Diary | week 2

Maandag
Maandag begon met het draaien van de voorschoolse opvang. Het opstaan is altijd vervelend, maar ik heb dan nog heel de dag voor me om 8.30 wat voor mij positief is. Om 9.00 moest ik 3 uurtjes schoonmaken. Hierin bleek maar weer wat voor verschillende mensen er zijn en hoe je je elke keer moet aanpassen. Het werk is niet inspirerend, maar de communicatie is vooral leerzaam. Vandaag stond er naast de dagelijkse dingen ook nog een krachttraining op het programma.

 

Voordat ik naar de sportschool bereid ik mijn training voor. Zo voorkom ik dat ik lukraak oefeningen kies. Meestal ga ik voor een circuittraining voor zowel de buikspieren als mijn hele lichaam. Ik kies dan 6 oefeningen voor de buikspieren, die ik elk 3x doe.  De oefeningen voor de rest van mijn lichaam doe ik ook in 3 rondes. Een oefening duurt ongeveer 1 minuut, dus een ronde is 6 minuten. Dat x3 is ongeveer 20 minuten per circuit. Met een warming up- en cooling down ben ik in totaal 45 minuten bezig.

 

Vandaag had ik er zin in en dat was de merken aan de intensiteit. Waar ik normaal wel eens moeite heb ging het nu vlekkeloos. Ik verbaasde me over de uitvoering van de burpees. Met burpees heb ik een haat-liefde verhouding. De oefening is zo goed voor je, maar het kost heel veel energie. Een half jaar geleden had ik nog moeite met de uitvoering. Wanneer ik naar achteren moest springen voor de push-up kon ik alleen maar stappen naar achteren. Nu lukt het springen prima ! TROTS.

Ik was flink aan het zweten met een lekker muziekje op de achtergrond. Na afloop maakte ik banaan-ei pannenkoekjes.
2015-01-05 15.55.49

 

 

 

 

 

 

 

 

Op maandag geef ik altijd training aan de E6 (korfbal). Heerlijk om die fanatieke koppies weer te zien en te merken dat ze zin hebben om te korfballen. Ze vinden winnen leuk, maar wanneer ze een leuke wedstrijd hebben gespeeld of lekker hebben getraind staan de gezichten op lachen. Er zit vooruitgang in het spel, dus hier spreekt een blije trainster.

Vandaag was een drukke dag, want er stond ook nog een vergadering van de spelcommissie op het programma. Dit keer een vergadering met een subcommissie. We hebben alle spelletjes bedacht en dus was het een nuttige, maar ook gezellige vergadering.

Snel mijn bed ingedoken, zodat ik weer fris en fruitig was voor morgen.

 

Dinsdag
De wekker stond op 9.00. Daar was ik blij mee, want 05.45 is toch wel erg vroeg als je dat niet gewend bent. Vandaag wilde ik een rondje gaan hardlopen. Dit heb ik weer helemaal opgepakt en ik haal er nog meer voldoening uit, dan dat ik al deed. Via Google maps maakte ik een mooi rondje en ik kwam op zo’n 7,5 kilometer uit wat prima was. Tijdens het lopen merkte ik al snel dat ik niet in mijn tempo kwam. Meestal gebeurd dat na zo’n 3km, maar nu had ik al enkele wandelpauzes in die eerste 3 kilometers gemaakt. Gelukkig kan ik dat inmiddels vrij snel accepteren. Dan maar een keer een minder rondje. Ik ben onderweg en ben al verder dan een ieder die nog op de bank zit. Ik geniet daardoor ook meer van de omgeving en zie dingen die ik daarvoor nooit zag. Uiteindelijk liep ik 7,35 kilometer in

 

2015-01-06 11.27.22

 

 

Daarna besloot ik om mezelf rust te gunnen op twee manieren. De eerste was BADDEREN! Dit keer heb ik uitgepakt: Kaarsje aan, Licht uit, relaxmuziek en een bruisbal van Lush in bad + een fijn boek om te lezen = ME HAPPY.  Ik ben zelfs nog 2 uurtjes mijn bed ingedoken. Mijn gekke ik had namelijk bedacht dat een uurtje BodyPump ook nog wel in het programma zou passen. Dus in bed kon ik mooi even opladen en mijn spieren wat rust gunnen. Met goede moed vertrok ik naar Fitness 365 waar de nieuwe release vandaag gegeven zou worden. Dat heb ik geweten! Lekker pittig Gelukkig koos ik voor wat lichtere gewichten, anders was het echt killing. Dit keer ben ik niet zo’n fan van de muziek, wat dat betreft was de vorige beter.

Om 20.30 kwam ik uitgeput thuis en ben niet veel later mijn bed ingedoken.

 

Woensdag
Op woensdag maak ik ook altijd schoon in de ochtend. Dit keer bij een heel leuk adres en de twee uur vlogen om. De komende weken zal ik hier op woensdag zijn. Een vast adres vind ik zelf erg prettig. Zo weet ik precies wat de verwachtingen zijn en wat ik kan verwachten. Daarna heb ik mijn mams geholpen om het huis weer schoon en fris te krijgen.

De laatste tijd heb ik weer moeite met het ontspannen. Om mezelf een boost te geven hierin heb ik 2 tijdschriften (De Healthy You&Happinez) gekocht + het boek Vier plus 1 van Jojo Moyes. Van deze schrijfster heb ik ook het boek ”Voor jou” gelezen en dat boek heeft me zo ontzettend geraakt, dat ik zeer benieuwd ben naar dit boek.

