Reading | The Rosie project – Graeme Simsion

Yes, weer een boek uit! Mijn vorige leesverslag werd goed ontvangen, dus tijd voor een nieuwe. Het duurde een tijdje voor ik overtuigd was, maar dankzij het verslag van Annemerel ging ik toch overstag.

 

The Rosie project gaat over een ietwat knullige, autistische man genaamd Don. Don is op zoek naar een vrouw, maar door zijn onhandigheid op sociaal vlak is het nooit verder gekomen dan een eerste date. Hij stelt een vragenlijst op van maar liefst 16 pagina’s lang en hiermee is het Echtgenote project geboren. Samen met zijn vriend Gene vervalt de ene na de andere vrouw. De eisen van Don zijn behoorlijk hoog. Totdat Rosie in beeld komt. Rosie en Don lijken verre van op elkaar en geen van beide ziet een relatie dan ook zitten. Toch klikt het en hebben ze een¬†gemeenschappelijk doel. Rosie is op zoek naar haar vader. Don is docent genetica en wilt Rosie helpen bij deze zoektocht.

Zonder het beide te willen groeien Rosie en Don steeds meer naar elkaar toe. Hierdoor ontstaan onhandige situaties die heel schattig en hilarisch zijn. 1 ding is duidelijk: Rosie verandert het leven van Don!

 

Op www.annemerel.com vond ik ook een fijn lijstje om mee te werken bij het maken van een recensie over een boek.

 

Lachen: JA! Meerdere malen zelfs. Don heeft af en toe geweldige uitspraken en er zijn een aantal hilarische situaties in het boek.
Huilen: Nee
Ergernissen: Zoals altijd duurt het even voordat ik in het verhaal zit, ook hier was dat het geval.
Herkenbaar: Ja, vele weten dat relaties aangaan voor mij een ding is. In vele opzichten herken ik me dan ook in Don. Net zoals de behoefte aan structuur.
Aanrader: JA! Heerlijk luchtig boek, nog fijner is dat er een vervolg is! Het Rosie Effect

 

Eindconclusie:  8/10

Liefs, Manon

You may also like

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.