De perfecte vrije dag..

Het is woensdag, normaliter geen vrije dag, maar door een ruil dit keer wel. Mams en haar vriend zijn een weekje weg en dus ben ik samen met mijn broertje alleen thuis. Om 8 uur hoor ik de wekker van mijn moeder, ik trek snel de stekker er uit en draai me nog een paar keer om. Om 10.00 vind ik het welletjes en stap relaxed mijn bed uit. Op de weegschaal zie ik 72 kilo staan, dat doet me goed. Ik doe de oefeningen voor mijn schenen en merk dat het links echt verbeterd. Rechts nog niet helemaal..

We ontbijten rustig, zonder muziek en tv met yoghurt met verse granola, appel en kaneel, een geroosterd speltbroodje met kaas en een kop thee. Even niks en genieten van het eten terwijl ik wat blog lees. Op facebook lees ik bij de herinneringen wat berichten van vorig jaar. Wat een verschil, ik zit nu zoveel lekkerder in mijn vel. Heel fijn!

Vervolgens doe ik heel relaxed wat klusjes en langzaam trek ik wat comfy kleding aan. Make-up laat ik achterwege.

Ik klets wat met m’n broertje en besluit om wat boodschapjes te gaan doen. Ik ben zo lekker aan het koken deze week dat ik vanavond bloemkoolpizza wil gaan maken. Ook is het plan de oven schoon te maken met citroenen, maar die moesten nog wel gehaald worden. Op het dorp koop ik een blazer die ik echt nodig heb en de boodschapjes. Een rondje dorp is altijd fijn.

Eenmaal thuis begin ik aan de oven en is het alweer tijd voor de lunch. Ik ga voor een gekookt eitje, wat druiven met mandarijn en 2 geroosterde speltbroodjes. Het broodrooster is mijn nieuwe grote vriend!

De oven wordt door de citroenen schoongemaakt en ondertussen begin ik aan mijn marathon van Masterchef. Tegelijk maak ik de oven schoon, doe ik de bloemkool alvast in de blender en geef ik de keuken een opruimbeurt. Nog steeds heel relaxed. Ik geniet ervan.

De ramen worden gezeemd van binnen en buiten en zo af en toe kruip ik op de bank om een stukje Masterchef te kijken.

Op deze manier vliegt de tijd en begin ik aan mijn bloemkoolpizza. Dit vergt wat tijd, maar het resultaat is heerlijk. Daarna een warme douche en het maken van mijn lunch etc. voor morgen. Dit worden banaan-ei-havermout pannenkoekjes en fruit voor tussendoor.

Nu zit ik weer op de bank en kijk ik naar Masterchef.

Een vrije dag als deze is een vrije dag zoals hij hoort te zijn. Niets moet, alles mag. Waar ik vorig jaar baalde als ik te lang had geslapen, kan ik er nu alleen maar van genieten. Waarom zou ik ervan balen? Het is toch mijn vrije dag Nu heb ik weer genoeg energie voor de komende twee dagen. Er staan weer 28 kleuters voor mijn neus die een uitgeruste juf (onderwijsassistent) verdienen die het geduld heeft om ze net dat stapje verder te brengen dan gisteren.

Op tijd naar bed en om 5.30 gezond en met volle energie weer op!

 

Liefs, Manon

You may also like

7 reacties

  1. Il me semble entendre: « Dieu, mon Dieu que c’est LONGSans toi, mon corps sous XCOMME IL L’A allongé sur le dosL’amour rend tout plus beau »Cela fait plus de sens à mon avis : « mon Dieu que c’est long sans toi » et « comme (l’amour) l’a allongé sur le dos (mon corps), (il) rend tout plus beau ».Qu’en pensez-vous ?  Luc1f40

  2. Bio oilthat stuf is aceshould help a bit with celluliteas for the weight dw about it everyone gains from time to timejust try to stay toned.do soem aerobics or an excercise dvd and some crunchestry to fo half an hour a day and eat healthilyno fads they just put more on in the long termxxx

  3. Bana sorarsanız, bu takvimlerin dayandığı gözlemlerin yapıldığı yer büyük olasılıkla Ä°stanbul’dur. Saatli maarif takvimleri 1860′tan beri basılıyormuÅŸ bu toprakların en eski yayınevinde; Ä°stanbul Maarif Kitaphanesi’nde.

  4. I am intrigued by kettlebells but I’m worried about how I’ve seen people swing them. Is there greater risk for injury when using momentum or is it just really well controlled? Anyway, I would love to try it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.