Hoe ik van 2017 een geslaagd jaar ga maken?

Goede voornemens wil ik het niet noemen, maar zo aan het begin van het nieuwe jaar heb ik altijd wel een lijstje in mijn hoofd met dingen die ik anders wil gaan doen. De dingen waardoor het nieuwe jaar een geslaagd jaar wordt. Want uiteindelijk moet je voor een feestje zelf de slingers op hangen. En als je op orde hebt hoe je die slingers wilt gaan ophangen, moet het goed komen. Dus bij deze, lees je mee?

 

 1. Weer meer boeken gaan lezen. 
  Afgelopen jaar las ik maar liefst 30 boeken. Daar wil ik overheen, want ik ben dol op lezen. Eenmaal in een boek is het moeilijk om te stoppen. Een goede verslaving Ik daag mezelf uit om dit jaar voor 40 boeken te gaan. Dit jaar heb ik namelijk best wat leesdipjes gehad, die niet nodig zijn.
 2. Elke maand een review van een boek schrijven.
  Van veel mensen om me heen hoor ik dat de boekreviews goed in de smaak vallen. Daar wil ik dus zeker mee doorgaan, maar dan wil ik wel een kwalitatief betere review schrijven die iets meer structuur heeft. Een mooie uitdaging.
 3. Geen onnodige uitgaven. 
  Ik heb er een handje van om elke week wel iets voor mezelf te kopen, wat eigenlijk niet nodig is. Op dit moment ben ik op een punt gekomen in mijn leven dat ik echt wat meer op de ‘centjes’ moet gaan letten en bewustere keuzes moet gaan maken. Elke maand wil ik daarom proberen om 150 euro te besparen en per week niet meer dan 50 euro uit te geven. Mijn salaris geeft me eindelijk de mogelijkheid om dit ook waar te gaan maken.
 4. Mijzelf blijven concentreren op 1 taak.
  Focus is iets wat ik altijd al moeilijk heb gevonden. Lang naar een tv-programma kijken? Mij niet gezien? Doorspoelen tijdens een serie? Jazeker. Tijdens het schrijven van deze blog mijn telefoon minstens 3x pakken. Absoluut. Dit is iets waar ik echt aan wil gaan werken. Telefoon uit of weg tijdens belangrijke taken. Zo kan ik dingen veel sneller afhandelen en heb ik meer tijd over.
 5. Vaker creatief bezig zijn.
  Sinds een paar weken ben ik verslaafd aan ‘handletteren’ en aan mijn ‘bullet journal’. Eigenlijk kan ik niet zoveel als het om knutselen etc. gaat, maar dit zijn beide dingen die iedereen kan. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Mijn brushpennen zijn favoriet, pinterest is nu echt mijn startpagina en staat vol met leuke ideetjes. En het leuk van alles? Je hoeft er geen uren mee bezig te zijn om resultaat te zien. Wanneer ik met een haakwerkje bezig was, was mijn concentratie ver te zoeken (zie punt 4) en was ik snel afgehaakt. Dit blijft leuk en is niet erg als je het een paar dagen niet doet. Niet dat ik dit niet van plan ben, want het is veel te leuk.
 6. Goed voor mezelf blijven zorgen
  Omdat ik 4 dagen in de week om 5 uur opsta is het van GROOT belang dat ik goed voor mezelf blijf zorgen. Wanneer ik dit niet doe, is die wekker om 5 uur een hel, ben ik vaker ziek dan ik zou willen en ben ik vooral niet te genieten. Hoe ga ik dan goed voor mezelf zorgen? Om te beginnen mezelf voeden met gezond voedsel waar ik blij van word: salades, bonen, meer groenten, genoeg fruit, meer vega en minder chips, chocola en brood, meer variëren. En daarnaast: genoeg drinken, op tijd (21.00/21.30) naar bed, genoeg ontspanning, minstens 30 minuten op een dag buiten en als mijn benen een beetje meewerken 3x in de week sporten. De rest komt vanzelf.
 7. Twee reizen maken 
  Londen staat op de planning voor de meivakantie en daarnaast wil ik in de zomer door 2 weken door Spanje reizen met de trein: Barca, Sevilla, Cordoba, Ronda staan hoog op mijn lijstje. Enige nadeel is dat de treinreis heen- en terug vrij lang is. Of zal ik eindelijk in een vliegtuig stappen in 2017? Be continued…
 8. Een Macbook kopen 
  Mijn huidige laptop (een Packard bell) stamt uit 2011 en is nu bijna 5 jaar oud. Zo lang heb ik het nog nooit uitgehouden met een laptop, maar inmiddels is hij aan het einde van z’n latijn. Heel logisch ook. Een macbook staat dan ook al lang op mijn verlanglijstje. En het lijkt er op dat ik deze snel in mijn bezit kan hebben.
 9. Meer in mijn dagboek schrijven
  Zodat ik jullie niet met al mijn negatieve hersenspinsels hoef lastig te vallen. Toegegeven: het gebeurt niet heel vaak meer dat ik een mental breakdown heb, maar ze zijn er nog wel. Dat is ok, zoals ik al eerder schreef. Schrijven in mijn dagboek helpt net zo goed om mijn hoofd weer op orde te krijgen. Kan ik me hier bezig houden met de leuke dingen

 

foto van Manon Bouman.

 

Daarnaast zijn er altijd grote dromen, maar die passen niet in dit lijstje. Dit lijstje is haalbaar en realistisch. Binnen een jaar een stabiele sociale kring opbouwen niet (dat is wel gebleken). Voor binnen een jaar m’n eigen huisje hebben geld eigenlijk hetzelde. Het zou zomaar kunnen dat dit gaat gebeuren, daar ben ik van overtuigd, maar ik weet niet wanneer.

Op een mooi 2017!

Liefs, 
Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.