Quote | ”Do more of what makes you really happy!”

 

 

 

 

 

 

Soms heb je van die gesprekken die aan je blijven knagen. Helaas ook wel eens in negatieve zin, maar voornamelijk in positieve zin. Laatst had ik weer zo’n gesprek met iemand waarin deze quote gespreksonderwerp was. Het heeft me doen beseffen om na te denken waar ik ‘echt’ gelukkig van wordt en wat ik dus meer zou moeten doen. Dat zijn dingen die ik op korte termijn kan toepassen, maar dat hoeft niet.. Het klinkt allemaal heel makkelijk, maar het is al goed om te weten waar je echt blij van wordt, omdat JIJ het leuk vind!

 

do-more-of-what-makes-you-happy-ADHD-300x300

Goed, dan zijn jullie natuurlijk benieuwd naar mijn lijstje. Wellicht lijken sommige dingen logisch. Het is voor mij dan ook puur een lijstje om er bewust van te worden

De glimlach van een kind, doet je beseffen dat je leeft..
Dat ik dol ben op kinderen is geen geheim. Het is in de loop der jaren wat afgenomen in enthousiasme, maar ik kan oprecht van kids genieten. Op de BSO vind ik het heerlijk als een kind even komt knuffelen of gewoon zegt dat het zo gezellig is. Dat kan mijn dag helemaal goed maken. Volgende week is het VKS. Naast dat ik in de spelcommissie zit en ik daar mijn taken heb wil ik dit jaar echt even tijd maken om een rondje over het veld te lopen en contact te hebben met de kids. Vooral bij groen/blauw en wit/paars ken ik er heeeeel veel! BSO, stages, korfbal en ga zo maar door. Kinderen die ik in groep 4 in de klas heb gehad en nu in groep 8 zitten en elk jaar een knuffel komen halen. Daar hou ik van. Vorig jaar heb ik er niet genoeg de tijd voor genomen, waar daar echt ruimte voor was. Ik vind het LEUK en het geeft me energie, dus waarom maak ik er niet wat extra energie geeft.

 

Buiten zijn..
Wat vaker naar buiten, frisse lucht en thuiskomen met een blijer gevoel

 

Beginnen aan dat boek…
Nog steeds weet ik niet precies welke richting, maar ik wordt echt gelukkig van schrijven. Het wordt geen zelfbedacht verhaal, tenzij er een geniale ingeving komt, maar ik zit meer te denken aan de titel van mijn blog.

Spontane tripjes
Ineens beslissen om naar het strand te gaan, een weekendje weg (ook al is het alleen), hardlopen in een vreemde omgeving, zomaar op een zaterdagmiddag winkelen of op zondag aan het meer liggen. Dit doe ik steeds vaker en moet ik ook blijven doen, want ik wordt er blij van.

Dromen en dan ook doen
Denk aan die marathon die er gaat komen…

Lezen
Dit gaat goed en wil ik zou houden ook! Ik kan genieten van een goed boek. Thrillers zijn niets voor mij, dan slaap ik niet, maar een  boek met een psychologisch randje vind ik heerlijk. Nu lees ik The Rosie project. Een aanrader.

Iemand anders blij maken..
Door gewoon eens te luisteren naar het verhaal van een ander. Dat is voor mij best een moeilijk klusje, omdat ik vaak niet weet te reageren, maar als het dan lukt en iemand is er blij mee, is mijn dag ook goed.. Ook met het sturen van kaartjes maak je iemand blij

Complimenten krijgen van het andere geslacht..
Deze pas niet helemaal in het rijtje, maar wist niet goed hoe ik het moest vermelden. Twijfelde dan ook even om het te delen, maar ik doet het toch. Het hele afvallen/gezonder leven heeft er ook voor gezorgd dat ik meer opval bij het andere geslacht. En daardoor dat ik het ‘daten’ zowaar misschien ga durven.
Uiteindelijk is dit best wel een lijstje geworden wat te verwachten viel.. De 1e, 4e en laatste zijn wat eye-openers en een fijne reminder waar ik wat mee moet gaan doen.

 

Liefs, Manon

 

 

 

 

You may also like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.