s time for a change! Na een heel prettig sollicitatiegesprek en 2 fijne meeloopdagen werd ik aangenomen op een hele leuke school in Heemstede. Een verandering waar ik tot op de dag van vandaag nog heel blij mee ben. Een nieuw onderwijsconcept, een fijn team en leuke kids maken dat ik met veel plezier elke dag om 5.15 op sta.

 • Deze lach staat steeds vaker op mijn gezicht!

foto van Manon Bouman.

December
De laatste maand van het jaar en tot nu toe verloopt deze rustig. Helaas ben ik ook niet aan de buikgriep ontkomen, maar gelukkig was ik er ook net zo snel weer vanaf. Mijn nieuwe baan doet heel veel goeds en ik zit prima in mijn vel. Afgelopen donderdag kreeg ik het mooiste compliment wat ik kan krijgen (als je mijn geschiedenis weet): ‘Dat mijn positiviteit een sterke eigenschap is’. Met dit compliment op zak begon ik mijn vakantie ondanks de buikgriep heel goed. Het voelt alsof ik al ja-ren op deze school werk en toch is dat pas 5-6 weken. Nu lekker van de feestdagen en vakantie genieten.

Er komt nog een blog met alle lessen die ik dit jaar heb geleerd, maar ik kan nu al zeggen dat 2016 een mooi jaar was. Voor een ieder die hier aan bijgedragen heeft: MERCI!

 

Liefs, ManonĀ 

 

 

You may also like

1 reactie

 1. Ik kwam toevallig op jouw blog terecht

  Ik ben coach

  Hierbij een paar tips die jou leven enorm positief kunnen veranderen.

  Wat je denkt is wat je word

  Leer je positief te denken dan krijg je positieve resultaten

  Jij hebt heel veel talent om met mensen, kinderen om te gaan

  Jij hebt heel veel talent in jouzelf zitten

  Geloof niet wat andere negatief over je zeggen

  Kijk les Brown

  Lees het boek de kracht van positief denken

  Jij bent uniek

  Schrijf elke
  Dag 10 punten op waar je trots op jezelf bent

  Schrijf elke dag 10 punten op waar je dankbaar voor bent

  Alles wat je aandacht geeft groeit

  Richt je op positieve zaken

  Jij bent jong en hebt alles in huis om al jouw dromen te verwezenlijken,

  Alle tegenslagen zijn lessen om je sterker te maken en beter te maken

  Heel vee overvloedige zegeningen gewenst

  Iets over mijzelf
  Ik heb 5 verslavingen overwonnen
  Ik heb 5 angsten overwonnen
  Ik heb 5 gigantische dromen verwezenlijkt en keef na 30 in mijn droom

  Als ik dat kan, kun jij het zeker.

  Everything is possible For a willing hart

  Succes en geniet van de weg
  Hartger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.