De redenen waarom ik naar Londen zou willen?

Vorige week schreef ik over het plan om naar Londen te gaan. Inmiddels is dit plan steeds meer concreet geworden en sta ik zelfs op het punt om te boeken. De afgelopen week heb ik nagedacht over waarom dit goed voor me zou zijn, naast dat het natuurlijk gewoon LEUK is! Tijdens het schrijven van dit lijstje werd me al snel duidelijk dat deze trip uit mn gedachten halen onmogelijk, dat blijkt uit de volgende opsomming:

– Om voor het eerst sinds 6 a 7 jaar echt op vakantie te gaan.
– Een vakantie waarin ik helemaal zelf kan bepalen wat en wanneer ik wil doen.
– Zodat ik wat zelfredzaamheid kan ontwikkelen.
– Het Engels wat ik op de middelbare school heb gehad is ronduit dramatisch te noemen. Dat ik op mijn examen een 5,4 haalde is nog een wonder. Van de 4 jaar heb ik misschien 2 jaar fatsoenlijk Engels gekregen. Dus een perfecte gelegenheid om wat aan mijn talenkennis te doen.
– Ik kan voor de veilige weg gaan en een hotel boeken, maar kiezen voor de veilige weg past niet in dit reisje, dus dan boek je een hostel. Hierin wordt je eigenlijk gedwongen tot sociaal contact wat voor mij in groepen nog steeds heel moeilijk is. Als dit ook nog eens in een andere taal is, vormt dat helemaal een uitdaging.
– Alleen reizen. Dit heb ik eigenlijk al veeeeeel vaker gedaan door het werken op campings jaren geleden. Hiermee ik heb een behoorlijke hekel aan de NS ontwikkeld, dat ik het nu over een andere boeg gooi. Niemand krijgt mij een vliegtuig in, dus ik kies voor de boot! Ook weer spannend.
– In een andere stad moet ook hardgelopen worden, dus de hardloopkleren gaan mee voor een rondje in Hyde Park.
– Een belangrijke reden is om mezelf te dwingen tot ontspannen. Thuis kom ik hier nooit aan toe. Een boek lezen lukt me bijvoorbeeld maar maximaal 15 minuten. Nu heb ik de kans om 5 dagen volledig te relaxen!
– Daarnaast is het goed om wat van de wereld te zien!
– Uit mijn comfortzone stappen.

Uiteindelijk hoop ik door deze 5 dagen (ik zal op zondagavond vertrekken en op vrijdagochtend weer terugkomen) weer wat sterker te worden.

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.