10 redenen waarom ik zo blij wordt van Gilmore Girls!

Gilmore Girls, alleen al van de intro wordt ik heel blij. Jarenlang wist ik niets van deze serie.. Hoe dan? Na 5 minuten in de Pilot aflevering zat ik er al helemaal in en vanaf september heb ik alle 7! seizoenen van 22 afleveringen gezien. In totaal dus: 154 afleveringen! Een record. Heel blij werd ik dan ook toen net nadat ik begonnen was met kijken het vervolg binnenkort zou uitkomen. Zeven seizoenen lang heb ik genoten van Rory en Lorelei en in deze blog ga ik je vertellen waarom…

 

  1. Als eerste dus de intro. De gedachten gaan gelijk op nul. Een mooi begin van een avondje bingewatchen

 

2. Rory en Lorelei! Echt mijn grootste wens is om ooit zo’n moeder-dochter relatie te hebben. Door het relatief kleine leeftijdsverschil zijn het naast moeder-dochter ook nog eens beste vriendinnen. De grapjes die ze maken de gehele aflevering door zijn hilarisch.

3. De dialogen in deze serie zijn scherp en gaan vooral op hoog tempo. Ik heb me afgevraagd hoe ze zo snel kunnen praten 

4. Alle karakters zijn perfect gecast en hebben iets authentieks en ik ben van allemaal gaan houden.. Lorelei, Rory, Luke, Kirk (wie dat personage heeft bedacht is een held!), de vriendjes van Rory: Dean, Logan en Jess, Taylor met z’n gekke ideeen, miss Patty, Sookie, Jackson en laten we Michel niet vergeten. Om allemaal heb ik zo hard gelachen dat ik maar door bleef kijken.

5. Net als op Bluebell in Hart of Dixie ben ik verliefd geworden op Stars Hallow. Een authentiek stadje met een centraal plein waarin je alles kan vinden. Lukes en Doosey’s komen regelmatig voorbij. Maar ook de townmeetings zijn hilarisch, maar dan ook echt. Hulde aan de schrijvers!

6. Een favoriet personage kan ik eigenlijk niet opnoemen, maar als ik toch moet kiezen ga ik voor Lorelei. Ze wordt zo neergezet dat zowel haar sterke kanten (de zorg voor Rory) als de zwakke (onhandigheid) goed in beeld worden gebracht en wat haar dus zo sterk maakt. Iedereen in Stars Hallow houdt van haar en dat is goed terug te zien in de allerlaatste aflevering van seizoen 7.

7. De friday night dinners zijn ook weer zoiets waar ik van kan genieten. De scherpe gesprekken tussen Emily en Lorelei. Continu veranderend van onderwerp elkaar wijzen op zwakheden. Helaas heel herkenbaar..

8. Kun je je een leven zonder gezondheidsfreaks nog voorstellen? Ik niet, en ik ben er soms zelf net zo een met alle goede bedoelingen, maar Rory en Lorelei laten zien dat je prima kunt leven (alhoewel ik daar mijn twijfels over heb) van een lege koelkast en elke dag een afhaalmaaltijd. Net als al die films die ze kijken en boeken die Rory leest. Heerlijk, je duikt echt even terug naar de tijd waarin iedereen zich niet zo druk maakte.

Is er dan ook nog iets wat NIET leuk is aan Gilmore Girls?
Jazeker, de laatste 4 woorden. Hoe kan je zo een serie eindigen? Er MOET een vervolg komen! I’m in

Afbeeldingsresultaat voor gilmore girls cast

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.