Waar word ik rustig van?

De laatste tijd merk ik dat een hele goede periode met veel rust in 1 moment voorbij kan zijn, waardoor er weer een hoop onrust in mij zit. Mijn dagen worden steeds voller wat ik heel leuk vind, maar ik merk wel dat ik weer snel moe ben. Omdat het van helemaal niets in de week naar een volle week is gegaan! Vroeger zou ik dat de hele wereld in detail laten weten, langzaam ben ik dat gaan minderen en op zoek aan het gaan naar activiteiten die zorgen voor rust in mijn hoofd. Nog steeds vind ik het fijn om aan iemand te vertellen wat er aan de hand is, maar ik probeer erachter te komen wanneer bij iemand een grens bereikt is. Dat is nog heel moeilijk, maar hierin ga ik vooruit.

Waar ik 1,5 jaar geleden nog niet kon ontspannen bij het kijken van een stukje film is er een mooie lijst waar ik uit kan kiezen:

– een kopje thee
– mijn kamer opruimen, hoe minder rommel, hoe rustiger het in mijn hoofd is
– kleuren in een kleurboek voor volwassenen
– haken staat momenteel absoluut op 1!
– buiten een rondje lopen
– foto’s maken
– badderen
– bekijken van quotes
– lezen
– schrijven
– Hardlopen

Dit deed ik vanavond. Ik voelde een lichtelijke stress bij mijn moeder, waardoor mijn gedachten weer helemaal de verkeerde kant op begon te gaan (onrust). Na mijn werk had ik chips bij de supermarkt gehaald, maar daar had ik eigenlijk gelijk spijt van. Mijn morningrun die ik had overgeslagen (en vervolgens voor op m’n kop heb gekregen, hihi!) heb ik verplaatst naar de avond. Het was heerlijk en mijn hoofd was leeg. Vervolgens heb ik me toch naar die zak chips vergrepen. Hoe dit komt weet ik niet. Misschien omdat er een drukke periode aankomt met de Sinterklaasactiviteiten, maar waar ik (vraag me niet waarom) ook lichtelijk gespannen voor ben. Ik hoop met het tikken van dit berichtje dat ik deze onzingedachte uit mijn hoofd haal.

– Gezond eten geeft mij dan wel weer heel veel rust. Gewoon volhouden dus!
– Een goede nachtrust, logisch!
– Lezen van blogs
– Koken en nieuwe recepten uitproberen
– De glimlach van een kind!
– Muziek
– Geurkaarsen

Toch weer lekker om dit getypt te hebben zo vlak voor het slapen! Morgen staat mijn wekker om 6.00 om 1,5 uur VSO te draaien op een nieuwe locatie. Spannend, want openen is niet mijn ding. Maar die 1,5 uur op een heel mensenleven overleven we ook wel!

Nog een mooie quote ter afsluiting:

 

download (10)

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.