READING | 100 gelukkige dagen – Fausto Brizzi

Voor de zomer wilde ik meer gaan lezen en daar ben ik goed mee bezig! De 3 boeken van Jojo Moyes zijn allemaal uit, zodat ik eindelijk aan dit boek kon beginnen. Over 100 gelukkige dagen had ik al veel gehoord en was dan ook razend benieuwd..

 

2015-07-31 16.00.40

 

Op de achterkant worden de volgende reviews gegeven:

‘In de stijl van Nick Hornby, met veel anekdotes en plezierige uitweidingen.’ LA REPUBLICA

‘Superboek. Dit zou zomaar eens de zomerhit van 2015 kunnen worden!’ WIM KRING, BOEKHANDEL KRINGS – EX BOEKPANELLID DWDDD

Het boek gaat over Lucio die op vroege leeftijd te horen krijgt dat hij een vorm van kanker heeft, een vorm die zich razendsnel heeft ontwikkeld waardoor hij te laat is voor behandeling en daarmee enige kans op genezing. In het eerste deel van het boek stelt hij iedereen die hij kent voor. Zijn ex-vrouw, kinderen, vrienden etc. Daarna wordt toegewerkt naar de dag van de diagnose. Hij geeft zichzelf 100 dagen, 100 dagen welke de gelukkigste van zijn leven moeten worden..

Het duurde best even voordat ik in het boek zat. Voornamelijk door het eerste deel waarin hij alle personages beschrijft. Tegelijkertijd is dat heel fijn, want je begrijpt deze personages daarna een stuk beter. Vanaf de 1e dag dat hij aftelt, tel je met hem mee. Hij probeert zijn vrouw te heroveren nadat hij vreemd ging, vertelt zijn kinderen niets en wilt ze nog van alles leren. Het heroveren van Paola gaat niet zonder slag of stoot en je vraagt je af of het hem zal lukken. Op dag 0 krijg je hier antwoord op…

Het is een bijzonder boek waarin het net lijkt of de hoofdpersoon het aan je voorleest. Ondanks het heftige thema, weet de schrijver veel humor toe te voegen. Wat lastig is, maar in dit boek dus uitstekend gelukt. Hij noemt ‘kanker’ als volgt: mijn vriend Fritz. Ook speelt een donut een grote rol in het boek.. Ja, echt waar

Een aantal mooie uitspraken zijn:
‘Honderd dagen zijn voorbijgevlogen. En vandaag kan ik met zekerheid zeggen: het waren de gelukkigste dagen van mijn leven.”

OF

‘Zet je volledig in voor wat je doet, of dat nu waterpolo is of iets anders. Je moet proberen de beste te zijn op elk gebied. Ook al is dat fruit verkopen.’

Je verwacht van tevoren dat het een boek is waarbij iemand een bucketlist gaat afwerken, maar zo heb ik het niet ervaren. Het boek heeft me aan het denken gezet en weer bewust gemaakt van het feit dat je van elke seconde in het leven moet genieten.

Een mooi boek, die ik zeker iedereen kan aanraden! Nu kan ik ook eindelijk weer de volgende gaan lezen: The Rosie project.

Liefs, Manon

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.