1000 vragen over jezelf… |2|

Hoe mijn eerste berichtje over de 1000 vragen zijn ontvangen weet ik niet, maar zelf vond ik het erg leuk om in te vullen. Bij deze dan ook deel 2..

1. Wat was je verste reis?
Europa ben ik in elk geval niet uit geweest, waardoor mijn verste reizen Spanje en Bosnie zijn. Overigens wel allemaal met de bus..

2. Aan wie heb je het laatst een kaartje gestuurd?
Dat waren kerstkaarten, daarvoor heb ik een aantal mensen een kaartje gestuurd waar ik iets tegen wilde zeggen. Ik heb gemerkt dat dit enorm gewaardeerd wordt. Zelf vind ik het krijgen van een kaartje ook bijzonder. Al mijn kaartjes bewaar ik dan ook.

3. Kun je jezelf goed vermaken?
Tegenwoordig wel. Nu ik meer in een ritme zit waardaar ik de vrije momenten veel meer. In de periode dat ik alleen maar thuis zat, kon het me niets schelen. Een serie kijken was geen beloning meer, maar iets om de tijd mee te vullen. Nu kan ik er weer enorm van genieten.

4. Op welke momenten van het leven vliegt de tijd?
Tijdens een hele drukke/leuke werkdag, wanneer ik met kids bezig ben op welke manier dan ook en bij leuke dagen waarin ik onder de mensen ben.

5. Wie bewonder je..
Dat weten de personen zelf wel, dat zijn een aantal dezelfde personen naar wie ik een kaartje heb gestuurd.

6. Waarvoor mogen mensen jou altijd wakker maken?
Ha, die verklap ik niet! Ik kan me iets herinneren…

7. Van welke kleine dingen kun je genieten?
Als een leerling op mijn werk of een kind bij de korfbal net een stapje verder is gekomen in zijn ontwikkeling door mijn begeleiding, het ochtendzonnetje, een lach van iemand anders richting mij, tijdens het hardlopen genieten van de natuur en zo zijn er genoeg dingen op te noemen.

8. Wat is je favoriete seizoen?
De lente!

9. Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Zeker weten, daar ben ik afgelopen week nog achter gekomen, maar er zijn zat situaties te bedenken.

10. Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?
Als kind had ik wat moeite met praten, zo kon ik de ‘r’ niet goed uitspreken waardoor ik van Laura – Oja maakte en als ik genoeg had gehad zei ik: ‘noeggehad’. Dit komt regelmatig voorbij…

11. Wat was het beste advies dat iemand je ooit gaf?
Is een werk-gerelateerd advies. Tijdens mijn allereerste stage heeft mijn begeleidster dit opgeschreven. Afgelopen zaterdag kwam ik haar weer tegen en zij kende mijn hele verhaal nog. In het eindverslag schreef ze: ”Probeer altijd bij iedereen (en ook jezelf) de mooie kanten te zien (en aan de mindere te werken), dan kan je zelfs van een ”lastig” kind toch heerlijk genieten.

12. Hoe zie je je toekomst?
In groep 8 kregen we in het klassenboek de vraag: Beschrijf je leven zoals jij denkt dat het is als je 25 bent. Ik schreef: Een huis, kinderen en journalist in het buitenland. Dat gaat niet gebeuren, haha. Uiteindelijk hoop ik op een lieve vriend (geduld is een schone zaak), een fijn huisje of appartement, misschien wel met kinderen, ik heb de marathon uitgelopen, zit heerlijk in mijn vel waarbij ik een stabiel sociaal leven heb, een boek heb geschreven en tot slot een job waarin ik me happy voel. Wat dit dan ook zijn mag

13. Welke kritiek raakte je het meest?
Vorig jaar in groep 8 zei mijn mentor: ”Jouw stem vinden ik en de kinderen heel irritant.” Je kunt je voorstellen dat dit best even aankwam.

14. Waar zou je beroemd mee willen zijn?
Beroemd is een groot woord, maar ik zou een grote inspiratiebron voor vele willen zijn n.a.v. mijn eigen geschreven boek.

15. Wat ligt er op je nachtkastje?
Geurstokjes van rituals, 2 glazen en een tijdschrift of boek.

Zo, dat waren heel wat vragen! Binnenkort deel 3

 

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.