Hello August! Sportieve ambities bijstellen en trainen to be a Strong Viking!

Juli eindigt een beetje in mineur met mijn shin splints die ik nu al HAAT! 3x per dag 20 minuten koelen, 4x per dag fit sportbalsem smeren en niet veel mogen bewegen zorgen ervoor dat mijn sportroutine in 2 weken ineens helemaal anders is. Maandagavond ga ik naar de fysio bij de voetbalvereniging. Ik heb nog maar 1 behandeling die ik vergoed krijg en omdat mijn lieve papa behoorlijk wat contacten heeft kon ik er zo terecht

Rust is het devies, dus voor de maand augustus staan er weinig tot geen kilometers op het programma voor mij. Daar heb ik een week voor nodig om te verwerken. Op instagram volg ik behoorlijk wat hardlopers en ook volg ik een flink aantal blogs waarin ik over hardlopen lees. Als jij dan niet mag is dat K*T. Door augustus laat ik me dus maar verrassen.

 

Nu is die rust wel het belangrijkste, anders blijf je last houden. Ik ben blij dat het me nu treft en niet een paar weken voor de dam tot damloop. Hier heb ik veel zin in. Het geeft me ook rust dat ik die afstand (16,1 km) al 2 keer met gemak heb gelopen. Een goede tijd neerzetten is dan ook het doel niet meer. Als ik augustus rust neem heb ik nog 2,5 week voorbereiding en dat zou genoeg moeten zijn. Ik merk nu ook niet dat ik conditioneel enorme stappen terug zet. Ook denk ik dat het met de halve marathon wel goed moet komen. Daar heb ik mijn ambities op een tijd tussen 2.10 en 2.15 al opzij gezet. Dan wordt het maar 2.20. Uitlopen is het doel.

Dat ik niet kan hardlopen zorgt er wel voor dat ik flink chagrijnig ben en enorm jaloers ben op iedereen wel kan hardlopen. Gisteren heb ik mezelf flink toegesproken en een plan gemaakt om toch lekker te trainen, maar mijn schenen zo min mogelijk te belasten. Ik merk gelukkig al dat de pijn niet erger meer wordt en zelfs een heel klein beetje minder!

Afgelopen woensdag was ik aan het kijken bij de leukste bootcampclub van Alphen! Ik moest nog even naar buiten en besloot mijn sportmaatjes aan te moedigen. Het voelde goed om mijn gezicht te laten zien en we maakten gelijk trainingsplannen voor de Strong Viking. Samen met zo’n 20 mensen van de sportschool gaan we op 25 oktober meedoen aan de Strong Viking. Hier heb ik ontzettend veel zin in. De groep is heel gezellig en we slepen elkaar altijd door die bootcamp heen. Zelfs met 35 graden

Goed, die Strong Viking dus. Gisteren was ik in de sportschool voor wat kleine oefeningen. Daar kwam ik sportmaatjes Jessica en Robin tegen, waarvan Jes al meerdere malen meegedaan. Ze haalden me over om een pull-up (optrekken) en de monkeybars te proberen. Dit ging voor geen meter, dus gelijk een mooi doel gemaakt! De komende weken gaan mijn armspieren flink getraind worden.. Daarbij wat zwemmen en fietstochten, zodat mijn conditie goed blijft.

Gezond eten is daarbij een grote uitdaging, maar moet ook helemaal goed komen!

Ik ben weer iets positiever dan de afgelopen week, gelukkig. Soms is dat even heel moeilijk. Vandaag ook een stuk productiever geweest. Wat ik allemaal heb gedaan lees je morgen in mijn 1e weekverslag. Maandag staat er dan een blog klaar met een overzicht wat ik allemaal heb gegeten deze week

Mocht je willen weten aan wat voor belachelijks ik mee ga doen, check even dit filmpje, deze schijnt er weer in te zitten. Benieuwd wie me over kan halen

 

De rest vind ik gelukkig wel allemaal leuk

Liefs, Manon

 

You may also like

2 reacties

  1. Je gaat die glijbaan echt wel doen! :p Dat gevoel erna, je voelt je onstervelijk! En ik denk dat die booost je heeeeeel goed zal doen. Wat hardlopen en vooral obstacle runs voor mij hebben gedaan is niet te beschrijven. Ik kijk er naar uit dat je straks ook een viking bent. En geloof me, na de viking snap je precies wat ik bedoel… Van mijn vader kreeg ik een mooie quote: always be yourself, unless you can be a viking. Then always be een viking!! Ik hoop dat jij het zelfde gevoel zal krijgen na de viking. ( met de fjord drop;p ). Een obstacle run maakt je op zoveel punten sterker, het is een ervaring die je altijd me je zult mee dragen!

  2. Hey, ik kwam je blog tegen in de ik loop hard groep en ik ga je volgen, leuk! Ik wil eigenlijk ook meedoen met de strong viking, maar heb een paar financiele tegenvallers gehad, dus ik weet nog niet of het wat gaat worden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.