Wat neem je mee naar een hardloopwedstrijd?

De afgelopen weken is het stil geweest op mijn blog. Ik zat in een flink dipje en had ook geen zin om te schrijven. Daarom heb ik heel veel andere blogs gelezen en zo heb ik weer wat inspiratie voor een aantal artikelen. Vandaag eentje over wat je meeneemt naar een hardloopwedstrijd. Het lijstje is deels gebaseerd op artikelen van andere, maar grotendeels door eigen ervaringen.

Het fijne van een lijstje is dat je wat meer rust hebt tijdens het inpakken. Vaak ben je (ik zeker) de dag voor de race wat gespannen. Ik raad je dan ook aan om het inpakken de avon van tevoren te doen, zodat op de dag zelf alleen de laatste dingen mee moeten.

Voor mij handig om erbij te pakken bij een volgende race, want ik heb er dit jaar nog zo’n 12 te gaan! En misschien om jullie over te halen om ook je eens aan te melden voor een race, het is zo leuk

2015-02-01 00.11.15

 • Het startbewijs (met bibbits) 
  Simpel: Zonder startbewijs is er geen race. Zelf laat ik het startbewijs altijd tot het laatste moment in de envelop zitten om zo de kans op kreukels te voorkomen. Voor de Acht van Apeldoorn koos ik Bibbits om mijn startbewijs te bevestigen aan mijn vest. Dit zijn magneetjes i.p.v. veiligheidsspelden. Ik zat een beetje ermee te klooien en er is 1 magneetje gesneuveld, maar de andere 3 voldeden prima. Handige tip voor als je geen gaatjes in je mooie hardloopkleren wilt. Het startbewijs bevestig ik de avond van tevoren al aan mijn t-shirt.
 • Hardloopschoenen + kleren 
  Afhankelijk van de weersomstandigheden met hoeveel kleding je loopt. 1 februari was het vrij fris en koos ik voor het drie lagen systeem: hempje (gewoon van katoen), hardloopt-shirt met lange mouwen en een hardloopjack + een lange tight, Onderweg droeg ik daar nog een lange joggingsbroek en een oud vest.
 • Geld en sleutels 
  Hier moet je even over nadenken en kijken wat voor jou werkt. Neem niet je hele portemonnee en niet je hele sleutelbos mee. Ik had alleen mijn fiets- en huissleutel meegenomen. Deze heb ik tijdens het lopen in mijn borstzakje gedaan. Hetzelfde geld voor pasjes. Neem alleen mee wat je nodig hebt. In mijn geval: OV-kaart, ID en pinpas. Ook deze gingen tijdens het lopen in mijn borstzakje. Onderweg had ik dit alles in een reis make-up tasje. Hier zaten ook wat verzorgingsproducten, elastiekjes, kleingeld en een spiegeltje in. Werkte heel fijn
 • OV route of auto route plannen
  Dit keer moest ik naar Apeldoorn wat best een lange reis is. Omdat ik de NS voor nog geen 1% vertrouw wil ik alles zelf in de hand hebben en besloot ik vroeg weg te gaan. Dit is het best wat je kunt doen. Vaak is er genoeg te beleven in de plaats zelf en de tijd tikt vanzelf weg. Zorg ook dat er voldoende saldo op je OV kaart staat. Dit heb ik 1 dag van tevoren opgeladen.
 • Water
  Vlak voor een race is het belangrijk om goed te drinken. Niet alles net voor de race, maar begin wel al een dag van tevoren met iets meer drinken dan normaal. Zeker als het warm is. Nu had ik 2 flesjes van een halve liter mee. 1 voor voor de race en 1 voor na afloop in de trein.
 • Vuilniszak of regenponcho (bij slecht weer)
  Vooral om je warm te houden. Afgelopen zondag kregen we vlak voor de start een pittig regenbuitje op ons hoofd en wat was ik blij met mijn vuilniszak. Vlak voor de start uit en GO!
 • Vermaak voor in de trein
  Niet teveel en niet teveel van waarde! Een boek, tijdschrift of puzzelboekje
 • Opgeladen telefoon! 
  Heel belangrijk. Je bent toch gauw een dag onderweg. Ik gebruik runkeeper op mijn mobiel, dus heeft daar extra energie voor nodig. Vlak voor Alphen op de terugweg viel mijn telefoon uit. Netjes gedaan dus!
 • IPOD met oordopjes (ook opgeladen)
  Zonder muziek, geen run! Halverwege gaat vaak 1 oortje uit, om het publiek te horen
 • Eten 
  Altijd een banaantje een uur voor de start of een gezonde reep. Daarnaast had ik voor in de trein broodjes meegenomen. Dit werkte prima. Ik had niets voor het avondeten meegenomen en daardoor bij Smullers op het station gegeten. Niet heel best. Beter om dan voor brood te kiezen (of een salade).
 • Petje/zonnebril (in de zomer)
  Geen overbodige luxe!
 • Pleisters 
  Voor noodgevallen
 • Extra setje kleding
  Als je weet dat het met bakken uit de lucht gaat komen is een setje droge kleren fijn om bij je te hebben. Past dit niet, dan zijn droge sokken, ondergoed en BH ook al fijn.
 • Deodorant 
  Voor na afloop om jezelf op te frissen.
 • POSITIVE VIBE 
  Het belangrijkste van alles, zonder positief gevoel geen fijne race. Natuurlijk horen zenuwen erbij, maar zodra die weg zijn probeer te genieten.

 

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.