Bullet journal ’17 | Wat, hoe, wanneer

Het nieuwe jaar is eindelijk begonnen. Niet dat ik er nou met smart op heb gewacht, maar op de een of andere manier kan je weer fris en fruitig beginnen en heb ik alles weer goed op een rijtje staan. Om me daarbij een klein handje te helpen ben ik zondag gestart met een bullet journal. Nog nooit van gehoord? Lees dan snel verder..


Zoals je misschien weet ben ik dol op lijstjes. Overal in mijn kamer liggen lijstjes. Op m’n computer staan er een paar (weekmenu, inkomsten/uitgaven), ik heb heeel veel notitieboekjes, daarnaast nog een agenda. Kortom: heel veel lijstjes. Een bullet journal is een perfect systeem om al die lijstjes te organiseren.  Het schrijven van lijstjes geeft mij altijd meer voldoening (omdat je het daarna kunt afstrepen) dan alle digitale apps. Toch zijn al die papieren wat onhandig. Vandaar een bullet journal. Dit kun je helemaal naar eigen wens indelen, inkleuren, opschrijven etc. etc.
Welk boekje gebruik ik dan? Mijn agenda is een moleskine. Die stijl bevalt me wel en dus besloot ik op zoek te gaan naar iets soortgelijks. Een boekje met lijntjes vond ik niet mooi, omdat ik ook wil tekenen in mijn bullet journal. Na een zoektocht kwam ik uit op ‘dotpainting’. De puntjes ‘dots’ zorgen ervoor dat je een mooie basis hebt om te beginnen. Bij de boekenwinkel zag ik gelijk een mooi boekje waar ik in kan beginnen. Ik zou ik niet zijn als ik niet helemaal tevreden ben met het boekje. Eigenlijk heb ik net een slag groter nodig, zodat ik wat meer ruimte heb. Voor een 1e bullet journal is dat niet erg.

Waar ga ik mijn bullet journal voor gebruiken?
Een van de dingen waar ik meer wil op gaan letten is dat ik bewustere keuzes maak in alles. Waarom maak ik bepaalde keuzes? Waarom en waarvoor ga ik nu starten met een bullet journal. Om je zomaar in een bullet journal te storten is geen goed plan. Je ziet door de bomen het bos niet meer, terwijl het juist iets moet zijn waar je al je informatie kan ordenen. In mijn bullet journal ga ik voornamelijk mijn ‘prive’ zaken zetten. Zo heb ik onder andere de volgende pagina’s gemaakt:

 
– Keys 
Heel handig om in het gehele boekje dezelfde stijl te houden wat betreft afvinken

dsc_1147
– Weight loss pagina
– Books read in 2016 
Hier maak ik een lijst met alle boeken die ik in 2017 ga lezen
– Mood tracker
Op deze pagina kan ik mijn ‘mood’ van elke dag bijhouden.

dsc_1148
Mijn eeuwige strijd tegen de kilo’s
– Monthly spread 
Op mijn monthly spread staat een overzicht van de maand, een mooie quote, de verjaardagen deze maand en mijn doelen voor januari.

dsc_1150dsc_1151
– Gratitude log
Elke dag opschrijven waar je dankbaar voor bent is altijd een goed idee.

dsc_1152
– January tracker 
Dit vond ik zo leuk om te zien op youtube en pinterest. In je january tracker kan je een aantal dingen die je elke dag doet bijhouden.

dsc_1153
– Sleep log
Heel simpel: het bijhouden van de uren die je slaapt. Doel is om elke dag minstens 7,5 uur te halen. Op die manier kan ik mijn werkdag met frisse moed beginnen.
– Blog ideas
Bloggen blijf ik leuk vinden om te doen en inmiddels heb ik weer wat inspiratie. Ik heb afgesproken dat ik geen verwachtingen heb bij het bloggen. Ik vind schrijven leuk om te doen en hier heb ik mijn eigen plekje waar ik dat kan doen.
– Daily spread
Ook deze is weer zo leuk. Dit is echt een pagina waar je overzichtelijke to do lijstjes kan maken en die je verder kan opvullen met leuke doodles.

 

dsc_1154

 
Dit zijn eigenlijk alle privé zaken. Er zijn nog veel meer pagina’s, maar ik wil eens beginnen met dit en kijken in hoeverre ik dit kan bijhouden. Naast een bullet journal gebruik ik ook nog mijn agenda. Deze is ook van moleskine en gebruik ik voornamelijk voor schoolafspraken (die ook in een digitale agenda staan, maar papier werkt voor mij het beste). Voor school heb ik ook nog een apart notitieboekje waarin ik allerlei ideeën kan opschrijven en to do lijstjes in kan maken.

Naast deze 3 boekjes heb ik heel bewust gekozen om ook weer te gaan schrijven in een dagboek. Hierin kan ik mijn soms nogal vage hersenspinsels kwijt en hoef ik daar verder niemand mee lastig te vallen
Je kan een bullet journal invullen zoals JIJ wilt, daarmee is het echt jouw persoonlijke boekje. Omdat ik niet echt een held ben in tekenen waren de eerste paar lijnen een drama en wilde ik dit het liefst direct uitgummen/wegscheuren. Hallo perfectionisme. Toch heb ik dat heel bewust niet gedaan. Juist omdat het MIJN boekje is. Aan niemand hoef ik iets te bewijzen, waarom zou het dan perfect zijn? Met die gedachte ging ik vrolijk verder en werd ik met de minuut meer enthousiast en lukte er gelijk veel meer Pinterest en youtube gebruik ik als inspiratiebron en de ideeën daar zijn eindeloos. Ik gebruik verder een gewone fineliner van de Hema, een potlood, gum, geodriehoek, brushpennen van edding en stabilo’s.

 

Naast dat het dus best wat werk is om al die pagina’s te maken is het vooral een moment van me-time. Een muziekje op en gaan. Verbaas jezelf en breng je ‘drukke’ bestaan wat meer op orde : )

 

dsc_1145dsc_1149

 

dsc_1156

Liefs, Manon 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.