Londen dag 3 | Hardlopen Hyde Park, sightseeing en Jersey Boys!

Dag 3 alweer, veel plezier met het lezen van dit verslag. Met de dag voel ik dat ik zelfverzekerder wordt en groei!

Goedemorgen! Om 7.00 stond ik vol energie naast mijn bedje en konden mijn hardloopkleren aan. Wat?! Ja, ook hardlopen stond op het programma. Gisteren zag ik al om de 3 minuten iemand hardlopend voorbij komen, dat het enorm kriebelde. Dus een banaantje erin, horloge mee en met de metro naar Hyde Park.

Dit keer had ik geen enkel doel, alleen genieten. Hoever, hoe lang en waarheen ik zou lopen zou ik wel zien. Op iedere hoek zit een metrostation. Als ik maar voor 9.30 terug ben om te ontbijten. Voor iemand zoals ik, was dat best lastig, maar het ging me goed af. Geen stress om welke kant je op moet, maar op het laatste moment pas bedenken of je links of rechts wilt gaan en dan maar zien waar je uitkomt. Wat een heerlijk vrij gevoel

Voor mijn verjaardag had ik een hardloophorloge gekregen, die ik vandaag uitprobeerde. Dit was even wennen, maar een stuk praktischer dan de armband voor mijn telefoon.

Na 5,5 km vond ik het genoeg en stopte ik de tijd. Die was niet perfect, maar he: ik had lekker gelopen en de hele tijd genoten. Dat was op dat moment veel meer waard. Ik bedoel: Je moet er maar aan gaan staan om ook dit alleen te doen. Dat doe ik maar wel mooi even!

2015-05-12 08.42.042015-05-12 09.09.06

Daarna snel terug naar het hotel om mezelf te verwennen met een heerlijk ontbijtje. Het plan voor vandaag was Sightseeing:

– Buckingham palace
– Big Ben en Westminster Abby
– Leicester Square
– China Town
– National Gallery
– Camden town

Na het ontbijt heb ik me snel klaargemaakt om te vertrekken naar Buckingham palace voor de wisseling van de wacht. Ik had een goed plekje gevonden en het wachten kon beginnen. Tijdens het wachten verder geschreven in mijn dagboekje en heerlijk mensen gekeken om daarna te genieten van het spektakel. Tot ieders verbazing kwamen er op een gegeven moment twee zwarte auto’s voorbij rijden met in 1 auto Queen Elizabeth, was dat ff mooi meegenomen! Ook vandaag was het weer mooi weer, alleen het waaide iets meer. Niet erg!

2015-05-12 11.02.032015-05-12 11.32.03

 

Op mijn plattegrond zag ik een mooie looproute naar de Big Ben en Westminster Abby. Deze gezellige straat ben ik doorgelopen toen ik bij het prachtige gebouw aankwam. Van alle kanten was het even mooi. Lekker in het zonnetje gezeten om vervolgens te bedenken wat ik vanavond ga doen.

Daar had ik twee keuzes in: Of een avondje alleen op mijn hotelkamer, OF proberen om naar nog een musical te gaan. Veel geld had ik nog niet uitgegeven, dus hup de metro in en naar Leicester Square. Er bleek GEEN rij te staan voor de ticketbox en voor 29 pond had ik een kaartje voor Jersey Boys. YES!

Nu we daar toch in de buurt waren kon een bezoekje aan de M&M store niet ontbreken. De lucht die je na 1 minuut al misselijk maakt was het enige nadeel van een verder heerlijke winkel. Wat lekkers en wat souvenirs meegenomen om vervolgens op weg te gaan naar mijn volgende bestemming.

Dat werd Chinatown wat niet ver van Piccadilly af lag. Eerst heb ik een tijdje bij het centrale pleintje gezeten om van het zonnetje en een speltcracker te genieten om daarna weer door deze heerlijke stad te wandelen. Chinatown was snel gevonden en viel een beetje tegen. Het was heel rustig, dus na een kwartier had ik het wel gezien.

2015-05-12 14.07.372015-05-12 13.53.07

 

De volgende bestemming werd echt iets cultureels, namelijk The National Gallery. Ik heb NIETS met kunst, maar ik vond dat ik het moest zien. Uiteindelijk heb ik me er prima vermaakt en genoten van het gebouw en van een aantal mooie schilderijen waar ik langer dan 3 minuten heb gestaan.

2015-05-12 14.39.582015-05-12 14.41.31

Het mooie gebouw!

2015-05-12 14.52.192015-05-12 14.51.49

2015-05-12 14.47.562015-05-12 14.47.03

 

Ook de binnenkant was de moeite waard.

Naar mijn volgende bezoekje keek ik het meeste uit, omdat ik daar veel goede verhalen over heb gehoord, namelijk: Camden Town.

Alle verhalen bleken waar, wat een heerlijke plek! Een wijkje voor hippies, waar een grote stoffen markt is, waarbij de kraampjes superdicht op elkaar staan. Elk stukje is weer anders, waardoor je in de verbazing blijft vallen.

Het was inmiddels tegen 4 uur en dat was mijn tijd om lekker te gaan dineren. In Camden Town is ook een heel schattig pleintje waar er streetfood uit alle uithoeken van de wereld gerechten worden klaargemaakt. Zelfs de Nederlandse pannenkoeken waren er te vinden. Ik koos voor een crepe met een lekkere smoothie die ik tussen alle toeristen heb opgegeten terwijl ik enorm genoot van de sfeer. Vervolgens was er weer een ander verrassend steegje en een onwijs leuk winkeltje waar allemaal Glow-kleding verkocht werd.

Deze wijk was voor mij absoluut een hoogtepunt!

2015-05-12 16.00.492015-05-12 16.02.02

2015-05-12 16.02.112015-05-12 16.02.55

2015-05-12 16.13.56

Rond 16.45 zocht ik mijn hotel weer op om de schade van de blaar te bekijken. Gister was het begonnen als een kleine, maar inmiddels 3x zo groot geworden. AU! Bij de dichtstbijzijnde Boots blarenpleisters gehaald. Na het checken van social media en mezelf opfrissen wilde ik snel weer de stad in. Op naar de Boots en daarna door naar het theater om te genieten van alweer een prachtige musical. Wat ben ik blij dat ik de keuze voor het theater heb gemaakt. Lekker mijn voetjes over het randje en genieten maar.

2015-05-12 18.46.052015-05-12 19.04.08

Rond 22.30 was ik weer op mijn hotelkamer, en omdat ik hier nauwelijks geweest was, heb ik daar nog zo’n 1,5 uur op bed een serie gekeken en wat lekkers gegeten.

Daarbij nadenkend over de hoeveelheid energie die ik van deze dag heb gekregen en hoe ontzettend trots ik op mezelf ben dat ik dit allemaal doe. Het opent mijn ogen om te zien hoe mooi de wereld buiten Nederland is. En dan heb ik het alleen over Londen! Ik geniet met volle teugen van alles om me heen. Mijn iPod die in Nederland altijd in mijn oren hangt, is nu bijna altijd uit. Ik geniet van het stadsleven, het Britse accent (wat prachtig is), de overvolle metro’s, het links lopen en de enorme vrijheid die ik voel!

Om 00.15 deed ik dan ook zeer tevreden het licht uit.

Liefs, Manon

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.