Mijn pareltje van de dag….

Er zijn van die momenten.. Dan vliegt er een gevoel van trots en blijdschap over je heen. Zo’n moment had ik vandaag weer. Ik neem jullie mee:

11.15: De kinderen zijn heerlijk aan het werk. Af en toe wordt er gelopen om een spelletje uit de kieskast te pakken, er is af en toe wat gemopper, maar over het algemeen heerst een serene rust. Je ziet de kinderen zwoegen en je ziet de hersens kraken. Zachtjes hoor je de balletjes van het rekenrek, af en toe valt er eens een pen, of schuift een stoel. Heel af en toe loopt er een kind achter je en zegt: ‘juffie, juffie…’ Inmiddels weten de kinderen dat ik daar niet meer op reageer. Ze worden zonder dat ik iets zeg herinnerd aan de afspraak en gaan weer zitten. Even de som overslaan en door met de volgende.

Ik loop heerlijk rond, help waar nodig. Sommen als 56 + 8 moeten worden opgelost. Het getal 8 splitsen in 4 en 4 is nog niet makkelijk. Met hulp van het rekenrek of de getallenlijn zie ik net als gisteren weer lampjes branden. Af en toe kijk ik eens op de gang waar kinderen fijn aan het oefenen zijn met de tafels of iets anders wat ze nog lastig vinden.

11.20: het piepje van de time-timer gaat af. De kinderen weten dat we halverwege het zelfstandig werken even een ‘tussendoortje’ gaan doen. De kinderen maken hun som af en gaan achter hun stoel staan. Ik zoek op youtube het liedje van de koningsspelen. De muziek gaat aan en er wordt lekker meegezongen en gedanst. De kinderen gaan echt even ‘los’. Na al dat harde werken is dat nodig.

De afspraak is dat als het liedje is afgelopen er gewoon weer verder gewerkt wordt. Natuurlijk weet ik dat dit soms wat langer duurt dan jij als juf wilt, maar ik weet dat ik deze groep kan vertrouwen.

Na ongeveer 3 minuten is het liedje afgelopen. Na nog geen 10 seconden is de rust terug en zijn alle kinderen weer gefocust op hun taak. Alsof er niets was gebeurd. Ook ik begin weer aan mijn vaste ronde.. Een gevoel van trots maakt mij meester. Na mijn hulpronde ga ik even zitten om te kijken hoe fijn deze groep aan het werk is.. Puur genieten!

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.