Londen dag 2 | Gestuntel met kaartlezen, Tower Bridge, Londen Eye, Covent garden en Wicked!

 

Hierbij de 1e dag in Londen zelf en dag 2 van de hele reis zelf.

Enjoy!

Om 9.00 kwam de trein middenin de spits aan. Met mijn koffer zocht ik mijn weg in de underground. Dat was even zoeken, maar al snel vond ik de juiste lijn op weg naar Leicester Square. Daar staat namelijk de officiële  ticketbox voor het theater, waar je in de sale kaartjes kan halen. Eenmaal in de rij, die enorm meeviel hoorde ik achter mij een wel heel bekend taaltje… Nederlanders! Een moeder en haar dochter wilden graag naar Wicked en omdat dit de goedkoopste musical was vandaag, was de keuze snel gemaakt. Je kon daar alleen met cash of creditcard betalen en laat ik nou net niet genoeg geld bij me hebben. Gelukkig mocht ik wat ponden lenen. We kwamen er achter dat we naast elkaar zaten en ‘s avonds zou ik de ponden die ik geleend had weer teruggeven.

Na een rondje op Leicester square, wat niet heel bijzonder was begon de zoektocht naar mijn hotel. Eerst de juiste metrolijn vinden. Mijn hotel stond vlak naast metrostation Southwark, maar het scheen vanaf Waterloo prima lopend te doen zijn. Dat was het ook, maar dan moet je niet Manon heten waar kaartlezen niet haar sterkste kant is en een koffer mee moeten sleuren. 3x was ik een lange straat afgelopen om de juiste afslag naar een andere straat te vinden. Uiteindelijk ben ik 3x te ver doorgelopen. Toen ik de juiste straat had gevonden, was het vervolgens heel makkelijk. Het inchecken verliep soepel en gelukkig kon ik gelijk mijn kamer in. Het vele geld wat ik betaalde was de kamer zeker waard. Een lekker bed, prima douche en veel ruimte! Hier heb ik me opgefrist, mijn koffer uitgepakt en andere kleren aangedaan. Het was zo warm dat mijn korte broek aan kon. Heerlijk!

 

2015-05-11 17.17.10

De volgende bestemming werd de Tower bridge. Dit lag iets verder van de stad en dat zag je aan de prijzen van de metro. De underground had ik na 2 ritjes door. Wat ik jammer vond, is dat je een heel stuk ondergronds moet om bij je volgende platform te komen. Voor de volgende dagen ga ik maar wat meer lopen, Bij de Tower bridge heb ik wat rondjes gelopen. Ik liep wat doelloos rond en wist niet wat mijn volgende plan zou worden. De foto’s waren gemaakt en dat was het dan, dacht ik. Vlak bij was een miniparkje waar ik een paar speltcrackers heb gegeten en door mijn boekje heb gebladerd om te kijken wat ik zou kunnen doen. Het werd de Londen Eye en Covent garden. Voor ik de Londen Eye bereikt had was ik weer een paar keer fout gelopen, maar zelfs daar genoot ik van. De Londen Eye is verder niet heel spannend als je er niet in zit, maar wel leuk om er te zijn geweest!

2015-05-11 13.24.162015-05-11 13.24.472015-05-11 15.06.24

 

 

 

 

 

 

Om 16.00 bereikte ik Covent Garden en wat is dat een heerlijke plek! Het was gezellig druk en ik genoot van de straatartiesten en leuke kraampjes. Bij Jamie Oliver heb ik gegeten en was ik voor 20 pond klaar. Brood vooraf en een pizza als hoofdgerecht. Na zo’n lange dag, zonder lunch kan je daar enorm van genieten.

2015-05-11 16.43.302015-05-11 16.06.382015-05-11 16.20.24

Na nog een rondje op Covent Garden terug naar het hotel om me daar op te frissen. Wicked begon om 19.30 en ik wilde daar rond 18.30 zijn. Om deze tijd had ik ook afgesproken met de Nederlanders die ik vanmorgen tegen kwam. We zijn nog wat winkeltjes ingedoken om vervolgens te genieten van Wicked! De hele avond heb ik genoten.

2015-05-11 18.34.062015-05-11 19.01.01

 

2015-05-11 19.01.14

Eenmaal terug op de hotelkamer merkte ik dat ik behoorlijk moe was. Ik stond immers rond 5.30 naast mijn bed vanmorgen. Na een douche en wat gelezen te hebben vond ik vrij snel dromenland!

Tot morgen,

 

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.