Weekly Favourites #1

Favourite time of the week: Sleeping time 

2017-01-19 15.27.26

Dit was niet echt mijn week. Niet geheel fit, lamlendig, beetje uit mn hum. Op woensdagmiddag heb ik dus weer eens mijn bed opgezocht om wat extra uurtjes slaap te pakken. Ook de rest van de avonden lag ik er voor 20.30 in. Soms heb je van die weken. Kan iedereen gebeuren. Ik ligt er gelukkig niet meer zo snel wakker van.

Favourite new gadget: MacBook Air ’13

2017-01-26 19.21.20

Al jaren wil ik een nieuwe laptop, maar liet mijn budget dit niet toe. In de tussentijd heb ik rustig rondgekeken en uiteindelijk dit prachtige exemplaar kunnen kopen. Nog een mooie korting kunnen scoren. Dank je wel Apple en Mediamarkt. Het overschakelen tussen Windows en Apple kostte me misschien een uurtje en nu ben ik heel blij met mijn snelle en veel gebruiksvriendelijkere macbook.

Favourite teaching moment: waardering voor je werk.

2017-01-24 10.55.28

Knutselen voor mijn werk. Fijn om zo mijn talent in te kunnen zetten. Leermiddelen maken vind ik heel leuk om te doen. Ik raak er zelf enthousiast van om het te gebruiken en de leerlingen zijn ook dolenthousiast wanneer er nieuwe spelletjes de klas in komen. Deze week had ik splitshuisjes gemaakt. Vol enthousiasme gingen de leerlingen aan de slag en dat geeft voldoening. Ook leuk om te zien hoe 8 verschillende kinderen de spitshuisjes elk op een andere manier aanpakken en toch allemaal tot de juiste antwoorden komen. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden!

Favourite TV program: DREAM SCHOOL 

2017-01-27 20.49.12

Wat een goed programma! Ik vraag me elke keer weer af hoe het komt dat zulke prachtige kinderen vol talent en inzicht het zichzelf zo moeilijk maken. Je ziet foto’s voorbij komen van toen de jongeren in groep 2-3 zaten en dan kan ik me niet voorstellen hoe ze er nu bijlopen. Zulke leuke koppies. Ik hoop dat ze door deze 3 weken nieuwe inzichten krijgen. Bij een aantal wordt dat heel moeilijk. Neem een Demi. Zo’n mooie meid, maar zo onzeker. Keert zich tegen iedereen af, terwijl er misschien wel een mooie modellen carrière voor haar in het verschiet lag. Of neem die jongen die bij de beste 10 CITO scores van Nederland belandde, maar op de middelbare school niet te motiveren was en GHB verslaafd raakte. Zo zonde. Of Brahim. Je ziet het verdriet in zijn ogen. Bij een aantal van hen weet ik zeker dat het goed gaat komen, een paar hebben nog een hele lange weg te gaan. DREAM SCHOOL inspireert mij ook. Ik ben dan wel geen leerkracht, maar ik kan als geen ander de leerlingen inspireren om hun dromen waar te maken en er keihard voor te werken. Zoals ik al zei. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.

Favourite thoughts: thinking about dreams 

2017-01-27 23.05.35

Dit ben ik als klein meisje. Nog geen idee wat ik wilde met mijn leven. Zo onzeker als wat, maar ik ben zo blij te zien op de foto’s dat ik toch heb kunnen genieten van het kind zijn. Ook al vond ik heel veel dingen eng. De afgelopen weken ben ik veel aan het nadenken en aan het praten over mijn droom. Mijn droom is hoe je het went of keert nog steeds om leerkracht te worden. Tot vorig jaar had ik die deur eigenlijk keihard dichtgegooid. Mede door mijn behaalde resultaten op de PABO en mede door de emotionele chaos in mijn hoofd. In mijn huidige functie ontdek ik allerlei nieuwe kwaliteiten van mijzelf en keert het zelfvertrouwen terug. Het lijkt erop dat de emotionele chaos in mijn hoofd steeds wat rustiger wordt. Ik heb de dingen goed op een rijtje, ik heb een aantal dingen geaccepteerd en er is rust. Door die rust kan ik die deur die ik keihard heb dichtgegooid weer langzaam opendoen. Kijken naar kansen en mogelijkheden. Ik denk dat ik op het verkeerde moment aan de PABO begonnen ben. In 2011 had ik de boel nog lang niet op orde en wist ik eigenlijk niet waarom ik ‘juf’ wilde worden. Ruimte om cognitieve vaardigheden binnen te laten was er al helemaal niet. Vind je het gek dat het leren van al die toetsen niet wilde lukken. Ook op de middelbare school en het MBO kwam ik niet tot nauwelijks aan leren toe. Er speelde teveel. Ik heb nu het idee dat er ruimte in mijn hoofd is om te gaan leren.

Natuurlijk heb ik nog heel veel vragen. Er is een studieschuld, ik kan echt niet in 1x heel goed rekenen. Gelukkig ben ik pas 24, ik moet nog tot mijn 70e werken. Tijd genoeg om uit te vinden hoe ik mijn droom nu wel kan gaan waarmaken.

Zoals je merkt het was een week waarin ik veel heb nagedacht. Positieve gedachten dat wel. Op naar een nieuwe week!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.