Reisdromen en vliegangst.. ?

Reisdromen, iedereen heeft ze. Nadat ik twee jaar geleden in het reiswereldje ben gestapt heb ik ze ook. Voorlopig heb ik er echt het geld nog niet voor, maar dromen mag altijd. Gelukkig kan ik al heel wat van de wereldkaart afstrepen: Belgie, Berlijn, Praag, Londen, Wenen, Ljubljana, Kroatie, Florence, Pisa, Lucca, Siena, het Gardameer, veel plekjes in Frankijk, de Costa Brava in Spanje, Bosnie inclusief het prachtige, indrukwekkende Sarajevo, Luxemburg, Zwitserland.

Toch zijn dit landen en steden in Europa, die ik allemaal per auto, bus, trein of boot heb afgelegd. Allen kosten me veel meer tijd, maar de trein heeft me ook mooie gesprekken opgeleverd met mensen die ik in het normale leven nooit zou aanspreken. Waarom dan geen vliegtuig? Dat heeft meerdere redenen:

Hoogte | opstijgen en het hellinggevoel | bochten | dalen lijkt me dan een stuk minder eng, dan ga je naar beneden | tja en de angst voor een crash, maar dat kan ik wel relativeren: als het gebeurd, gebeurd het.  Dus degene die mij hier vanaf kan helpen in een HELD!

Toch heb ik grote dromen wat reizen betreft. De programma’s van Floortje Dessing en 3 op reis inspireren me ALTIJD. Dromen mag, en groot dromen mag zeker. Wie weet welke dromen er uit gaan komen.

 

 


New York, Washington, LA, San Fransisco, Miami, Chicago en zo kunnen we wel even doorgaan. Het lijkt me heerlijk om in zo’n grote stad rond te lopen tussen alle Amerikanen en toeristen. Om tussen de grote wolkenkrabbers te staan, het vrijheidsbeeld te bekijken etc.

 

Afbeeldingsresultaat voor new york

 


Na seizoen 11 van Wie is de Mol ben ik verliefd geworden op deze twee Zuid-Amerikaanse kleine landen met hun zwarte stranden, typische dorpjes en prachtige natuur.

 

Afbeeldingsresultaat voor nicaragua


Parelwitte stranden, mooie uitgestrekte uitzichten in de prachtige natuur, mooie steden. Wie wil dat nou niet?

Afbeeldingsresultaat voor nieuw zeeland

 

Iets dichter bij huis, maar ook hier is toch echt een vliegtuig voor nodig. Ook hier dankzij Wie is de mol lyrisch over geworden. Hoewel ik heel erg van de drukte van een stad hou kan ik ook enorm genieten van rust. En rust vind je wel in IJsland.

Afbeeldingsresultaat voor ijsland

 


Gelukkig zijn er ook dichterbij prachtige steden te bezoeken. Kopenhagen, Lissabon, Ronda, Sevilla, Malaga, Madrid, Athene, maar ook Brugge, Gent, Antwerpen en Parijs zijn zeker een bezoekje waard.

 

Voorlopig blijven het dromen, maar dromen is fijn en zonder droom kun je nergens beginnen

 

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.