Happiness Jar 2015

Al een tijdje was ik op zoek naar iets waarmee ik de fijne momenten uit een dag visueel kon maken. Mijn schriftjes werkten niet meer en de happy list ook niet. Daar baalde ik van, want ik merk dat ik zoiets nodig heb om positief te blijven denken als het even wat minder gaat zoals afgelopen zondag. Via facebook heb ik om tips gevraagd en daar kwam wat voorbij wat ik ook al eens ergens anders heb gezien. Een happiness jar, ofwel een pot waarin ik kleine briefjes kan stoppen van fijne momenten. Aan het eind van het jaar kan ik dan terugkijken op al deze mooie momenten.

Dit was het! Ik kocht een pot en ben wat gaan knutselen. Ondertussen bedacht ik me dat ik het aan moest vullen met briefjes waarop complimenten staan. Complimenten die ik aan mijzelf geef, maar ook complimenten die ik van andere mensen krijg. Zo had ik snel 3 categorieën bedacht.

oranje briefjes: Happy moments
groene briefjes: complimenten van andere mensen
blauwe briefjes: complimenten aan mijzelf.

Eigenlijk zoek ik nog een 4e kleur, maar daar ben ik nog niet helemaal over uit.

Vervolgens ben ik met wat lint, papier en bloemetjes gaan freubelen en ontstond er een jar waar ik bij het zien al blij van werd. Briefjes er naast zodat ik snel wat kan pakken en opschrijven.

Hopelijk kan ik hiermee het positieve denken stimuleren. Eens in de zoveel tijd kan ik dan wat briefjes eruit halen om te lezen.

 

2015-03-20 18.27.21         20150320_184621

 

Benieuwd of het ook daadwerkelijk gaat werken!

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.