De rest van de middag heb ik niet veel uitgevoerd tot een uur of 17.00. Op woensdag is namelijk mijn favoriete groepsles van de week: Steps! Hierin kan ik steeds meer mijn energie in kwijt. Tevens is dit 1 van de weinige activiteiten in de week waar ik sociaal contact heb. Voor vele niet voor te stellen, maar ik haal zoveel energie uit dit uurtje. Mede dankzij een lief en vooral gezellig sportmaatje!

Thuis maakte ik weer banaan-ei pannenkoeken om vervolgens rond een uur of 22.00 mijn bed in te duiken.

Donderdag
De wekker stond weer vroeg! Om 06.00 dit keer. Alweer voor de VSO. Het is zo lekker als je er eenmaal uit bent en je weet dat je een lange dag hebt waarin je veel kan doen. Vandaag zou ook een dag zijn met een klein bijzonder randje. Na de VSO ging ik namelijk op bezoek bij opa. We zijn hem heeeeeeeeeel lang kwijt geweest, maar daar lijkt nu een eind aan te komen. Iets waar wij in de familie erg blij mee zijn. Omdat er alleen maar slechte producten in zijn koelkast staan zou ik wat boodschapjes voor hem gaan halen.

Ik merkte aan alles dat hij blij was om mij te zien en dat was geheel wederzijds. Hij heeft allemaal gezonde producten in huis en als ‘toetje’ kreeg ik nog 10,- in mijn handen gedrukt. Dit gaf ik natuurlijk in eerste instantie weer terug, maar ik moest het houden. Een glimlach volgde, want zo kende ik hem weer! Vroeger kwamen mijn opa en oma altijd bij ons schoonmaken en legde na afloop 2 euro voor mij en mijn broertje neer. Natuurlijk interesseert het geld me niets, maar het gebaar is mooi!

Onderweg naar huis fietste ik langs het dorp om ingrediënten te halen voor een bananenbrood wat ik zou maken. Deze is erg goed gelukt en zo had ik voor een paar dagen zowel ontbijt als een tussendoortje. Helemaal gezond!

‘s Middags heb ik gezellig gewerkt op de BSO.

Eenmaal thuis besloot ik mezelf weer wat ontspanning te geven. Niets is lekkerder dan een warm bad. Ondanks dat ik deze week al in bad was geweest ging ik nog een keer.  Ik hoef niet te vertellen dat het heel fijn was.

Na het bad op bed de nieuwe aflevering van Wie is de mol gekeken. Ik heb nog geen mol, maar ik heb vooral genoten van de laatste opdracht. Typisch een ‘WIDM’ opdracht. Vanavond was 1 van mijn genietmomentjes in de week en voor deze had ik groot uitgepakt. Ik had een hele Lays XXL zak opgegeten met maar een heel klein beetje spijt na afloop!

Vrijdag
Weer vroeg de wekker voor de VSO samen met een collega. Helaas waren er geen kids, dus kon ik om 8.30 weer huiswaarts keren. Wat doe je dan als je om 9.00 thuis bent? Juist, dan ga je nog een rondje hardlopen. Dus na een uurtje mijn kleren aangetrokken voor een lekkere 5KM. Deze heb ik met 2x wandelen uitgelopen in een nieuw PR onder de 35 minuten:D:D:D:D En dat met de wind!

‘s Middags heb ik thuis wat gerommeld en moest ik nog naar het dorp. Thuis gegeten en daarna richting opa om wat bij hem te brengen. Zo fijn dat het nu weer kan, dat ik er extra van geniet. De vrijdag sloten we af met een verjaardag. Ondanks dat het heel gezellig was kwam ik mezelf behoorlijk tegen. Dat is moeilijk en confronterend op het moment en ik weet nog niet zo goed wat ik er mee moet doen. Rond een uur of 01.00 was ik weer thuis en dook ik mijn bed in.

Zaterdag
Ook nu ging de wekker vroeg, want zaterdag is KORFBALDAG! Altijd leuk en niet vervelend om vroeg op te staan. Helaas nam de E6 de punten niet mee naar Alphen. Dit was best een teleurstelling, omdat we de vorige wedstrijd dik van deze tegenstander wonnen. Nu hadden de kids een off-day. Gelukkig gaan ze prima om met het verlies. Na de korfbal stond er weer een bezoekje aan opa gepland. Zo kom je er nooit, zo kom je er 3 dagen achter elkaar. Samen met mijn moeder hebben we de boel flink aangepakt en dat was hard nodig!

Eigenlijk wilde ik nog gaan sporten, maar ik besloot mezelf rust te geven. Over de avond zullen we het maar niet hebben. Ik was onrustig, behoorlijk onrustig zelfs.

Zondag
Ook zondag was geen beste dag op het hele fijne hardlooprondje na! 9,7 kilometers dit keer. Iets om echt trots op te zijn. Tevens heb ik deze week een liedje ontdekt wat zelfs 2x in mijn afspeellijst staat om me door het rondje heen te slepen: Galantis – Runaway (U and I)

 

 

‘s Avonds barstte thuis de bom en vooral ik. De drukke week had een beetje zijn tol geeist. Want hoe rustig de week voor vele zal klinken, was dit voor mij een bijzondere, drukke week!

 

 

Deze blog schrijf ik op maandag en ik merk alweer dat ik schrijven heerlijk vind. Hier moet ik echt wat mee doen, maar wat? Ik weet helemaal niet of het ook goed is wat ik doe. Tips zijn welkom

 

Liefs, Manon

 

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.